ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Οι ευκαιρίες και οι … καλικάντζαροι!

Οι ευκαιρίες και οι … καλικάντζαροι!

Με κύριο ζητούμενο την εξεύρεση του πλέον δόκιμου και ικανού στην «διαχείριση προβλημάτων», η χώρα εισέρχεται στο νέο έτος. Η παρακαταθήκη, δε, αυτού που ολοκληρώνεται είναι πλήρης πονοκεφάλων.

Τα λάθη που τώρα πληρώνουμε

Τα λάθη που τώρα πληρώνουμε

Δίχως πρόοδο υπάρχει οπισθοδρόμηση, υποστήριζε κάποτε μία ψυχή. Όταν εγκαταλείπονται, όμως, αποδεδειγμένες λύσεις χάριν είτε δογματισμού, είτε σπουδής, το λάθος καραδοκεί. Τα παραδείγματα είναι πολλά.

Δασικοί χάρτες: Τι δεν μας είπε ο Κώστας Σκρέκας

Δασικοί χάρτες: Τι δεν μας είπε ο Κώστας Σκρέκας

Υπάρχουν ψέμματα, μεγάλα ψέμματα και στατιστικές, είχε πει κάποτε μία ψυχή. Για κάποιον περίεργο λόγο, αυτή η φράση έγινε εκ νέου επίκαιρη χθες, επ’ αφορμή των ανακοινώσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τους δασικούς χάρτες.

Τα λάθη που δεν πρέπει να κάνουμε

Τα λάθη που δεν πρέπει να κάνουμε

Το 2023 είναι «κλειδί». Στην διάρκειά του «παίζονται» πολλαπλά στοιχήματα, εθνικής σημασίας. Το πώς θα πορευτούμε τους επόμενους μήνες θα κρίνει για πολλά χρόνια τις τύχες του τόπου. Ας προσέξουμε.

Ο Ανδρουλάκης, η τρίτη εντολή και τα μυστήρια

Ο Ανδρουλάκης, η τρίτη εντολή και τα μυστήρια

Για να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης κατά τις επερχόμενες εκλογές ο κ. Ν. Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, θα πρέπει να την έχουν παραδώσει όσοι… προηγούνται του ιδίου. Εάν όμως είναι έτσι, γιατί ευελπιστεί ότι μπορεί να κάνει κυβέρνηση; Τι δεν μας λέει; 

Οι όμορφες προβλέψεις όμορφα καίγονται

Πριν δούμε τη βροχή των κάθε λογής επιδομάτων ως «μάννα εξ ουρανού», ας αναλογιστούμε ότι τα κονδύλια αυτά θα μπορούσαν να αποτελούν τμήμα του «μαξιλαριού ασφαλείας» της χώρας μας. Ενός αναχώματος, δηλαδή, στους κινδύνους που, πιθανώς, έρχονται το 2023.

Ο «θεσμικός κίνδυνος» για την οικονομία

Υπάρχει σαφής κίνδυνος αναβίωσης των αιτίων που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία: των δίδυμων ελλειμμάτων. Πέραν όμως αυτού του κινδύνου, συντρέχει ακόμη ένας και μάλιστα σοβαρότερος. Περί αυτού μάς προειδοποιεί το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

Η χαμένη ατζέντα νόμου και τάξης

Κατά πόσον εκπλήρωσε η παρούσα κυβέρνηση τις προεκλογικές της υποσχέσεις περί επιβολής ατζέντας νόμου και τάξης; Μπορεί η ελληνική κοινωνία να νιώθει περισσότερο ασφαλής σήμερα, από ό,τι προ τετραετίας;

Στον αστερισμό των ατελείωτων επιδομάτων

Καλά και άγια τα επιδόματα στους ευάλωτους και σε καιρούς κρίσης, όμως δεν είναι δυνατόν να χορηγούνται εις το διηνεκές. Σαφώς, δε, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τα οφέλη της ανάπτυξης. Αυτά δεν μας έλεγε ο Κυρ. Μητσοτάκης το 2019;

Κόντρα στον δρόμο που χάραξε η Μελόνι!

Τα μετρητά ευνοούν τη «μαύρη» οικονομία και οι ψηφιακές συναλλαγές τη διαφάνεια. Στοιχεία ως προς αυτό υπάρχουν. Έτσι, λοιπόν, την επόμενη φορά που κάποιος θα κάνει λόγο για μείωση του ορίου συναλλαγών σε μετρητά, ίσως να αξίζει τον κόπο να τον ακούσουμε…

Σύνοδος Κορυφής: Οι τουρκικοί πύραυλοι και η αλλαγή ατζέντας

Η χαμένη τιμή του πολιτικού συστήματος

Οι υποκλοπές, η κόντρα και οι θεσμοί

Ο Σαμαράς, τα μηνύματα και η δεξιά πολυκατοικία

Πολιτική με την τσέπη του άλλου

Γίγαντας με πήλινα πόδια και... καβούρια στις τσέπες

Οι υποκλοπές και η ώρα των απαντήσεων

Η Ευρώπη, τα πλαφόν και η χαμένη ουσία

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του τρίτου κόμματος

Οι ανεμβολίαστοι, το ΣτΕ και η κωλοτούμπα

v