Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ”κόκκινο” η Wall μετά τον Bernanke

Σημαντικές απώλειες εμφανίζει η αμερικανική αγορά, διακόπτοντας το ανοδικό σερί τριών συνεδριάσεων, με τους αναλυτές να αποδίδουν την πτώση στην παραδοχή του Ben Bernanke για ηπιότερο ρυθμό ανάπτυξης το 2008. Σταθεροποιητικό κλείσιμο στις ευρωαγορές.

Σημαντικές απώλειες εμφανίζει η αμερικανική αγορά, διακόπτοντας το ανοδικό σερί τριών συνεδριάσεων, με τους αναλυτές να αποδίδουν την πτώση στην παραδοχή του Ben Bernanke για ηπιότερο ρυθμό ανάπτυξης το 2008.

”Η αγορά υποχωρεί επειδή σημείωσε σημαντικά κέρδη τις προηγούμενες τρεις ημέρες, αλλά και επειδή ο Bernanke υποβάθμισε τήν οικονομία. Η αγορά έψαχνε αφορμή να πάρει τα κέρδη της και τη βρήκε”, σημειώνει ο Art Hogan της Jefferies.

Ο πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Federal Reserve ενήργησε επιθετικά και είναι έτοιμη για περαιτέρω κινήσεις.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας τόνισε πως η Fed θα δράσει ”έγκαιρα” και ”θα παράσχει επαρκή εξασφάλιση από τους κινδύνους που απειλούν την οικονομική ανάπτυξη”.

Στην κατάθεσή του, ο κεντρικός τραπεζίτης σημειώνει επίσης ότι βλέπει ”βελτίωση” της οικονομίας μετά από μια περίοδο χαμηλής ανάπτυξης, αν και σημείωσε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η κρίση στην αμερικανική αγορά κατοικίας.

Όπως σημείωσε, εκτιμά ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα κινηθεί με νωθρούς ρυθμούς για μια περίοδο, έως ότου οι επιπτώσεις από τις μειώσεις επιτοκίων και τα δημοσιονομικά μέτρα περάσουν στην πραγματική οικονομία”.

Στην αγορά, σημαντικές απώλειε εμφανίζει ο τίτλος της Intel, ενώ πτωτικά κινούνται και οι τίτλοι των τραπεζών Citigroup, JP Morgan και American Express, επιβαρύνοντας την εικόνα του δείκτη Dow Jones, μετά από υποβάθμιση προβλέψεων για τα μεγέθη 2008 από την Keefe, Bruyette and Woods.

Κέρδη εμφανίζουν οι ενεργειακοί τίτλοι, λόγω της ανοδικής κίνησης του πετρελαίου προς τα 95 δολάρια το βαρέλι.

O Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.412 μονάδες με απώλειες 1,11%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 1,43%, στις 2.340 μονάδες. Απώλειες 1,04% για τον S&P 500 στις 1.353 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,01%, στις 5.879,3 μονάδες, ενώ ο DAX 30 εμφάνισε πτώση 0,16%, στις 6.962,28 μονάδες. Κέρδη 0,07% για τον CAC 40, στις 4.858,45 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v