Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβάδισμα 15% στη ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της Opinion Poll

Τα αποτελέσματά της δείχνουν άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της ΝΔ κατά 1% σε σχέση με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης έρευνας τον Σεπτέμβριο.

Προβάδισμα 15% στη ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της Opinion Poll

Στο 13,1% διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καθώς η ψαλίδα ανοίγει, ενώ καταγράφονται απώλειες για ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μετά τη διάσπαση του κυβερνητικού συνασπισμού, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll. Η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 15% στα ποσοστά με αναγωγή επί των εγκύρων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι ΑΝΕΛ καταποντίζονται συγκεντρώνοντας ποσοστό που φτάνει μόλις το 0,4%, ενώ τους ξεπερνούν κόμματα όπως η Πλεύση Ελευθερίας (1,5%), η Ελληνική Λύση (2,2%), το ΛΑΟΣ (1,3%) κ.ά. Σημαντικές απώλειες καταγράφει και το Ποτάμι, το οποίο επίσης μένει εκτός Βουλής, φτάνοντας με δυσκολία το 0,7%.

Συγκεκριμένα, όπως αναμεταδίδει το in.gr, σύμφωνα με την έρευνα τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ: 27,7% (με αναγωγή 31,5%)

ΣΥΡΙΖΑ: 14,5% (με αναγωγή 16,5%)

Χρυσή Αυγή: 3,8% ( με αναγωγή 4,3%)

ΚΚΕ: 3,6% (με αναγωγή 4,1%)

ΚΙΝΑΛ: 3,4% (με αναγωγή 3,8%)

Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 17,3% και η αποχή διαμορφώνεται στο 9%.

Ο υπεύθυνος ερευνών της Opinion Poll Ζαχαρίας Ζούπης σημειώνει ότι «στο πλαίσιο του Βαρόμετρου της OPINION POLL, η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 10-14/1. Αυτό σημαίνει ότι «έπιασε» το κλίμα τόσο της πολιτικής αστάθειας όσο και του διαζυγίου τελικά ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και των μετατοπίσεων βουλευτών».

«Τα αποτελέσματά της δείχνουν άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της ΝΔ κατά 1% σε σχέση με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης έρευνας τον Σεπτέμβριο. Η διαφορά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή χωρίς λευκά, άκυρα, αποχή ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 15%. Η ΝΔ αυξάνει τις δυνάμεις της κατά 1.6% και ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 0.5%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός 11%, ενώ η παράσταση νίκης εμφανίζεται καταλυτική, με 59.6% να θεωρεί ότι θα νικήσει η ΝΔ, έναντι ενός 17.2% που θεωρεί ότι τελικά θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v