Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποτονικό το κλίμα στη Wall Street

Στάση αναμονής τήρησαν οι επενδυτές στη σημερινή συνεδρίαση της αμερικανικής αγοράς, καθώς παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του Σερ Άλαν χθες αλλά και το περιεχόμενο της Μπεζ Βίβλου σήμερα, δεν κατόρθωσαν να λάβουν ξεκάθαρες ενδείξεις αναφορικά με την μελλοντική επιτοκιακή πολιτική. Με άνοδο έκλεισε η Ευρώπη.

Στάση αναμονής τήρησαν οι επενδυτές στη σημερινή συνεδρίαση της αμερικανικής αγοράς, καθώς παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του Σερ Άλαν χθες αλλά και το περιεχόμενο της Μπεζ Βίβλου σήμερα, δεν κατόρθωσαν να λάβουν ξεκάθαρες ενδείξεις αναφορικά με την μελλοντική επιτοκιακή πολιτική.

Ανοδικό κλίμα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε συνδυασμό με την ομιλία του Άλαν Γκρίνσπαν ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου, ο οποίος σχολίασε ότι ο πληθωρισμός δεν αποτελεί κίνδυνο για την ανάπτυξη, καθησύχασε τους επενδυτές που περίμεναν επιθετικές κινήσεις όσον αφορά στην επιτοκιακή πολιτική.

Στα σημερινά μακροοικονομικά στοιχεία, οι νέες κατοικίες υποχώρησαν 0,7% στα 1,967 εκατ., έναντι των εκτιμήσεων για πτώση στα 1,95 εκατ. Εξάλλου, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 1,1% έναντι του 0,8% που αναμενόταν.

Εξάλλου, στην Μπεζ Βίβλο γίνεται λόγος για ήπιες πληθωριστικές πιέσεις, ενώ ακόμη επισημαίνεται ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται.

Πτώση 3% κατέγραψε η Oracle, παρά την ανακοίνωση της κερδοφορίας του δ΄ τριμήνου που υπερέβησε τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ωστόσο, οι πωλήσεις συστημάτων πληροφορικής ήταν αυτές που απογοήτευσαν τους αναλυτές.

Χαμηλότερα περί το 2,5% κινήθηκε η Best Buy, καθώς ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, που δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Περί το 1% διαμορφώθηκε η άνοδος για τη μετοχή της Bear Sterns, καθώς ανακοίνωσε αύξηση των κερδών του δευτέρου τριμήνου, ικανοποιώντας και τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ράλι ανόδου 66% κατέγραψε η μετοχή της Cyberonics, καθώς έλαβε την έγκριση της Επιτροπής Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, για θεραπεία κατά της κατάθλιψης.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 6,05 δολάρια με άνοδο 1,34%, πτώση 0,46% κατέγραψε ο ΟΤΕ στα 6,44 δολάρια, ενώ και η 3Ε υποχώρησε 0,75% στα 25,22 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10379,58 μονάδες με πτώση 0,01%, κέρδη 0,13% κατέγραψε ο Nasdaq στις 1998,24 μονάδες, ενώ ο S&P ενισχύθηκε 0,14% στις 1133,59 μονάδες.

Ο FTSE 100 έκλεισε στις 4491,1 μονάδες με κέρδη 0,73%, άνοδο 0,40% κατέγραψε ο DAX στις 4003,24 μονάδες, και ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,84% στις 3714,50 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v