Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H ανακωχή ΗΠΑ-Κίνας «ενθουσίασε» τη Wall Street

Ισχυρή άνοδο σημείωσε η Wall Street με τον Dow Jones να κερδίζει 287 μονάδες. Αισιοδοξία για το εμπόριο μετά τη συνάντηση Τραμπ- Σι. «Άλμα» 4% για την τιμή του πετρελαίου. Σε υψηλό μήνα ο χρυσός. Κάτω από το 3% το αμερικανικό 10ετές.

H ανακωχή ΗΠΑ-Κίνας «ενθουσίασε» τη Wall Street

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street στον απόηχο της εμπορικής ανακωχής ΗΠΑ-Κίνας.

Ειδικότερα, Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπιγκ συμφώνησαν να παύσουν προσωρινά τον εμπορικό πόλεμο –την περεταίρω επιβολή δασμών- προκειμένου αξιωματούχοι των δύο χωρών να δουλέψουν μαζί τις επόμενες 90 μέρες για τον περιορισμό των διαφορών σε θέματα πνευματικών δικαιωμάτων, μεταφοράς τεχνολογίας και αγροτικής πολιτικής.

«Η συνάντηση μου στην Αργεντινή με τον Πρόεδρο Σι της Κίνας ήταν εξαιρετική. Οι σχέσεις με την Κίνα έχουν κάνει ένα μεγάλο «άλμα» προς τα εμπρός! Πολύ καλά πράγματα θα συμβούν. Έχουμε σπουδαία δύναμη, αλλά και η Κίνα ομοίως έχει πολλά να κερδίσει, εάν και όταν η συμφωνία ολοκληρωθεί. Δίκαιο παιχνίδι!» ανέφερε στο Twitter o Ντόναλντ Τραμπ.

Στο μεταξύ, ισχυρή άνοδο σημείωσε ο δείκτης μεταποίησης ISM τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ καθώς ανήλθε στις 59,3 μονάδες από 57,7 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές ανέμεναν οριακή άνοδο στις 57,8 μονάδες.

Παράλληλα, «άλμα» σημείωσε η τιμή του πετρελαίου μετά την απόφαση του Κατάρ να αποχωρήσει από τον ΟΠΕΚ προκειμένου να αναβαθμίσει τον διεθνή του ρόλο καθώς μπορεί να ήταν η μικρότερη χώρα του Οργανισμού ωστόσο ήταν η μεγαλύτερη εξαγωγός υγροποιημένου φυσικού αερίου. Ο μαύρος χρυσός κέρδισε 4% στα 52,95 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 1,13% ή 287 μονάδες στις 25.825, ο S&P σημείωσε άνοδο 1,09% στις 2.790 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,51% στις 7.441 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Boeing (+3,8%) και Nike (+3,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Verizon (-3,6%) και McDonalds (-1,6%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 1,1% στα 1.239 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1352 δολ. από 1,1320 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «έχασε» τέσσερις μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,99%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v