Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι φόβοι για την παγκόσμια ανάπτυξη ρίχνουν τη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη. Πτώση για το αργό. Στο 2,68% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Απώλειες πάνω από 1% για την Apple.

Οι φόβοι για την παγκόσμια ανάπτυξη ρίχνουν τη Wall Street

Υποχωρούν οι αμερικανικές μετοχές, καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου της Citigroup απογοήτευσαν τους επενδυτές και η πτώση των κινεζικών εξαγωγών εντείνει τους φόβους για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,6% στις 23.849 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,93% χαμηλότερα στις 6.904 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,7% στις 2.577 μονάδες. 

Οι κινεζικές εξαγωγές κινήθηκαν ανοδικά κατά 9,9% από το 2017, ενώ οι εισαγωγές της ενισχύθηκαν 15,8% την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύει το CNBC.

Αν και το πλεόνασμα έναντι των ΗΠΑ αυξήθηκε, συνολικά το εμπορικό πλεόνασμα της μεγαλύτερης ασιατικής οικονομίας ήταν το πιο χαμηλό από το 2013, αν και η ανάπτυξη των εξαγωγών ήταν η υψηλότερη από το 2011.

Στο εταιρικό μέτωπο, τα έσοδα τέταρτου τριμήνου της Citigroup ήταν χαμηλότερα κατά μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών, καθώς υποχώρησαν τα έσοδα από το trading ομολόγων.

Η τράπεζα με έδρα τη Νέα Υόρκη κατέγραψε 17,1 δισ. δολάρια έσοδα, χαμηλότερα από τα 17,6 δισ. που προέβλεπαν οι αναλυτές, σε έρευνα της Refinitiv.

Τα κέρδη ανήλθαν στο $1,61 ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για $1,55. Αιτία ήταν οι καλύτερες από τις αναμενόμενες περικοπές στα έξοδα και στις ζημίες δανείων.

Aυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου η J.P. Morgan, η Wells Fargo, η Goldman Sachs και το Netflix. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,9% στα 51,13 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,26% στα 1.292 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει οριακές μεταβολές έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στο επίπεδο του 1,146 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,68%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple υποχωρεί 1,35%. 

Άλμα 5% σημειώνει η μετοχή της Lulumelon. 

Ράλι 9% πραγματοποιεί η μετοχή της Goldcorp, μετά την ανακοίνωση της Newmount ότι σχεδιάζει να εξαγοράσει την εταιρεία έναντι 10 δισ. δολαρίων. 

 

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v