Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Google, Amazon, Apple, Facebook μπαίνουν στο στόχαστρο των ΗΠΑ με τις μετοχές τους να κάνουν βουτιά στη Wall Street. Κορυφώνονται οι εμπορικές εντάσεις. Ανοιχτά μέτωπα της Ουάσιγκτον με Κίνα και Μεξικό. Σε εξέλιξη η επίσκεψη Τραμπ στη Βρετανία.

Θετικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Το «κυνήγι» των τεχνολογικών εταιρειών από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τις εμπορικές εντάσεις παρακολουθούν και να αξιολογούν οι επενδυτές. 

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,7%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης κατά 0,1%, στο Παρίσι ο CAC επίσης κατά 0,05%, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κυμαίνεται 0,6% υψηλότερα.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι δήλωσε σήμερα ότι δεν προτίθεται να ρίξει την κυβέρνηση της χώρας, αλλά θέλει να δει το υπουργικό συμβούλιο να ενεργεί με πολύ ταχύτερους ρυθμούςκαι να προωθεί τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων επιδιώκει την επιβίωση του κυβερνητικού συνασπισμού στην Ιταλία και προτίθεται να υποστηρίξει δύο μέτρα τα οποία αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για τον κυβερνητικό του εταίρο, τη Λέγκα, δήλωσε από την πλευρά του ο ηγέτης του κόμματος Λουίτζι ντι Μάιο. Το χρηματιστήριο στο Μιλάνο ενισχύεται κατά 1,1%.

Η Σίλικον Βάλεϊ μπαίνει στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών, που ετοιμάζονται να δρομολογήσουν μία σειρά από έρευνες κατά των τεσσάρων γιγάντων της τεχνολογίας, Google, Amazon, Apple και Facebook. Οι πληροφορίες είχαν άμεσα αποτελέσματα: οι μετοχές τους κατακρημνίσθηκαν στα χαμηλότερα σημεία τους το τελευταίο 5μηνο και συμπαρέσυραν και τη Γουόλ Στριτ, καταποντίζοντας τον δείκτη Nasdaq.

Υπό το πρίσμα της διώξης της Google για αντιμονοπωλιακή πολιτική, η μετοχή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έπεσε κατά 6,12%. Η πτώση των χαρτιών της Amazon ήταν 4,64%, ενώ του Facebook 7,51%. Δεν πήγαν καλύτερα το Netflix και η Microsoft, που αντίστοιχα υποχώρησαν κατά 1,94% και 3,10%. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η κόντρα ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Μεξικό και της απειλής επιβολής δασμών από την Ουάσιγκτον λόγω του μεταναστευτικού, ενώ συνεχίζεται και η σινοαμερικανική διαμάχη, με τις εντάσεις να κορυφώνονται.

Δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψης του ζεύγους Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, ο Τραμπ υποδήλωσε μέσω Twitter ότι «μία μεγάλη εμπορική συμφωνία» θα μπορούσε να βρίσκεται «στα σκαριά» με τη Βρετανία στο μέλλον, «εάν ξεφορτωθεί τα δεσμά της».

Οι διαδηλώσεις ωστόσο εναντίον του αναμένεται να κορυφωθούν σήμερα στο Λονδίνο. Παράλληλα, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα δώσει συνέντευξη Τύπου μαζί με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, με τα βλέμματα όλων στις δηλώσεις για το εμπόριο και το Brexit.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v