Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΡΟΣΩΠΑ

Πώς θα επιστρέψουν οι ιδιώτες στη Σοφοκλέους;

Πώς θα επιστρέψουν οι ιδιώτες στη Σοφοκλέους;

Η έλλειψη διαθεσίμων, η οικονομική ανασφάλεια, η χαμηλή επενδυτική παιδεία και ο υψηλός βαθμός καχυποψίας για το χρηματιστήριο (λόγω 1999) είναι μερικοί από τους λόγους που κρατούν τους επενδυτές μακριά από τη Σοφοκλέους, επισημαίνει ο κ. Δημήτρης Τζάνας, Σύμβουλος Επενδύσεων της Proton Bank. Πού εντοπίζει ο ίδιος τα εργαλεία για την... υγιή επιστροφή τους;

”Ευκαιρία για κατοχύρωση υπεραξιών”

”Ευκαιρία για κατοχύρωση υπεραξιών”

Η αύξηση της ρευστότητας ενδεχομένως να ήταν σωστή κίνηση μεσοπρόθεσμα καθώς ο Γ.Δ. έχει καλύψει μεγάλο μέρος των προσδοκιών. Ο φόβος για διόρθωση των τιμών τον Φεβρουάριο έχει αποτυπωθεί στην Αγορά Παραγώγων, ενώ στήριξη θα αναζητήσει η εγχώρια αγορά από τα αποτελέσματα των εισηγμένων τονίζει ο κ. Ν. Καυκάς της Magna Trust.

Ενδιαφέρουσα η συγκυρία για τη Σοφοκλέους

Ενδιαφέρουσα η συγκυρία για τη Σοφοκλέους

Σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συγκυρία δείχνει να βρίσκεται η χρηματιστηριακή αγορά. Οι νέες υπέρογκες αυξήσεις κεφαλαίου, η κινητικότητα στον ευρύτερο τραπεζικό χώρο, η αύξηση των ενεργών χρηματιστηριακών κωδικών και η ενίσχυση της συμμετοχής των ξένων θεσμικών επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών αποτελούν ”ψήφο εμπιστοσύνης” στην ελληνική κεφαλαιαγορά.

Προοπτική ενίσχυσης της ανόδου για το 2007

Προοπτική ενίσχυσης της ανόδου για το 2007

Τα ισχυρά θεμελιώδη των ελληνικών επιχειρήσεων και το θετικό περιβάλλον διεθνώς (επιτόκια, ενίσχυση ευρωπαϊκής οικονομίας) επιτρέπουν αισιοδοξία για το νέο χρηματιστηριακό έτος αναφέρει ο υπεύθυνος ανάλυσης μετοχών της ΑΤΕ Χρηματιστηριακή κ. Ι. Νοικοκυράκης, ενώ επισημαίνει ότι πιθανή διόρθωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιλεκτική αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου.

Συντηρείται το θετικό κλίμα

Συντηρείται το θετικό κλίμα

Το 2006 ”κλείνει” μια καλή χρηματιστηριακή χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας επενδύσεις και επιχειρηματικές συμφωνίες οδήγησαν τις αποτιμήσεις στη Σοφοκλέους σε υψηλά επίπεδα, γράφει ο διευθύνων σύμβουλος της EUROXX ΑΧΕΠΕΥ Αρ. Νινιός.

Δίκαιη η αποτίμηση της αγοράς

Δίκαια αποτιμημένη είναι η Σοφοκλέους στην ευρύτερη ζώνη των 4.300 μονάδων, επισημαίνει ο κ. Ν. Καύκας, Υπεύθυνος παραγώγων & ξένων αγορών Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ, εκτιμώντας ότι η αγορά ενδεχομένως να συνεχίσει την καλή πορεία της το 2007. Εκτιμήσεις για τους κλάδους που θα υπεραποδώσουν το νέο έτος.

Προβληματίζουν οι εισφορές των αλλοδαπών Α/Κ

Η επιβολή εισφορών στην Ε.Κ. από τους αλλοδαπούς οργανισμούς συλλογικών επενδύσεων δημιουργεί αντικίνητρο για την επιλογή της χώρας μας ως τόπου διάθεσης των μεριδίων τους, χωρίς να αποκλείεται οι εισφορές να κριθούν και εμπόδιο στην ελεύθερη διακίνηση οργανισμών συλλογικών επενδύσεων, τονίζει ο ειδικευμένος δικηγόρος Σπ. Μούζουλας.

Τι βλέπουν οι ξένοι και επενδύουν

Η Σοφοκλέους κινείται πλέον με βάση τις διαθέσεις των μεγάλων ξένων επενδυτών. Κι αυτοί συνεχίζουν να τοποθετούνται στη χρηματιστηριακή αγορά προφανώς ”βλέποντας” θετικά στοιχεία στην οικονομική πολιτική, τα οποία δεν φαίνεται όμως να ”αναγνωρίζουν” οι –απέχοντες- ιδιώτες επενδυτές. Το φαινόμενο αυτό έχει την εξήγησή του, γράφει ο Νίκος Φίλιππας.

Σε μακροχρόνιο ανοδικό κύκλο η Σοφοκλέους

Η φάση συσσώρευσης που διανύει τον τελευταίο καιρό η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως ένδειξη αδυναμίας των μετοχών να αποτελέσουν πόλο έλξης κεφαλαίων σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα. Ο ανοδικός κύκλος της Σοφοκλέους συνεχίζει να είναι σε ισχύ, γράφει ο κ. Νικόλαος Γεωργιάδης.

Ραντεβού το Σεπτέμβρη; Μάλλον όχι!

Η θερινή ραστώνη δεν ήταν φέτος συνεπής στο ρεντεβού της με την αγορά. Τα deals ”σκάνε” το ένα μετά το άλλο, παρά τη ”χαλάρωση” στους ρυθμούς της Σοφοκλέους. Ο Θεόδωρος Κρίντας της Αλκη ΑΧΕΠΕΥ συνοψίζει τους λόγους για τους οποίους αυτόν τον Αύγουστο πρέπει να... μείνουμε στις επάλξεις και εντοπίζει σοβαρή πιθανότητα για... ”summer rally”.

Άμυνα στις ”κακοτοπιές” των ημερών

Ν. Χρυσοχοΐδης: Δύο χαρτοφυλάκια για επενδυτές

Ν. Φίλιππας: Η εικόνα των μετοχικών Α/Κ το 2005

”Μήπως η προσδοκία είναι άλλη όψη της αμφιβολίας;”

Τα εξάμηνα διεύρυναν το χάσμα μεγάλων - μικρών

Η αγορά υποστηρίζει τις (αναγκαίες) μεταρρυθμίσεις

Η αβεβαιότητα στις αγορές και τα... μετρητά

Η εκδίκηση των Δεικτών και τα Benchmarks

Σε νέα ύψη το Χρηματιστήριο της Σόφιας

Τι χρειάζεται η αγορά για να ξαναβρεί το δρόμο της

v