ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Σύνοδος Κορυφής: Οι τουρκικοί πύραυλοι και η αλλαγή ατζέντας

Σύνοδος Κορυφής: Οι τουρκικοί πύραυλοι και η αλλαγή ατζέντας

Οι 27 της ΕΕ θα κουβεντιάσουν σήμερα για τα πάντα, πλην των απειλών ενός τρίτου κράτους κατά ενός εξ αυτών. Με την Τουρκία να απειλεί να χτυπήσει την Αθήνα, τι άλλο χρειάζεται ο Κ. Μητσοτάκης;

Η χαμένη τιμή του πολιτικού συστήματος

Η χαμένη τιμή του πολιτικού συστήματος

Η ανάγκη αντιμετώπισης περιπτώσεων όπως της Ε. Καϊλή κατά τρόπο ταχύ και αποτελεσματικό από τη Δικαιοσύνη αποτελεί τη μία όψη του νομίσματος. Η άλλη αφορά το ίδιο το πολιτικό προσωπικό της χώρας και τις δικές του συμπεριφορές και πρακτικές.

Οι υποκλοπές, η κόντρα και οι θεσμοί

Οι υποκλοπές, η κόντρα και οι θεσμοί

Με τη συζήτηση που διεξήχθη χθες στη Βουλή για τις υποκλοπές να κινείται αμιγώς στο πεδίο των εντυπώσεων, ποια ελπίδα απομένει, άραγε, στον πολίτη, ώστε να μάθει την αλήθεια;

Ο Σαμαράς, τα μηνύματα και η δεξιά πολυκατοικία

Ο Σαμαράς, τα μηνύματα και η δεξιά πολυκατοικία

Μίλησε στην «ψυχή» της παράταξης. Έκανε σκληρή και ευθεία κριτική αλλά έστειλε και μήνυμα ενότητας, τόσο χάρη στη σύνθεση του ακροατηρίου του όσο και διαμέσου της ομιλίας του. Υπενθύμισε στους πάντες, δε, ότι δεν χρειάζεται να κοιτάξουν «δεξιότερα» της ΝΔ!

Πολιτική με την τσέπη του άλλου

Πολιτική με την τσέπη του άλλου

Κυβέρνηση είναι και έχει κάθε δικαίωμα να ασκεί πολιτική. Όχι όμως με τα εισοδήματα ή την περιουσία του άλλου, όπως για παράδειγμα των ιδιοκτητών επαγγελματικών ακινήτων. Το πώς και το γιατί ακολουθούν.

Γίγαντας με πήλινα πόδια και... καβούρια στις τσέπες

Δηλώνει ότι οι Γερμανοί θα καταστούν «εγγυητές της ευρωπαϊκής ασφάλειας», όμως αρνείται να προωθήσει άμεσα το πρόγραμμα επανεξοπλισμού, ύψους 100 δισ. ευρώ, που ο ίδιος εξήγγειλε. Ο λόγος για τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τα διλήμματα που αντιμετωπίζει η χώρα του.

Οι υποκλοπές και η ώρα των απαντήσεων

Ουδείς πρέπει ή μπορεί να πιέσει τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, ακόμη και σε μία μείζονα υπόθεση όπως οι παρακολουθήσεις. Διαλεύκανση, όμως, πρέπει να υπάρξει. Διαφορετικά κινούμαστε σε μία θάλασσα δημοσιευμάτων και τοξικότητας.

Η Ευρώπη, τα πλαφόν και η χαμένη ουσία

Με την υπόθεση του φυσικού αερίου, η Ευρώπη “αυτοπυροβολήθηκε”, δεδομένης της ζημίας που η ίδια υπέστη από την επιβολή κυρώσεων στην Ρωσία. Με την υπόθεση του πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου, που λέτε να οδηγηθεί;

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του τρίτου κόμματος

«Συμπαθής» η απλή αναλογική, όμως για να λειτουργήσει χρειάζεται να υπάρξει διάθεση για διαβούλευση και συναινέσεις. Μας τα θύμισε όλα αυτά χθες το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Οι ανεμβολίαστοι, το ΣτΕ και η κωλοτούμπα

Είναι «βολική δικαιολογία» η εφαρμογή της απόφασης ενός ανώτατου δικαστηρίου; Πριν σπεύσετε να αποφανθείτε αρνητικά, δείτε όλη την εικόνα. Αξίζει τον κόπο, καθώς εκλογές έρχονται…

Η ενεργειακή κρίση και η ανέμελη Ούρσουλα

Ο Πλεύρης και το ηχηρό μήνυμα του ΣτΕ

Ευρωκοινοβούλιο: Οι όμορφες αποφάσεις όμορφα καίγονται

Πλαφόν για τα μάτια του κόσμου

Ποτέ μη λες ποτέ, Ρετζέπ

Ο Δένδιας και η νάρκη της Τρίπολης

Μαξίμου: Χάνοντας τη μάχη των εντυπώσεων

Οι εξοπλισμοί και η Ευρώπη που ξυπνάει

Οταν πάσχουν οι θεσμοί

Όχι σε «απόδραση» μέσω πρόωρων εκλογών

v