Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι ευρωπαϊκές αγορές

Στις εξελίξεις στις ΗΠΑ είναι στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Νωρίτερα κλείνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω Χριστουγέννων. Κλειστά Φρανκφούρτη και Μιλάνο. Λίγο υψηλότερα τα futures της Wall Street.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις εξελίξεις στις ΗΠΑ. Η μερική αναστολή λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης, που πιθανότατα θα συνεχιστεί και τον Ιανουάριο, σε συνδυασμό με τα δημοσιεύματα που έφεραν τον Τραμπ να θέλει να απολύσει τον επικεφαλής της Fed, προκαλούν ανησυχία στις αγορές.

Το Σαββατοκύριακο, μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν πραγματοποίησε επαφές με κορυφαίους Αμερικανούς τραπεζίτες, μετά την πρόσφατη διολίσθηση των τιμών των αμερικανικών μετοχών, σχεδιάζοντας να πραγματοποιηθεί σήμερα συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για τις Χρηματαγορές, ώστε να καθησυχάσει τους επενδυτές.  

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,55% στις 334 μονάδες, με πτώση 0,52% έκλεισε ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.685 μονάδες ενώ ο δείκτης CAC του Παρισιού υποχωρεί 1,36% στις 4.630 μονάδες.

Ο όγκος των συναλλαγών αναμένεται να είναι περιορισμένος, καθώς οι αγορές θα κλείσουν νωρίτερα σήμερα λόγω Χριστουγέννων (στις 14:30 ώρα Ελλάδας έκλεισε το Λονδίνο και στις 15:00 οι υπόλοιπες αγορές). Τα χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης και του Μιλάνο δεν πραγματοποίησαν σήμερα συνεδρίαση.

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται 0,2-0,4%.



 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v