Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Οι μετοχές από τον τομέα του αυτοκινήτου υποχωρούν 1,3%, με την Peugeot χαμηλότερα κατά 3% και τη Renault κατά 2,4%. Πτώση 23,4% στις ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτου τον Σεπτέμβριο. Στο προσκήνιο η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ και το Brexit.

Σε αρνητικό έδαφος περνούν οι ευρωπαϊκές μετοχές, τις μεσημεριανές ώρες, μετά την πρωινή θετική έναρξη συνεδριάσεων. Την κίνηση οδηγούν οι μετοχές του κλάδου αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στο Παρίσι ο CAC 40 χάνει 0,2%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει θετική κίνηση κατά 0,2%, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί κατά 0,17%. Πτώση 0,5% για τον γερμανικό DAX 30.

Απώλειες 0,4% σε Μιλάνο και Μαδρίτη.

Οι μετοχές από τον τομέα του αυτοκινήτου υποχωρούν 1,3%, με την Peugeot χαμηλότερα κατά 3% και τη Renault κατά 2,4%.

Η καθοδική πορεία έρχεται μετά τα νέα ότι οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτου υποχώρησαν κατά 23,4% τον Σεπτέμβριο. Οι Volkswagen, Fiat και Renault οδήγησαν την πτώση, σύμφωνα με το Reuters.

Wall Street και Ασία

Οι αμερικανικές μετοχές έκαναν άλμα άνω του 2% στη χθεσινή συνεδρίαση, ύστερα από τα ισχυρά αποτελέσματα εταιρειών, όπως οι  Goldman Sachs, Morgan Stanley και το Netflix.

Tα νέα βοήθησαν τους τρεις δείκτες της Wall Street να καταγράψουν τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη από τον Μάρτιο.

Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν τα ασιατικά χρηματιστήρια –πλην των κινεζικών- καθώς η ανάκαμψη στις ΗΠΑ συνέβαλε ώστε να ανακτηθεί σε κάποιον βαθμό η εμπιστοσύνη και στις μετοχές και τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών.

Στο επίκεντρο το Brexit

Επστρέφοντας στην Ευρώπη, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν στενά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωση, στο Βέλγιο. Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι πιθανό να παροτρύνει τους άλλους ηγέτες να υποχωρήσουν στο θέμα των ιρλανδικών συνόρων.

Η κατάσταση των ιρλανδικών συνόρων παραμένει ακανθώδες ζήτημα για τους διαπραγματευτές, με τις δύο πλευρές να μη μπορούν να συμφωνήσουν στο πώς θα αποφύγουν τα «σκληρά» σύνορα, όταν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου της επόμενης χρονιάς. 

Ενόψει της Συνόδου, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν λόγοι αισιοδοξίας» όσον αφορά τη συμφωνία του Brexit.

Χαμηλότερα κατά 0,37% το ευρώ, που αλλάζει χέρια στο $1,1534. Πτώση 0,4% για το αργό, στα 71,59 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v