Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιταχύνει την άνοδο το Χρηματιστήριο

Το Χ.Α. συνεχίζει έως 2,2% υψηλότερα στις 644 μονάδες, καθώς από τη συνάντηση των δύο ηγετών δεν προέκυψαν αρνητικές εκπλήξεις. Ανοδικά αντιδρούν Εθνική, Alpha Bank, Eurobank αλλά και ΟΠΑΠ, CCH, Μυτιληναίος, ΔΕΗ.

Διευρύνονται τα κέρδη όσο προχωρά η συνεδρίαση στο ΧΑ. Ο Γενικός Δείκτης έφτασε έως τις 644 μονάδες, έχοντας αντιδράσει στην αρχή των δηλώσεων της Α. Μέρκελ έως τις 642,46 μονάδες. Με τον FTSE-20 στις 232 μονάδες, έχοντας κινηθεί ανάλογα έως τις 233,53.

Στο κύριο θέμα του euro2day.gr υπό τον εύγλωττο τίτλο «Θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ» σημειώνονται όλα όσα λίγο έως πολύ περίμεναν οι παίκτες στην πλειονότητά τους.

Ένα απόλυτα λογικό και αναμενόμενο «ναι μεν, αλλά…» από την πλευρά της Γερμανίδας καγκελαρίου και μία ρητή δέσμευση από τον Αντ. Σαμαρά.

Με τη διευκρίνιση πως σήμερα γίνεται μια νέα αρχή στις σχέσεις των δύο χωρών και μια νέα αρχή στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα, να καλύψει τον χαμένο χρόνο και την αξιοπιστία της προηγούμενης.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα άλλαξε χέρια ένα πακέτο 500 χιλ. μετοχών του ΟΤΕ στα 2,54 ευρώ.

Έμπειρος χρηματιστηριακός παράγοντας, επιχειρώντας να συνοψίσει τα της συνάντησης των δύο αρχηγών και όσων θα πρέπει να περιμένει το Χ.Α., εστίαζε κυρίως σε τρία σημεία:

Το Βερολίνο, όπως ήταν αναμενόμενο, δίνει χρόνο στην Αθήνα για να κάνει εκείνα τα πρώτα απαραίτητα βήματα για να πείσει πως μπορεί να περιμένει επιμήκυνση στη συνέχεια.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά πως «παίζει τα ρέστα του», κατά συνέπεια θα πρέπει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, έως τον Οκτώβριο, να παρουσιάσει απτά δείγματα γραφής.

Και τρίτον, τα συμπεράσματα της τρόικας προφανώς και θα έχουν πολιτικό χαρακτήρα και θα είναι ανάλογα των προθέσεων των δανειστών, και κυρίως των Γερμανών, εάν είναι διατεθειμένοι ή όχι να παράσχουν «ανάσες» στην ελληνική πλευρά.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v