Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίμηνη παράταση ζωής στη Huawei έδωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος. «Η αμερικανική κυβέρνηση μας υποτιμά», απάντησε η κινεζική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία. Το Ιράν θα αντιμετωπίσει μεγάλη δύναμη, αν κινηθεί κατά των ΗΠΑ, διαμήνυσε ο Τραμπ.

Ανοδικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, καθώς αποκλιμακώνονται οι γεωπολιτικές και εμπορικές εντάσεις.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,5%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης κατά 0,4%, στο Παρίσι ο CAC σημειώνει θετική κίνηση κατά 0,1%. Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη κερδίζει 0,1%, ενώ ο ΜΙΒ στο Μιλάνο κινείται ανοδικά κατά 0,4%.

Παράταση τριών μηνών στη συνεργασία των αμερικανικών επιχειρήσεων με τη Huawei έδωσε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις συνέπειες για την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού καθώς και για τους πελάτες της από τον αποκλεισμό της από την αμερικανική αγορά.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η άδεια που εξέδωσε η αμερικανική κυβέρνηση θα επιτρέπει να συνεχιστούν οι δραστηριότητες για τους υπάρχοντες χρήστες κινητών Huawei και ευρυζωνικών δικτύων στις ΗΠΑ, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, σε δήλωση του τη Δευτέρα.

«Η προσωρινή γενική άδεια παρέχει στους λειτουργικούς φορείς χρόνο για να προβούν σε άλλες διευθετήσεις και στο υπουργείο Εμπορίου χώρο για να καθορίσει τα κατάλληλα μακροπρόθεσμα μέτρα για τους Αμερικανούς και τους ξένους παρόχους τηλεπικοινωνιών που βασίζονται επί του παρόντος στον εξοπλισμό της Huawei για κρίσιμες υπηρεσίες», σημείωσε ο κ. Ρος.

Στο γεωπολιτικό σκηνικό, ο Αμερικανός Πρόεδρος διεμήνυσε χθες ότι το Ιράν θα αντιμετωπίσει «μεγάλη δύναμη» εάν αποπειραθεί να κάνει οτιδήποτε εναντίον των συμφερόντων της χώρας του στη Μέση Ανατολή και έκρινε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία τηρεί πολύ εχθρική στάση έναντι της Ουάσινγκτον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v