Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΡΟΣΩΠΑ

Β. Schaeffer: Οι ”αρκούδες” επιστρέφουν στη Wall

Β. Schaeffer: Οι ”αρκούδες” επιστρέφουν στη Wall

Η έντονη ανησυχία του ”γκουρού” της αμερικανικής αγοράς Bernie Schaeffer για την περαιτέρω πορεία των μετοχών και η πρότασή του για αρνητική μακροπρόθεσμη στάση ”ταράζουν” τα νερά της Wall Street. O ίδιος συνεχίζει ένα βήμα πιο πέρα, συνιστώντας στους επενδυτές την αγορά δικαιωμάτων πώλησης μακροπρόθεσμης λήξεως επί βασικών δεικτών!

Το κλειδί της επενδυτικής άμυνας

Το κλειδί της επενδυτικής άμυνας

Στην ιδανική στρατηγική του μέσου επενδυτή στην παρούσα πολυσύνθετη διεθνή συγκυρία και κατ’ επέκταση στη σύνθεση του χαρτοφυλακίου αναφέρεται ο Δημήτρης Σκαπινάκης, Chief Analyst της Marfin Bank, εκτιμώντας ότι οι χρηματιστηριακές αγορές έχουν ουσιαστικά σταθεροποιηθεί στα σημερινά επίπεδά τους, χωρίς να παρουσιάζουν υπερβολικούς κινδύνους.

Πώς τα μετοχικά Α/Κ επηρεάζουν τις αγορές

Πώς τα μετοχικά Α/Κ επηρεάζουν τις αγορές

Υπάρχει αιτιώδης σχέση ανάμεσα στις εισροές νέου χρήματος στα Αμοιβαία Κεφάλαια και στην πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς στην οποία επενδύουν; Στο κρίσιμο αυτό ερώτημα, στις συνέπειες, στα διεθνή ευρήματα, στα ”ελληνικά” πορίσματα και στον ρόλο των ξένων θεσμικών στις διακυμάνσεις αναφέρεται ο καθηγητής, Νικόλαος Φίλιππας.

Μήπως κάποιοι κάπου έπεσαν έξω;

Μήπως κάποιοι κάπου έπεσαν έξω;

Μία διαφορετική περιήγηση στις διεθνείς οικονομικές (και όχι μόνον) εξελίξεις επιχειρεί με το γλαφυρό του τρόπο ο αντιπρόεδρος της Merit ΑΧΕΠΕΥ, Δ. Λευτάκης. Οι 5 προκλήσεις για Κ. Καραμανλή - Γ. Παπανδρέου, οι μετοχικές προτιμήσεις και οι προβλέψεις της Merit ΑΧΕΠΕΥ.

”Κλειδί” το 2004 για οικονομίες - χρηματιστήρια

”Κλειδί” το 2004 για οικονομίες - χρηματιστήρια

Το 2004 αναμένεται να είναι χρονιά-κλειδί για την αμερικανική οικονομία και τις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές, οι οποίες αναμένεται να κινηθούν με θετικούς ρυθμούς και υψηλούς δείκτες συσχέτισης

Ποιοι κλάδοι διακρίθηκαν στο εννεάμηνο

Το θετικό ”momentum” των κερδών προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του εννεαμήνου επισημαίνει ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Praxis ΑΧΕΠΕΥ κ. Κ. Σεγρεδάκης. Στους ”διακριθέντες κλάδους” συμπεριλαμβάνονται τράπεζες, κατασκευές, ακτοπλοΐα, λιανικό εμπόριο και στους ”χαμένους” υγεία, πληροφορική και βασικά μέταλλα.

5+1 ιδανικά χαρτοφυλάκια... χωρίς σύνορα

Τις προβλέψεις του για τη Σοφοκλέους, τις ευρωαγορές αλλά και τη Wall διατυπώνει ο Β. Αγαπητός, διευθύνων σύμβουλος της Gottardo Asset Management, συνιστώντας παράλληλα 6 ιδανικά χαρτοφυλάκια ”χωρίς σύνορα”. Πως είδε τα πρόσφατα placements της Εθνικής - Πειραιώς. Οι εκτιμήσεις για ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ.

”Σε ισχύ το ανοδικό σενάριο, παρά την κόπωση”

Η αδυναμία της Σοφοκλέους να παρακολουθήσει τις ξένες αγορές οφείλεται περισσότερο στην κόπωση πολλών δεικτοβαρών τίτλων παρά σε κάποιο παράγοντα κινδύνου επισημαίνει ο Μάνος Χατζηδάκης της Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ, τονίζοντας ότι το ανοδικό σενάριο παραμένει σε ισχύ και έχει τον πρώτο λόγο σε ενδεχόμενη διάσπαση με όγκο των 2.130 μονάδων.

Λύσεις από το άλφα ως το... Omega

Η κυρία Χριστίνα Καρδάρα, διευθύντρια της Διεύθυνσης Private Banking της Omega Bank, παρουσιάζει τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας, αλλά και τα προϊόντα που προσφέρει στο επενδυτικό κοινό.

Ε.Μαυρογονάτου: Ωρα προσεκτικής επενδυτικής δράσης

Η κ. Έλενα Μαυρογονάτου, γενική διευθύντρια του τμήματος Private Banking της Εγνατίας Τράπεζας, σκιαγραφεί τη δράση, τους στόχους και τις επιδιώξεις του Private Banking της Εγνατίας Τράπεζας και την ίδια στιγμή δίνει το στίγμα των αγορών κατά την παρούσα συγκυρία.

Η βουλγαρική... Σοφοκλέους με ”ελληνικά μάτια”

2+1 κλειδιά για την επιλογή χαρτοφυλακίου μετοχών

Ελληνική Τράπεζα:Τι είναι το ”Bull Bear Winner 2”

Π. Μονοκρούσσος: Πως θα κινηθούν οι αγορές το ΄03

Ζητούμενο, οι μονιμότερες τοποθετήσεις

”Τι έχουν προεξοφλήσει οι τιμές των μετοχών;”

”Επαναπροσδιορίστε τους επενδυτικούς στόχους”

”Πως κερδίζουμε από τα Αμοιβαία”

Δύο λόγοι για την υποχώρηση του δολαρίου

Παρελθόν, παρόν και μέλλον για τα Αμοιβαία

v