Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ΑΕΠ δεν χάλασε το "πάρτι" στο ΧΑ

Ψύχραιμες έδειξαν οι αγορές μετά τις επίσημες εκτιμήσεις για το ΑΕΠ α’ τριμήνου στις ΗΠΑ. Σε τροχιά υπεραπόδοσης παραμένει το ΧΑ. Από τον "καταπράσινο" FT 20 ξεχωρίζουν Κύπρου, Μυτιληναίος. Ράλι για Aspis Bank.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Ψύχραιμες έδειξαν οι αγορές, τουλάχιστον σε πρώτη αντίδραση, μετά τις επίσημες αρχικές εκτιμήσεις για το ΑΕΠ α’ τριμήνου στις ΗΠΑ, που συρρικνώθηκε κατά 6,1%, όταν οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναλυτών ανέμεναν συρρίκνωση 4,7%.

Το θετικό πρόσημο παραμένει στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, η Σοφοκλέους συνεχίζει να υπεραποδίδει των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών και θεωρείται περίπου βέβαιο ότι η σημερινή ιδιότυπη μάχη δημιουργίας εντυπώσεων μεταξύ αγοραστών – πωλητών θα κρατήσει μέχρι τέλους.

Αποτέλεσμα αυτής της αψιμαχίας στο ταμπλό, αναμένεται να είναι η σημαντική αύξηση της μικτής αξίας συναλλαγών, αλλά και οι όποιες παρακαταθήκες δημιουργηθούν για την τελευταία αυριανή συνεδρίαση του μήνα.

Μέχρι στιγμής, οι δεικτοβαρείς τίτλοι παραμένουν όλοι με θετικό πρόσημο, με Μυτιληναίο και Κύπρου να ξεχωρίζουν σε ημερήσιες αποδόσεις ενώ από το τραπεζικό ταμπλό, ασφαλώς και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το +29,87% της Aspis Bank.

Σε κάθε περίπτωση, το υπόλοιπο της συνεδρίασης αναμένεται με αμείωτο ενδιαφέρον και το ταμπλό καλείται να δείξει τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών, αν οι χρηματιστηριακές αγορές έχουν αποκτήσει ανοσία στα αρνητικά μακροοικονομικά νέα.

Ευνόητο είναι ότι σε μια τέτοια περίπτωση, οι αγοραστές σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση θα επιστρέψουν και ιδίως στους περιφερειακούς τίτλους, πιθανότατα εκτός του πρώτου, θα διατηρήσουν και τον τελευταίο λόγο.

Τεχνικά και όσον αφορά τον FTSE, παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερα από την προηγούμενη κορυφή των 1.007,8 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v