Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη σερί άνοδος στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο με τις εντυπώσεις να κερδίζει ο Nasdaq. Στο επίκεντρο οι εμπορικές διαπραγματεύσεις και τα πρακτικά της Fed. «Άλμα» 5% στην τιμή του πετρελαίου. Σε χαμηλό τριών μηνών το δολάριο.

Τέταρτη σερί άνοδος στη Wall Street

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street με ώθηση από τις ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας μετά την παράταση των συνομιλιών για τρίτη μέρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι συναντήσεις Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων παρατάθηκαν για μία επιπλέον μέρα εν μέσω ενδείξεων προόδου σε θέματα όπως τα αγροτικά προϊόντα και τα ενεργειακά εμπορεύματα.

«Νομίζω ότι πήγαν καλά» οι διαπραγματεύσεις, ανέφερε ο Ted McKinney, υφυπουργός αρμόδιος για το εμπόριο και τις ξένες αγροτικές υποθέσεις. «Ήταν καλά για μας», είπε, χωρίς να δίνει περαιτέρω διευκρινήσεις.

Στο μεταξύ, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch προειδοποίησε σήμερα για πιθανή υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ (ΑΑΑ), σε περίπτωση που το shutdown των ομοσπονδιακών υπηρεσιών οδηγήσει σε υπέρβαση του πλαφόν για το χρέος.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε για τέταρτη μέρα, τούτη τη φορά κατά 0,39% ή 91 μονάδες στις 23.879, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,41% στις 2.584 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,87% στις 6.957 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Apple (+1,7%) και Chevron (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Coca Cola (-2%) και Procter & Gamble (-1,7%).

Νωρίτερα στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

«Πολλοί συμμετέχοντες εξέφρασαν την εκτίμηση ότι, ειδικά σε ένα περιβάλλον με υποτονικές πληθωριστικές πιέσεις, η επιτροπή έχει την πολυτέλεια να είναι υπομονετική όσον αφορά την περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής» σημειώνεται στα πρακτικά στης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, «άλμα» 5,2% σημείωσε η τιμή του πετρελαίου WTI στα 52,36 δολάρια ανά βαρέλι μετά την πτώση –αν και μικρότερη της αναμενόμενης- στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.

Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,5% στα 1.292 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό τριών μηνών έναντι του ευρώ και συγκεκριμένα κατά 0,9% στο 1,1545 δολ. από 1,1441 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 2,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v