Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταξύ 2,5 και 3% το εύρος τιμών για το ομόλογο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Με ελκυστική απόδοση το ομόλογο ως 500 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ Τέρνα. Θα εκδοθούν 500.000 τίτλοι, με ελάχιστο ποσό εγγραφής τα 1.000 ευρώ. Η δημόσια προσφορά ξεκινά τη Δευτέρα 29 Ιουνίου κ;ι ολοκληρώνεται την Τετάρτη.

Μεταξύ 2,5 και 3% το εύρος τιμών για το ομόλογο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Μεταξύ 2,5% και 3% καθορίστηκε το εύρος απόδοσης για το ομόλογο επταετούς διάρκειας και ύψους μέχρι 500 εκατ. ευρώ που εκδίδει ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, για να χρηματοδοτήσει το επενδυτικό του πρόγραμμα, συνολικού ύψους 4 δισ. ευρώ, αν συμπεριληφθεί και το τουριστικό συγκρότημα με καζίνο στο Ελληνικό. Το συγκεκριμένο εύρος τιμών εξασφαλίζει τόσο ελκυστική απόδοση για τους επενδυτές όσο και λογικό κόστος για τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Θα εκδοθούν 500.000 κοινές ανώνυμες άυλες ομολογίες, με ελάχιστο ποσό εγγραφής τα 1.000 ευρώ, ενώ η δημόσια προσφορά ξεκινά τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020. Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν, θα συμβάλουν στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στους τομείς των παραχωρήσεων, των υποδομών και της ενέργειας από θερμικές πηγές (σε ποσοστό 80%), ενώ μικρό μέρος των κεφαλαίων θα χρησιμοποιηθούν και για την αναχρηματοδότηση μέρους του δανεισμού του ομίλου.

Προτεραιότητα του επενδυτικού προγράμματος του ομίλου, που θα χρηματοδοτηθεί από το ομόλογο, είναι η ενίσχυση των μακροχρόνιων, επαναλαμβανόμενων εσόδων του μέσα από επενδύσεις (ιδιόκτητες και με Συμβάσεις Παραχώρησης και ΣΔΙΤ) σε βασικές υποδομές.

Σύμβουλος Έκδοσης είναι η «Eθνική Tράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.», Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι είναι οι «Eθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.», «Tράπεζα Πειραιώς Α.Ε.», «Τράπεζα Eurobank Α.Ε.», «EUROXX Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ», Ανάδοχοι οι «Τράπεζα Optima Bank A.E.» και «ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει προχωρήσει σε τρεις εξαιρετικά επιτυχημένες ομολογιακές εκδόσεις, δείγμα της μεγάλης εμπιστοσύνης του επενδυτικού κοινού στον όμιλο και στις εταιρείες του.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v