Mετοχές του 20άρη σε κίνηση γιο - γιο...

Μιάμιση ημέρα κράτησε το πάρτι στις τράπεζες (-2,39%), καθώς το εγχώριο επενδυτικό κοινό παραμένει πιστό στην αρχή "κάλλιο πέντε και στο χέρι...".  Ισχυρή πτώση για ΜΥΤΙΛ, ΕΤΕ, ΔΕΗ, Κύπρου και Εurobank.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Βλέπει αλλά δεν πατάει ακόμη το 7χίλιαρο ο Dow Jones, σύμφωνα με την…προεξόφληση των Συμβολαίων αλλά οι ψυλλιασμένοι βραχυπρόθεσμοι παίκτες ξέρουν πολύ καλά που κινούνται.

Αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό της αφορμής που δίνεται διεθνώς χρήση των ενδοσυνεδριακών εργαλείων που κάνουν παιχνίδι στην διακύμανση δεικτών, μετοχών και επιφυλακή για την αμέσως επόμενη φάση.

Υψηλότερα στο άνοιγμα παραπέμπουν τα ΣΜΕ για DJIA και S&P 500 με αρκετούς να προβλέπουν σε έκθεση του πρώτου δείκτη μέχρι τις 7050-7.100 ή ακόμη και 7.200 μονάδες, δηλαδή ένα καλό περιθώριο για όσους παρακολουθούν την τάση.

Για τη συνέχεια η θέση των παικτών και αναλυτών που παρακολουθούμε λίγο ως πολύ γνωστή εκτιμούμε πως θα έχει την αναφορά στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

Μέχρι τότε ακολουθούμε την διακύμανση του Γενικού Δείκτη που εκτείνεται μεταξύ χαμηλού 1.544 και υψηλού 1.585 μονάδων (περίπου 2,6%) που πραγματοποιείται με μάλλον καλές συναλλαγές, κοντά στα 82 εκατ. ευρώ πριν από λίγο.

Παραμένουν στοχευμένες οι κινήσεις των παικτών σε μετοχές του 20άρη καθώς και συναλλαγές γίνονται και ακραίες τιμές διαμορφώνονται. Αναφέρεται ενδεικτικά η μετοχή της Εθνικής, που μεταξύ 10,16-10,7 ευρώ ( 5,24%) και συναλλαγές που κοντεύουν τα δύο εκατομμύρια τεμάχια προσφέρεται και σήμερα για γρήγορες κινήσεις.

Κάτι ανάλογο παρατηρείται και στις μετοχές της Alpha Bank με εύρος διακύμανσης 7,21% (!) , Eurobank (4,23%), Πειραιώς (6,9%) αλλά και άλλους τίτλους αυτής της κατηγορίας, που προσφέρονται για βραχυπρόθεσμες κινήσεις.

Ένα θα πρέπει να θεωρηθεί σίγουρο, πως όσοι «έπιασαν την τάση» και τοποθετήθηκαν στο διήμερο 5-6/3 και σε τιμές για παράδειγμα τα 8,8-9,2 ευρώ της Εθνικής μετρούν καλή-για τη συγκυρία-απόδοση.

Από τη μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς κρατάμε την πολύτιμη, όπως αποδεικνύεται, εφεδρεία του ΟΤΕ που σήμερα πιάνει και τα 11,04 ευρώ ενισχύοντας την εκτίμηση για συνέχεια της κίνησης προς τα 11,8-12 ευρώ μέσα στις επόμενες συνεδριάσεις με την προϋπόθεση βεβαίως πως θα είναι ανάλογο το κλίμα, διεθνώς.

Καλύτερες τιμές για Marfin Popular Bank, που απομακρύνεται από το ένα ευρώ, όπως και η μετοχή της Κύπρου που αντιδρά σταθερά μετά την καταγραφή ιστορικά χαμηλών, ενώ συνεχίζονται οι τοποθετήσεις σε Coca Cola 3E, Intralot, Jumbo, Βιοχάλκο.

Η συντήρηση της τάσης για Φουρλή και Ελληνικά Πετρέλαια ενισχύει την εκτίμηση και το σωστό ποντάρισμα γνωστών ιδιωτικών επενδυτικών κύκλων, που προετοιμάζονταν για αυτή τους την κίνηση σε ομάδα «μη τραπεζικών χαρτιών» μεθοδικά εδώ και καιρό.

Λίγο χαμηλότερα η ΓΕΚ-Τέρνα δικαιολογεί μερική κατοχύρωση θέσεων μετά την σταθερή αντίδραση της από τα χαμηλά των 2,7-2,9 ευρώ, ωστόσο ενδεχόμενο «κλείσιμο» της τιμής πάνω από τα 2,4-2,5 ευρώ μπορεί να κρύβει υπέρβαση των 3,6-3,7 ευρώ τεχνικά «πονηρών» περιοχών.

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης κρατούσε μέρος της αρχικής αντίδρασης με 0,8-0,9% καθώς κυμαίνονται πέριξ των 1.560-1.570 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v