Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street μετά τα στοιχεία για πληθωρισμό

Απώλειες σημειώνουν οι δείκτες, μετά τα στοιχεία που έδειξαν πτώση του πληθωρισμού κάτω από το 2%. Άνοδος για το αργό και τον χρυσό. Στο 2,7% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Πτώση στη Wall Street μετά τα στοιχεία για πληθωρισμό

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, καθώς συνεχίζεται το «λουκέτο» σε υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,3% στις 23.877 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,42% χαμηλότερα στις 6.597 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,3% στις 2.585 μονάδες. 

Υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης παρέμειναν κλειστές για εικοστή ημέρα την Παρασκευή, πυροδοτώντας φόβους ότι το «λουκέτο» μπορεί να παραταθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Την Πέμπτη, ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter πως δεν θα επισκεφτεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς για αδιαλλαξία.

Από τα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε πτώση 0,1% τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον Νοέμβριο, με την ετήσια μεταβολή του δείκτη να διαμορφώνεται στο 1,9%.

Τον Νοέμβριο, ο ετήσιος πληθωρισμός βρισκόταν στο 2,2%. Είχε αυξηθεί ως και το 2,9% πριν από έξι μήνες, ενώ βρισκόταν πάνω από το επίπεδο του 2% από τον Αύγουστο του 2017.

Είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους εννιά μήνες που ο πληθωρισμός σημειώνει πτώση.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,6% στα 52,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,38% υψηλότερα, στα 1.292 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1528 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει τέσσερις μονάδες, στο 2,7%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Boeing υποχωρεί 1% στα 349 δολάρια και της Caterpillar καταγράφει απώλειες 1,8% στα 130 δολάρια. 

Άλμα 6,5% πραγματοποιεί η μετοχή της General Motors, στα 37 δολάρια. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε τις προβλέψεις για το 2018. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v