Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Φλερτ" με τις 2.400 - Πάνω από 20€ η ΕΤΕ

Πλήρης η επικράτηση των ισχυρών ιδιωτικών επιχειρηματικών-επενδυτικών κύκλων, καθώς η αγορά φτάνει τις 2.400 μονάδες και ο 20άρης περνά τις 1.230 μονάδες. Με ηγέτη την Εθνική των 20 ευρώ υπεραποδίδει η μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Παρά μία και τις…. 2.400 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη με αυξημένες συναλλαγές και συνολικότερη ανταπόκριση των "αγοραστών".

Ωστόσο εμείς κρατάμε την έκταση του FTSE 20 πάνω από το εύρος αντίστασης (;) των 1.220-1.230 μονάδων προς τις 2.344 με αιχμή την Εθνική (ξανά στα 20 ευρώ με αποτίμηση σχεδόν δέκα δις. ευρώ) και την πλειονότητα των μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης να οδηγείται σε υπεραπόδοση.

Ο τζίρος, που γρήγορα ξεπέρασε τα 50 εκατ. ευρώ επιβεβαιώνει την υπεροπλία των "αγοραστών" κυρίως όμως εκείνων των ισχυρότατων ιδιωτικών επενδυτικών-επιχειρηματικών κύκλων, που έχουν σταθερά το πάνω χέρι.

Επιπρόσθετα φαίνεται να παίρνουν από την πρώτη κιόλας… εντολή τον "αέρα" των σορτάκηδων, οι οποίοι αλλιώς περίμεναν να τους ξημερωθεί η πρώτη μέρα επαναφοράς των ανοιχτών πωλήσεων και αλλιώς τους βγαίνει. Μέχρι τώρα τουλάχιστον.

Ο εγκλωβισμός-τουλάχιστον μέχρι τώρα- εκτιμάται πως θα λειτουργήσει ενισχυτικά της τάσης βασικών δεικτών-μετοχών με την απαραίτητη προϋπόθεση πως θα βοηθήσει σε κάτι τέτοιο αργότερα και η Wall.

Εν πάσει περιπτώσει συνεδρίαση για πονηρεμένους η σημερινή έτσι όπως ξεκίνησε και εξελίσσεται καθώς η Eurobank φτάνει τα 8,48 ευρώ, η Alpha Bank τα 8,7 , Marfin Popular Bank τα 2,68 ευρώ, η Πειραιώς τα 8,20 ευρώ.

Στεκόμαστε βεβαίως και στις δύο…αδυναμίες της στήλης ΔΕΗ και ΟΤΕ που αντιδρούν προς τα 16,29 και 11,77 ευρώ αντίστοιχα αλλά και τις μετοχές-σηματωρούς των κινήσεων του…Συστήματος.

Στα 5,4 ευρώ ο Μυτιληναίος, στα 5,98 ευρώ ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στα 5,35 ευρώ η ΓΕΚ/ Τέρνα, στα 15,21 η Coca Cola 3E, στα 22,47 ευρώ ο ΟΠΑΠ, τα 7,27 τα Ελληνικά Πετρέλαια, στα 8,55 ευρώ ο Φουρλής, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στα 6,18 ευρώ. κ.α.

Ενθαρρυντική ένδειξη η ανταπόκριση των μεσαιό-μικρών, καθώς η σχέση ανοδικών προς καθοδικές ξεπερνά το 10 προς 1 με 135-140 μετοχές στο πράσινο. Με βάση τις συναλλαγές των πρώτων 25-35 λεπτών ξεχώριζαν οι ΕΛΓΕΚΑ στα 1,11 ευρώ, η ΣΑΤΟ στα 0,81 ευρώ, η ΑΝΕΚ στα 0,99 ευρώ, η Ιντρακάτ στα 0,87 ευρώ και άλλες αυτής της κατηγορίας.

Μέχρι τώρα η συνεδρίαση εξελίσσεται με τους αγοραστές να έχουν πάρει τον…πρώτο γύρο των σορτάκηδων, τους ισχυρούς κύκλους να διατηρούν τον πρώτο λόγο και με την ρευστότητα τους να περνούν το μήνυμα για αυτή τη φάση της αγοράς.

Δεδομένου ότι βασικοί δείκτες και μετοχές "άνοιξαν" με ανοδικά χάσματα και από υψηλές τιμές (προκειμένου να στριμωχτούν οι "πωλητές") η συνέχεια χρειάζεται προσοχή από τους εκτός παιχνιδιού. Αυτό γιατί μένει να αποσαφηνισθεί η βραχυπρόθεσμη στάση των "πωλητών" εάν δηλαδή θα πάρουν την ζημιά τους σήμερα (έως και τη συνεδρίαση της 3-4/6 το αργότερο) ή θα υποχρεωθούν να αγοράσουν μετοχές από την υποκείμενη αγορά. Στην τελευταία περίπτωση θα είναι αυτοί που θα ρίξουν… λάδι στη φωτιά (της υποκείμενης αγοράς) και θα τραβήξουν τον Γενικό Δείκτη μέχρι εκεί που αντέχει τεχνικά.

Περισσότερο λεπτομερή και…ανάγλυφη θεωρούμε την διαγραμματική απεικόνιση (και κυρίως το δεύτερο από τα διαγράμματα του φίλου Στέφανου deiktes.com ) των περιθωρίων αντίδρασης του Γενικού προς τα τρία διαδοχικά επίπεδα των 2.135,82 μονάδων (αντιστοιχεί σε ανοδική διόρθωση 0,236) που έχει ή δ η καλυφθεί, των 2.552,7 μον. (0,382) που είναι ο τρέχων στόχος.

Τρίτο και τελευταίο είναι το μέγιστο ποσοστό της απόλυτης κάλυψης της διόρθωσης, που θα έφερνε τον Γενικό Δείκτη προς τις 4.317 μονάδες (100%) αλλά είπαμε.

Επιπρόσθετα θα πρέπει να συνεκτιμηθεί-πάντα τεχνικά- πως όσο μεγαλύτερη είναι η ανοδική αντίδραση και πως όσο περισσότεροι μπουν τελευταίοι τόσο πιο ευρύς θα είναι ο εγκλωβισμός και το περιθώριο άμεσης διόρθωσης. Προς το παρόν όμως εξελίσσεται το καλούμενο και "πέμπτο κύμα" της κίνησης που ξεκίνησε από τα χαμηλά του Μαρτίου και δίνει τον πρώτο λόγο στους αγοραστές.

ΣΗΜ. Αψογος ο φίλος ΒΕΝΤΕΝ… έπιασε απόλυτα τον συγχρονισμό των ισχυρών παικτών και την προσπάθεια εγκλωβισμού των πωλητών και των σορτάκηδων. Πράγματι εξαιρετικοί πολλοί επισκέπτες του euro2day και συχνότατα χρήσιμη η συνδρομή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v