Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Βουτιά 4,2% για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Φεβρουάριο, ενώ ανέμεναν άνοδο και πτώση 8,4% σε ετήσια βάση. Στο προσκήνιο η συνάντηση Τραμπ με τον αντιπρόεδρο της Κίνας στον Λευκό Οίκο.

Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τις τελευταίες εξελίξεις στις συζητήσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας παρακολουθούν οι επενδυτές. Οι δύο πλευρές είναι σε καλό δρόμο, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ ξένων μέσων ενημέρωσης, ο Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει ημερομηνία Συνόδου με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζίνπινγκ.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,2%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει μεγαλύτερη πτώση κατά 0,6%, ενώ στο Παρίσι ο CAC κινείται αρνητικά κατά 0,1%. Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη ενισχύεται 0,1%, ενώ ο ΜΙΒ στο Μιλάνο διολισθαίνει κατά 0,2%.

Η ανακοίνωση για την ημερομηνία Συνόδου αναμένεται κατά τη συνάντησή του με τον Λιου Χι, στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με αξιωματούχο. Ωστόσο οι συζητήσεις παραμένουν ρευστές και τα σχέδια ίσως αλλάξουν.

Στο μέτωπο των δεδομένων, επιταχύνθηκε η αρνητική πορεία των βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία τον Φεβρουάριο, καθώς οι παραγγελίες στον τομέα της μεταποίησης υποχώρησαν, εν μέσω απότομης πτώσης της ζήτησης εκτός ευρωζώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Οι συνολικές βιομηχανικές παραγγελίες έκαναν βουτιά 4,2% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο. Οι οικονομολόγοι, που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal, ανέμεναν 0,5% άνοδο. Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2018, ο όγκος των παραγγελιών υποχώρησε 8,4%.

Στο εταιρικό μέτωπο, η ιταλική τράπεζα UniCredit ετοιμάζει πρόταση αγοράς μεριδίου της Commerzbank, καθώς οι διαπραγματεύσεις για τη συγχώνευση της τελευταίας με τη Deutsche Bank είναι αντιμέτωπες με δυσκολίες, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, επικαλούμενοι ανώνυμες πηγές.

Η UniCredit δεν θα μπει στη μέση των συνομιλιών συγχώνευσης που είναι σε εξέλιξη, αλλά θα κάνει κάποιο βήμα εάν δεν αποδώσουν, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v