Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Η επιμονή των αγοραστών έκανε το 7x7

Δέκα φορές άλλαξε πρόσημο ο ΓΔ για να κλείσει κοντά στο υψηλό ημέρας. "Zωντανό" το σενάριο υπέρβασης των 1000 μονάδων. Σε ικανοποιητικά επίπεδα ο τζίρος. Άνοδος για ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ. Πτώση για ΟΤΕ, ΕΤΕ.

Παρά το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης ερχόταν από έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και από δέκα θετικές στις τελευταίες έντεκα και παρά το ότι στην τελευταία ώρα της χθεσινής συνεδρίασης οι πωλητές ανέλαβαν σημαντικές πρωτοβουλίες, που “εξαέρωσαν” εν μέρει την Αγορά, το σημερινό τελικό πρόσημο του Δείκτη παίχτηκε μέχρι τέλους.

Με τον τζίρο να υποχωρεί σχετικά, αλλά να διατηρείται σε ικανοποιητικά επίπεδα, ο Δείκτης άλλαξε 10 φορές πρόσημο, κινούμενος μεταξύ 986,54 (+0,62%, 10.33) και 960,65 (-2,03%, 12.14) και έκλεισε τελικά αρκετά κοντά στο υψηλό ημέρας και πιο συγκεκριμένα στις 983,91 μονάδες με κέρδη 0,35%, διατηρώντας “ζωντανό” το σενάριο υπέρβασης των 1000 μονάδων.

Και σήμερα ο Δείκτης στερήθηκε των Τραπεζικών βοηθειών, καθώς δείχνουν να κερδίζουν πόντους τα σενάρια που θέλουν οι συστημικές Τράπεζες να επιδιώκουν αυξήσεις κεφαλαίου μεγαλύτερες από αυτές που κατ΄ αρχήν είχε υπολογίσει η Τρ. Ελλάδος.

Σύμφωνα με το Τραπεζικό ρεπορτάζ, σε ΑΜΚ μεγαλύτερη από αυτή που όρισε πρόσφατα η Τράπεζα της Ελλάδος προσανατολίζεται να προχωρήσει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας προκειμένου να επικαιροποιήσει τις κεφαλαιακές της ανάγκες καθώς έχει περάσει περισσότερος από ένας χρόνος από όταν η BlackRock δημιούργησε τον σχετικό έλεγχο στο χαρτοφυλάκιο των δανείων του ομίλου. 

O όμιλος επιζητά την απόλυτη επικαιροποίηση των κεφαλαιακών αναγκών, ώστε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου να είναι και το “διαβατήριο” για την επιτυχή μετάβαση στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον των Αγορών.

Επίσης, όπως παραδέχθηκε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Πέτρος Χριστοδούλου, σε κλείσιμο θα οδηγηθεί το 25% του δικτύου των καταστημάτων του νέου ομίλου που θα προκύψει από τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank, ενέργεια απαραίτητη για να υπάρξουν συνέργειες και οικονομίες κλίμακας στο νέο σχήμα.

Στην σημερινή συνεδρίαση, η εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά, είχε να τιμολογήσει αρκετούς παράγοντες που οδηγούσαν σε αντίθετες κατευθύνσεις.


Αναβάλλεται η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας 20% επί μετοχών

Προς την θετική κατεύθυνση και υπέρμαχος της “βόρειας” κίνησης, είναι το εν εξελίξει ανοδικό momentum και βέβαια η είδηση σύμφωνα με την οποία αναβάλλεται, όπως όλα δείχνουν, για τουλάχιστον έξι μήνες η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας 20% επί μετοχών που επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2013 με βάση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Η Κυβέρνηση δείχνει διατεθειμένη μετά τις αντιδράσεις φορέων της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς, να “παγώσει” για ακόμη μια φορά (από το 2007), το μέτρο επιπλέον φορολόγησης των χρηματιστηριακών συναλλαγών κάτι που αναμένεται να επισημοποιηθεί τα επόμενα 24ωρα με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας.

Ήδη σύμφωνα με πηγές της Επ. Κεφαλαιαγοράς και του ΣΜΕΧΑ, οι φορείς της Αγοράς έχουν ενημερωθεί για τις προθέσεις του Υπουργείου Οικονομικών να μεταθέσει την εφαρμογή του φόρου υπεραξίας για τις αρχές του 2014.

Από την άλλη, είναι εμφανής η “κόπωση” στους περισσότερους Δεικτοβαρείς τίτλους, που γίνεται ακόμα εμφανέστερη με την παρατεταμένη και ίσως απόλυτα δικαιολογημένη, αδυναμία του Τραπεζικού κλάδου.

Διιστάμενες οι απόψεις των επαγγελματιών του χώρου, με τους συντηρητικούς να συνιστούν μετρημένες κινήσεις και σχετική αύξηση της ρευστότητας, προκειμένου να γίνει εκμετάλλευση πιθανής σημαντικής διορθωτικής κίνησης. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν ότι το εξαμηνιαίο ράλι που έχει προηγηθεί, έχει δημιουργήσει αποτιμήσεις σε αρκετούς τίτλους που έχουν προεξοφλήσει σημαντικότατη ανάκαμψη της εγχώριας οικονομίας και της εταιρικής κερδοφορίας.

Από την άλλη, δεν πρέπει να διαφεύγει στους ενεργούς επενδυτές, ότι οι Αγορές ποτέ δεν δίνουν την κίνηση που περιμένουν οι πολλοί. Έτσι δεν αποκλείεται η Αγορά να συνεχίσει “αδιόρθωτη” ή με αξιοπρόσεκτες ενδοσυνεδριακές διορθώσεις και η πραγματική διόρθωση να έλθει όταν το Χ.Α. αρχίσει να απασχολεί ξανά τα πρωτοσέλιδα του ημερήσιου Τύπου.

Σε κάθε περίπτωση, οι πληροφορίες από τα χρηματιστηριακά γραφεία κάνουν λόγο για αυξημένη κίνηση εγχώριων κωδικών και πως η αντίδραση αυτή τη φορά δείχνει να έχει και διάρκεια και να κινείται σε “στέρεο” έδαφος. Ακόμα και η διόρθωση, όταν θα έλθει, θα είναι βραχύβια, καθώς θα έχει “πλάτη” από τους καθυστερημένους αγοραστές που θα σπεύσουν να στηρίξουν τις θέσεις τους.


Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Σε αντίθεση με χθες, “πράσινα” σήμερα τα ταμπλώ στις μεγάλες Αγορές Ασίας, Ευρώπης, αλλά και στις πρώτες ώρες συνεδρίασης στην Wall Street, με την ψυχολογία των αγοραστών να “αντλεί καύσιμα” από τα χθεσινοβραδινά αποτελέσματα της Alcoa.

Πιο συγκεκριμένα, για το τέταρτο τρίμηνο, η Alcoa ανακοίνωσε κερδοφορία 242 εκατ. δολ. που αντιστοιχούν σε 21 σεντ ανά μετοχή. Πριν από δώδεκα μήνες είχε καταγράψει ζημίες 191 εκατ. δολ. ή 18 σεντ ανά μετοχή. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 1,5% στα 5,9 δισ. δολ.. Οι αναλυτές – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters – προέβλεπαν κέρδη 6 σεντ ανά μετοχή και έσοδα 5,6 δισ. δολ.


Η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία

Κατά 0,2% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία
το Νοέμβριο σε μηνιαία βάση. Τον προηγούμενο μήνα, η βιομηχανική παραγωγή είχε συρρικνωθεί κατά 2%. Στην σχετική ανακοίνωση, πάντως, το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας αναφέρει ότι καταγράφεται βελτίωση του κλίματος στις βιομηχανικές παραγγελίες που πιθανότατα συνηγορούν σε καλύτερα στοιχεία για το 2013.

Το συνολικό έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου στη Βρετανία διαμορφώθηκε στα -3,466 δισ. στερλίνες το Νοέμβρη, χειρότερο των εκτιμήσεων για -3,0 και καλύτερο από τη μέτρηση του Οκτωβρίου στα -3,729 δισ. στερλίνες.

Η ΕΚΤ ανέλαβε επιθετική δράση, η Ελλάδα απέφυγε τον μεγάλο κίνδυνο της εξόδου από το ευρώ και τα Ευρωπαϊκά assets άρχισαν και πάλι να κερδίζουν το ενδιαφέρον (και την εμπιστοσύνη) των επενδυτών. Ωστόσο, παρά τη διαφαινόμενη πρόοδο που σημείωσε η Ευρωζώνη κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Societe Generale προειδοποιεί για έναν κίνδυνο που οι περισσότεροι έχουν την τάση να αγνοούν.

Όπως αναφέρουν στην εν λόγω έκθεσή τους οι αναλυτές του οίκου, τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat για την ανεργία στην Ευρωζώνη υπενθυμίζουν μονομιάς πόσο πιο μεγάλα είναι τα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπες οι Ευρωπαϊκές Χώρες.

“Μια αδύναμη Γερμανική οικονομία, φέτος, αποτελεί μια επιπρόσθετη και αληθινή απειλή στις προβλέψεις για την ανάπτυξη και τα ελλείμματα στα Κράτη – Μέλη της Ευρωζώνης”, σχολιάζει ο Neil Mellor της BNY Mellon. Όπως τονίζει, θα είναι μια πιο δύσκολη χρονιά για τη Γερμανία σε σχέση με το 2012 αλλά και για την Ευρωζώνη στο σύνολό της.

Επιστρέφοντας στα δικά μας, οι δείκτες της Ελληνικής οικονομίας υποδεικνύουν ότι η ύφεση μπορεί να πλησιάζει στο τέλος της, ανέφερε ο Jan von Gerich της Nordea Bank. "Η Ελλάδα αρχίζει να βλέπει λίγο φως στο τέλος του τούνελ" υποστήριξε ο κ. Gerich σε σημείωμα προς τους πελάτες της Τράπεζας.

Η οικονομική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα αυξήθηκε το Δεκέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων ετών, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων έχουν υποχωρήσει στο 11,2% από 28% τον Ιούλιο. "Η δυναμική αυτή μπορεί να συνεχιστεί" επεσήμανε ο κ. Gerich. "H Χώρα έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμα για την αναμόρφωση της οικονομίας της, αλλά δεν είναι ένα αδύνατο εγχείρημα. Mε αρκετή υπομονή και αποφασιστικότητα, μπορεί να «δει» και η Ελληνική οικονομία ένα καλύτερο μέλλον" πρόσθεσε.


Έκρηξη της φτώχειας στην Ελλάδα λέει η ΕΛΣΤΑΤ

Έκρηξη του αριθμού των πολιτών της Χώρας που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας, καθώς και εκτίναξη του ποσοστού της ανεργίας, καταγράφεται μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο.

Σύμφωνα με την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τις “Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα”, το ποσοστό των πολιτών που αντιμετωπίζει συνθήκες φτώχειας αυξήθηκε από το 16,3% το 2010 (έτος ένταξης στο Μνημόνιο) στο 22,9% του πληθυσμού το 2011. Παράλληλα, η εν λόγω έρευνα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το “εκρηκτικό μείγμα” που μπορεί να δημιουργηθεί από τη φτώχεια και την ανεργία.

Προχωρήστε άμεσα στις αποκρατικοποιήσεις και στη φορολογική μεταρρύθμιση, απαλλαγείτε από τον υπερμεγέθη Δημόσιο τομέα και απελευθερώστε Προϊόντα και Υπηρεσίες, παροτρύνει την Ελλάδα ο Τσαρλς Νταλάρα, γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF). Ο επικεφαλής του IIF εκτιμά πως “το 2013 θα επιστρέψουν οι επενδυτές στην Ελλάδα, όχι μόνο για χρηματοοικονομικές επενδύσεις, αλλά και για επενδύσεις στην πραγματική οικονομία”.


Πως κινήθηκε ο 25άρης

Σχετικά λιγότερες οι μετοχές με αρνητικό κλείσιμο, στο ταμπλώ του 25αρη όπου αμετάβλητοι έκλεισαν οι τίτλοι των Frigoglass, Alpha Bank.

Πιο συγκεκριμένα στο “κόκκινο” έκλεισαν οι Coca-Cola (-1,84%), Eurobank Properties (-2,56%), Motor Oil (-1,32%), Jumbo (-2,88%), Folli Follie Group (-0,21%), Eurobank (-0,85%), ΕΧΑΕ (-0,4%), Μέτκα (-0,09%), Εθνική (-1,43%) και Πειραιώς (-4,37%).

Αντίθετα τα μεγαλύτερα κέρδη για Ελλάκτωρα (+5,56%) και Βιοχάλκο (+4,19%). Κέρδη μεγαλύτερα του 3% για ΟΛΠ και Intralot, ενώ με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE25.

Ο τζίρος υποχώρησε στα 72,6 εκατ. από τα οποία τα 1,4 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, Ελ. Πετρέλαια, Folli Follie Group), ενώ ικανοποιητική κρίνεται η τελική εικόνα με 113 ανοδικές μετοχές έναντι 59 πτωτικών και για 17 τίτλους τα ημερήσια κέρδη ξεπέρασαν το 10%.


Έξι ανοδικές συνεδριάσεις για Τράπεζα της Ελλάδος

Μεταφερόμενοι στο εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλώ και ξεκινώντας από τις Τραπεζικές μετοχές και σήμερα ο αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής ήταν ο τίτλος της Τρ. Ελλάδος.
Η μετοχή συμπλήρωσε έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και σε πείσμα του ευμετάβλητου κλίματος και σήμερα κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, έστω και αν υποχώρησε σημαντικά ο όγκος συναλλαγών.

Οι έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες και για τον τίτλο της Βιοχάλκο, που σήμερα έκλεισε και στο υψηλό ημέρας και σε υψηλό 39 μηνών. Επειδή τα 5,00 ευρώ είναι απόλυτα ψυχολογικό όριο, σημαντικό ρόλο για την βραχυπρόθεσμη τάση θα παίξει η ζώνη αντίστασης στα 5,10 – 5,12 ευρώ.

Τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για τον Ελλάκτωρα που άφησε πίσω του τον πρώτο, τεχνικά, στόχο των 2,24 ευρώ, ενώ στα 2,40 ευρώ εντοπίζεται η επόμενη ισχυρότερη αντίσταση.
Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και για τον ΟΛΠ, που σταδιακά ανεβάζει όγκους και απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή.


Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 για Sprider Stores και Χατζηιωάννου

Εκτός 25αρη, ασφαλώς και αξίζει υποσημείωσης η είδηση, σύμφωνα με την οποία αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 υπέβαλλαν ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, στις 8 Ιανουαρίου η Sprider Stores και η Χατζηιωάννου. Η διοίκηση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, κατόπιν των ανακοινώσεων των δυο εταιρειών, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Χατζηιωάννου, ενώ αργότερα αποφάσισε την μεταφορά της στην κατηγορία Επιτήρησης, όπου διαπραγματεύεται και η μετοχή της Sprider.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι πριν την είδηση η μετοχή της Χατζηιωάννου βρισκόταν στα 0,0850 ευρώ με κέρδη 28,79%, όγκο συναλλαγών 97200 τεμ. και ανεκτέλεστο προς αγορά 54800 τεμ. Για όσους, λοιπόν, συνεχίζουν να κινούνται στην λογική του “ποιο χαρτί έχει μείνει πίσω” χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή.

Οι παραπάνω εξελίξεις έγιναν αφορμή να επιστρέψουν οι αγοραστές σε πιο “ασφαλέστερα” επενδυτικά καταφύγια, με αποτέλεσμα το Κρι Κρι να κλείσει σε ιστορικό υψηλό, ο ΟΛΘ σε νέα υψηλά 52 μηνών και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ σε υψηλά 21 μηνών.

Ανοιχτές” εντολές αγορών διαμόρφωσαν τα ημερήσια κέρδη στην Moda Bagno, νέα επιστροφή των αγοραστών και υψηλά 44 μηνών για την ΕΒΖ, ενώ η Χαλκόρ “ζήλεψε” την χθεσινή κίνηση της Σιδενόρ και με ιδιαίτερα υψηλές συναλλαγές έκλεισε σε υψηλά 34 μηνών.

Στο ψυχολογικό όριο των 4,00 ευρώ έκλεισε ο Αστέρας, καθώς ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, αλλά και Αστέρα Βουλιαγμένης έχει σήμερα το “μενού” στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Ιδιωτικοποίησης (ΤΑΙΠΕΔ).

Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή μπορεί να χρειάζεται (από αύριο κιόλας), ο τίτλος του Κυριακούλη, αν επαληθευτούν τα ξένα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Τουρκική Dogus Holding εξαγόρασε από την εισηγμένη το 51% της θυγατρικής MedMarinas Α.Ε. Να σημειωθεί ότι τα δημοσιεύματα δεν αναφέρουν περισσότερους όρους του deal.

Υπενθυμίζεται ότι στο εννεάμηνο ο όμιλος Κυριακούλη εμφάνισε κύκλο εργασιών 16,268 εκατ. (από 13,92 εκατ. πέρυσι) και τελικό αποτέλεσμα ζημιές 2,5 εκατ. (από 650 χιλ. πέρυσι) Τα ίδια κεφάλαια στα 16,8 εκατ., οι μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις στα 9,284 εκατ. και οι βραχυπρόθεσμες στα 4,934 εκατ. τα ταμειακά διαθέσιμα στα 4 εκατ. και η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση στα 7,2 εκατ. ευρώ.


Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Το πιο δύσκολο έτος, μέχρι τώρα τουλάχιστον, της τετραετούς ύφεσης έκλεισε με ένα εντυπωσιακό ράλι τιμών, πραγματικά συμμαζεύοντας τις σχεδόν εξαϋλωμένες αποτιμήσεις του α’ εξαμήνου του 2012, επισημαίνει ο Νίκος Καυκάς.

Η πλειοψηφία των μη Τραπεζικών Δεικτοβαρών μετοχών έχουν καταγράψει αποδόσεις της τάξεως του 200%, κατ΄ελάχιστο, ενώ υπήρχαν και οι θετικές εκπλήξεις με κέρδη άνω των 400% από τα χαμηλά του Ιουνίου ‘12.

Η σημαντική συρρίκνωση του πολιτικού ρίσκου επανέφερε την αξιολόγηση με βάση τα θεμελιώδη μεγέθη των εισηγμένων, δικαιώνοντας αυτούς που πόνταραν με γνώμονα την πραγματική αξία, που δεν λείπει από το ΧΑ.

Το πρώτο τρίμηνο του 2013, ωστόσο, αναμένεται δυσκολότερο από το προηγούμενο, καθώς η διαδικασία ανακεφαλοποίησης των Τραπεζών έρχεται στο προσκήνιο και τα κεφάλαια που καλούνται να συνεισφέρουν οι ιδιώτες επενδυτές προσεγγίζουν τα 2,5 δισ. ευρώ ή σχεδόν το 10% της συνολική κεφαλαιοποίησης του ΓΔΧΑ.
 
Επιπλέον, σημαντικές λεπτομέρειες για τις εν λόγω αυξήσεις πρέπει να διευκρινιστούν, όπως η αποκοπή του δικαιώματος της αύξησης και σε ποιο ποσοστό νέων μετοχών θα αντιστοιχεί, καθώς και η αποτίμηση και διαπραγμάτευση των warrants, που θα δικαιούται όποιος συμμετάσχει στην αύξηση.

Εκτιμάται ότι στην παρούσα φάση έχει ολοκληρωθεί ένα σκέλος ανόδου για αρκετούς μετοχικούς τίτλους με την καταγραφή των 950 μονάδων, ενώ υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι έντονων βραχυπρόθεσμων διορθώσεων των τιμών, καθώς πολλοί τίτλοι αποτιμούνται από 10% έως και 30% πάνω από τις τιμές στόχους που δίνουν ξένοι οίκοι.

Άρα υπάρχει το ρίσκο να εμφανιστούν πωλήσεις που μάλλον δεν θα μπορέσουν να απορροφηθούν από τους εγχώριους παίκτες, ενώ παράλληλα φαίνεται να καθυστερούν λίγο ακόμη οι αναβαθμίσεις που αναμένουμε λόγω μείωσης του ρίσκου της Χώρας, ίσως εν όψει εκκρεμοτήτων του Τραπεζικού κλάδου.

Ωστόσο, οι απότομες διορθώσεις των 5-10% θα μας βρίσκουν αγοραστές σε τίτλους που συγκεντρώνουν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά, αλλά παρόμοιες στρατηγικές θα ενεργοποιηθούν αφού ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση του Τραπεζικού Συστήματος, αναφέρει ο αναλυτής της Merit ΑΧΕΠΕΥ.

-------ΧΠΑ

Θετικό τελικό κλείσιμο, παρά την σημαντική μεταβλητότητα που δεν αύξησε τις συναλλαγές στα συμβόλαια του 25αρη. Τα τελευταία ακολούθησαν την κίνηση του αντίστοιχου δείκτη στην υποκείμενη διατηρώντας την υπερτίμηση στο 1,10%.

Από την άλλη, τα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών έφθασαν τα 39.619 συμβόλαια.
Καμία ουσιαστική συμμετοχή από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 5.031, τιμή εκκαθάρισης 340) κινήθηκαν μεταξύ 333,5 και 344 μονάδων.

Ελάχιστος ο δανεισμός τίτλων (50.000 Τιτάν), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (5.917), Alpha Bank (9.097), Πειραιώς (6.358), Κύπρου (999), ΟΠΑΠ (2.010), ΟΤΕ (1.997), MIG (4.445), Eurobank (804), Μυτιληναίο (1.312), Ελλάκτωρα (956), ΕΧΑΕ (381), ΔΕΗ (1.382), ΓΕΚ (1.767), Intralot (966), Ελ. Πετρέλαια (209), Σιδενόρ (358), Τιτάνα (168).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, μικρότερο το ενδιαφέρον για την αγορά δικαιωμάτων του FTSE/ASE Large Cap όπου τα τερματικά έδειξαν μόλις 659 options (203 calls και 456 puts) ενώ η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα παρέμεινε προσκολλημένη στο 43%.Δεν σημειώθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις.

Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης “ανοιχτών” πωλήσεων.

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Eurobank (4.016.249 τεμ.), Εθνική (6.228.906 τεμ.), Alpha Bank (4.436.050 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v