Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βουτιά» 420 μονάδων για τον Dow Jones

Στο «κόκκινο» βρίσκονται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς στον απόηχο των ειδήσεων για τις κινητοποιήσεις στο Χονγκ Κονγκ. Κάτω από τις 26.000 μονάδες ο βιομηχανικός δείκτης. Απαισιοδοξία για την αμερικανική οικονομία.

«Βουτιά» 420 μονάδων για τον Dow Jones

"Βουτιά" 420 μονάδων σημειώνει ο Dow Jones, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν και για τις εξελίξεις στο Χονγκ Κονγκ και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στις σχέσεις Κίνας – ΗΠΑ που ούτως ή άλλως βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί.

Την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την Κίνα ότι επιχειρούν να χειραγωγήσουν τις ισοτιμίες του γουάν, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί ο προγραμματισμένος για τον Σεπτέμβριο νέος γύρος συνομιλιών με την Κίνα. Στο μεταξύ, στο Χονγκ Κονγκ οι διαδηλωτές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι αρχές σκληραίνουν τη στάση τους με επίδειξη εκτοξευτήρων νερού. Οι διαδηλωτές «απαντούν» με καθιστική διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο της πόλης που είχαν ως αποτέλεσμα να ματαιωθούν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις.

Στον απόηχο των ειδήσεων από την ασιατική μητρόπολη, ο Dow Jones χάνει 423 μονάδες και υποχωρεί 1,6%  στις 25.863 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 1,42% στις 2.877 μονάδες καιο Nasdaq κινείται χαμηλότερα 1,45% στις 7.842 μονάδες.

Η συνεχιζόμενη ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας προκαλεί την ανησυχία των αναλυτών, με την Bank of America να αναφέρει πως οι πιθανότητες για ύφεση στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί στο 30% για το επόμενο 12μηνο. Πεσιμισμός χαρακτηρίζει και την Goldman Sachs που μείωσε κατά 20 μονάδες βάσης, στο 1,8%, την εκτίμησή της για την ανάπτυξη στο τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Η Goldman Sachs εκτιμά πως δεν θα υπάρξει συμφωνία στο εμπορικό πεδίο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας πριν τις προεδρικές εκλογές του 2020.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v