Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους: "Καλπάζουν" οι τράπεζες

Με "γκολ από τα αποδυτήρια" ξεκίνησαν οι αγοραστές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, με τους περισσότερους τίτλους του FTSE να καταγράφουν τουλάχιστον αξιόλογα μέχρι στιγμής κέρδη. Υπεραπόδοση για Εθνική, Μarfin Popular, ΟΠΑΠ.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Επιχειρούν και δείχνουν ότι έβαλαν "γκολ από τα αποδυτήρια" οι σημερινοί αγοραστές, κυρίως στους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μην αφήνοντας ουσιαστικά περιθώρια αμφισβητήσεων όσον αφορά στη σημερινή διαμορφούμενη τάση.

Είναι ενδεικτικό ότι τουλάχιστον ο τίτλος της Εθνικής ξεκίνησε με κέρδη ισοβαρή των χθεσινών απωλειών, ενώ 15 λεπτά πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης όλες ανεξαιρέτως οι μετοχές του 20άρη κινούνται με θετικό πρόσημο.

Και αρκετές από αυτές με ιδιαίτερα αξιόλογα κέρδη.

Χαρακτηριστικά αξίζει να αναφερθεί ότι με κέρδη μεγαλύτερα του 5% κινείται η Εθνική, του 4% ΜΡΒ και Μυτιληναίος, αλλά και ο Τιτάνας, ενώ με κέρδη μεγαλύτερα των 3 ποσοστιαίων μονάδων οι Alpha Bank, Αγροτική, Κύπρου, Πειραιώς, Intralot και ΟΠΑΠ.

Ύστερα από αυτά επόμενο είναι ο FTSE να υπεραποδίδει μέχρι στιγμής σε κέρδη τόσο του Γ.Δ. όσο και του FTSEM και του FTSES.

Από τη μέση και χαμηλότερα, ασφαλώς η μέχρι στιγμής κινητικότητα δείχνει περιορισμένη, ενώ δεκάδες τίτλοι δεν έχουν πραγματοποιήσει πράξη.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης όσον αφορά στον FTSE είναι η είσοδός του στη ζώνη των 1.931-1.940 μ., ανοδική διάσπαση της οποίας πιθανότατα θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για κίνηση σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

Από τους μέχρι στιγμής πρωταγωνιστές ξεχωρίζουν οι Μπουτάρης, Λούλης, Σιδενόρ (επέστρεψε στο ταμπλό μετά την ονομαστικοποίηση των μετοχών της), Τρ. Αττικής (με λίγες προς το παρόν συναλλαγές), Παρνασσός και αρκετοί ακόμη τίτλοι που θεωρείται βέβαιο ότι θα πληθύνουν αν οι δεικτοβαρείς μετοχές δείξουν διαθέσεις διακράτησης ή και αύξησης των αρχικών κερδών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v