Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: 182 εκατ. για το 29,87% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, παίρνει το 75% των ΑΠΕ

Επιβεβαίωση Euro2day.gr: 1,75 ευρώ ανά μετοχή το τίμημα για την εξαγορά της συμμετοχής των Μπάκου – Καϋμενάκη. Συμφωνία για την απόκτηση του 75% του κλάδου ΑΠΕ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με enterprise value 1 δισ. ευρώ. Δημόσια Πρόταση από Reggeborgh. Δεν βγαίνει η εταιρεία από το ΧΑ.

Motor Oil: 182 εκατ. για το 29,87% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, παίρνει το 75% των ΑΠΕ

Εναντι 1,75 ευρώ ανά μετοχή (τρέχουσα 1,48 ευρώ) θα αποκτήσει η Motor Oil σχεδόν το 30% των μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που άνηκε στους εφοπλιστές Μπάκο και Καϋμενάκη, όπως γνωστοποίησε η ίδια η εταιρεία στο χρηματιστήριο, επιβεβαιώνοντας τα όσα πρώτο μετέδωσε το Euro2day.gr.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι έχει διαμορφώσει ένα αρχικό πλαίσιο συμφωνίας με την Reggeborgh προκειμένου να αποκτήσει το 75% της εταιρείας που θα δημιουργηθεί και θα έχει περιουσιακό στοιχείο έργα ΑΠΕ συνολικής ισχύος 493 MW. Η αξία της επιχείρησης αυτής έχει υπολογιστεί σε 1 δισ. ευρώ και υπόκειται σε προσαρμογές.

Δημόσια Πρόταση

Εν τω μεταξύ, η Reggeborgh  επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το Euro2day.gr και προχώρησε σε Δημόσια Πρόταση για το σύνολο των μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ σε τιμή 1,75 ευρώ ανά μετοχή, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν προτίθεται να βγάλει την εταιρεία από το Χρηματιστήριο. Αξίζει να αναφερθεί ότι η διαδικασία της Δημόσιας Πρότασης κλείδωσε σε ραντεβού που είχε η πλευρά του βασικού μετόχου της Ελλάκτωρ με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος στη συμφωνία λειτούργησε η Goldman Sachs και νομικές συμβουλές παρείχε το δικηγορικό γραφείο Κουταλίδη. 

Η ανακοίνωση της Motοr Oil

Η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. (εφεξής η Εταιρεία) ανακοινώνει την απόκτηση, μέσω εξω-χρηματιστηριακής συναλλαγής, 104.000.000 μετοχών εκδόσεως ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. κυριότητος των KILOMAN HOLDINGS LTD και GREENHILL INVESTMENTS LTD στην τιμή των 1,75 ευρώ ανά μετοχή με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται σε 182.000.000 ευρώ. Ο αριθμός των παραπάνω 104.000.000 μετοχών αντιστοιχεί σε ποσοστό 29,87% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.

Επιπρόσθετα, η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ανακοινώνει ότι έχει συν-διαμορφώσει ένα αρχικό πλαίσιο συμφωνίας (η Συμφωνία) με την REGGEBORGH INVEST B.V. (κατέχει περίπου 106 εκατ. μετοχές εκδόσεως ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.) για την απόκτηση ποσοστού 75% του μετοχικού κεφαλαίου εταιρείας που θα συσταθεί και θα έχει ως περιουσιακό στοιχείο το χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ συνολικής ισχύος 493 MW καθώς επίσης και σειρά έργων υπό κατασκευή συνολικής ισχύος άνω των 1,6 GW. Ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα συμμετέχει με ποσοστό 25% στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας. Η αξία επιχείρησης για την εν λόγω συναλλαγή (enterprise value) συμφωνήθηκε σε 1.000 εκατ. ευρώ και υπόκειται σε περαιτέρω προσαρμογές συναρτώμενες με την κερδοφορία της επιχείρησης και τη δομή της συναλλαγής.

Στο πλαίσιο της Συμφωνίας η REGGEBORGH INVEST B.V. θα ψηφίσει υπέρ αναφορικά με την διασφάλιση των δικαιωμάτων μειοψηφίας της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ως μετόχου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. Η Συμφωνία περιλαμβάνει επιπλέον όρο για τη δυνατότητα πιθανής μείωσης του ποσοστού της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. κατά 52.000.000 μετοχές στην τιμή κτήσης των παραπάνω μετοχών μετά την παρέλευση περιόδου δύο ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v