Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δ. Λευτάκης: Το τέλος της αγοράς ταύρων

Δ. Λευτάκης: Το τέλος της αγοράς ταύρων

Μια ενδελεχής ανασκόπηση των όσων συνέβησαν στο 2008 δείχνει ότι η παγκόσμια οικονομία δεν έχει δει ακόμη τα χειρότερα. Ποια στοιχεία συνετέλεσαν στη διεθνή κρίση. Γράφει ο Δ. Λευτάκης.

"Οι κλασικές επενδύσεις αντίδοτο στην κρίση"

Τα παραδοσιακά μοντέλα επενδύσεων λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και μειώνουν τον κίνδυνο που αναλαμβάνουν οι επενδυτές, ιδίως εν μέσω βαθιάς ύφεσης και κρίσης στο τραπεζικό σύστημα. Γράφει ο Θ. Κρίντας.

Ο broker, τα εγγυημένα και μια κατάρρευση

Ο broker, τα εγγυημένα και μια κατάρρευση

Όταν οι brokers από "θεοί" γίνονται αποδιοπομπαίοι τράγοι και όταν τα εγγυημένα προϊόντα γίνοντα άχρηστα χαρτιά. Σχέσεις διαπλοκής και εξουσίας. Η κατάρρευση ενός κολοσσού, διά χειρός Μ. Χατζηδάκη.

Π. Καβουρόπουλος: Καλό το 2007 για μετοχικά Α/Κ

Π. Καβουρόπουλος: Καλό το 2007 για μετοχικά Α/Κ

Ιδιαίτερα ικανοποιητικές αποδόσεις για 5ο συνεχόμενο έτος εμφάνισαν τα μετοχικά Α/Κ τονίζει ο Γενικός Σύμβουλος της ΕΘΕ, Π. Καβουρόπουλος. Ωστόσο, ο θεσμός πρέπει να υποστηριχτεί και να αξιοποιηθεί για το ασφαλιστικό σύστημα.

Οι τιμές-στόχοι και οι στόχοι των επενδυτών

Οι τιμές-στόχοι και οι στόχοι των επενδυτών

Οι αναλύσεις των επαγγελματιών έχουν χρησιμότητα αλλά και περιορισμούς, αναφέρει ο κ. Θ. Κρίντας, εξηγώντας πώς λειτουργούν. Τα 3+1 στοιχεία για σωστή τοποθέτηση σε μετοχές, χωρίς... ταχύμετρο.  

To "Eθνικό"... πρόβλημα του Γενικού Δείκτη

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται για την αντιπροσωπευτικότητα του Γ.Δ. αλλά και τη χρησιμότητά του ως δείκτη για αποτελεσματικά χαρτοφυλάκια, λόγω των στρεβλώσεων που προκύπτουν. Τι δείχνει σχετική έρευνα.

Η ύφεση θα... σώσει τις ΗΠΑ

Μπορεί η ύφεση να ”κάνει καλό” στην αμερικανική οικονομία; ”Σαφώς ναι”, απαντά ο κ. Paul B. Farrell, ένας από τους εγκυρότερους αρθρογράφους του MarketWatch και συγγραφέας του best seller ”The Winning Portfolio”. Ο Dr Farrell παραθέτει 17 λόγους για τους οποίους οι ΗΠΑ όχι μόνο θα επιζήσουν αλλά, τελικά, θα… ευτυχήσουν μετά την ύφεση.

Αρκεί η αντίδραση την ύστατη ώρα;

Η ιδιοσυγκρασία της εγχώριας επενδυτικής κοινότητας παραμένει η ίδια σε όλη τη διαδρομή από τις 1.460 έως τις 5.340 μονάδες: Το ”μπουλούκι” συνωστίζεται με τον ίδιο τρόπο στην είσοδο και στην έξοδο, αγνοώντας θεμελιώδη και επιχειρηματικά πλάνα, ακολουθώντας μόνο την τάση ή ”αντιγράφοντας” τις κινήσεις των πολύ κερδισμένων ξένων, επισημαίνει ο κ. Μ. Χατζηδάκης με αφορμή τη συμπεριφορά του Χ.Α. την προηγούμενη εβδομάδα. Τα διδάγματα. Τι μέλλει γενέσθαι.

P. Morici: ”Αφελής” Bernanke- ”Διεφθαρμένη” Wall

Αφελείς οικονομικοί παράγοντες και διεφθαρμένοι τραπεζίτες; Ένας εκρηκτικός συνδυασμός που μπορεί να ”βυθίσει” ακόμη περισσότερο τη Wall Street, οδηγώντας την σε έναν οδυνηρό φαύλο κύκλο. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο κ. Peter Morici, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Maryland και ”νικητής” της μηνιαίας κατάταξης του MarketWatch σε ό,τι αφορά τις καλύτερες προβλέψεις για δέκα δύσκολα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ.

”Η Ελλάδα μπροστά στη νέα πραγματικότητα”

Χτίσαμε την οικονομία και την κοινωνία πάνω και γύρω από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δεδομένο που αποτελεί κυρίαρχο ζήτημα για τη χώρα μας σήμερα, υπογραμμίζει ο κ. Ν. Καραμούζης, παραθέτοντας τα κύρια χαρακτηριστικά και τις επιπτώσεις της μακρόχρονης κρατικής παρουσίας στην οικονομία και στην κοινωνία. Παράλληλα τονίζει τη ”νέα εποχή” και τις κινητήριες δυνάμεις των αλλαγών που βιώνουμε.

Νέο εργαλείο για τον επενδυτή: Τα CFDs

Μ. Χατζηδάκης: Οι νέες προκλήσεις του 2008

Tobias Levkovich: ”Επιστροφή” στις βασικές αξίες

Αυξημένη αβεβαιότητα στις αγορές

MIFID: Οργανωμένη… αναρχία στις αγορές

Ανάπτυξη και κίνδυνοι για τον ανοδικό κύκλο

Στις ξένες αγορές το κλειδί της ανόδου

Στις διεθνείς αγορές το κλειδί

Κύπρος: Το Ελντοράντο του international banking

”Απαιτείται διαφοροποιημένη στρατηγική”

v