Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Οι τράπεζες έκαναν ξανά… την έκπληξη

Με άνοδο 3,5% ο κλαδικός δείκτης οδήγησε τον ΓΔ στις 749 μονάδες. Συνεχίστηκε και η αποκλιμάκωση των αποδόσεων στα ομόλογα κόντρα στο γενικότερο ρεύμα. Μπροστά σε απόλυτα κρίσιμη ζώνη αντίστασης η αγορά.

ΧΑ: Οι τράπεζες έκαναν ξανά… την έκπληξη

“Non stop” δείχνει η πλαγιοανοδική κίνηση του Τραπεζικού δείκτη, καθώς τα διορθωτικά διαλείμματα εξαντλούνται σε ελάχιστες συνεδριάσεις, αν όχι μέσα σε μία συνεδρίαση και παρά τα σημαντικότατα κέρδη που καταγράφουν οι επιμέρους Τραπεζικοί τίτλοι, από τα σχετικά πρόσφατα χαμηλά τους, η αναζήτηση νέων υψηλότερων αποτιμήσεων δείχνει εξαιρετικά ισχυρή, εκπλήσσοντας και τους πλέον αισιόδοξους.

Ασφαλώς και την ψυχολογία των σημερινών αγοραστών, τόνωσε η είδηση του Reuters σύμφωνα με την οποία “την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα συστήνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς η Αθήνα πέρασε τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι Πιστωτές. Η κίνηση, πρέπει να επικυρωθεί από τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, στη συνεδρίασή τους την Παρασκευή”.

Από την άλλη, δεν είναι λίγοι οι Παράγοντες της Αγορές, που εκτιμούν ότι η εν λόγω είδηση είχε προεξοφληθεί από την ανοδική κίνηση των προηγούμενων ημερών και αναζητούν τα αίτια της νέας αναρρίχησης, που είχε σαν αποτέλεσμα την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α. και το κλείσιμό του σε νέα υψηλά 8μηνου, με το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 9/8/2018 (754,65 μονάδες).

Όμως τα “παράδοξα” στο ταμπλώ του Χ.Α. δεν τελειώνουν εδώ. Εκείνο που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες απορίες, αλλά και άκρως επιφυλακτικά σχόλια, είναι η έλλειψη κινητικότητας σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα στο συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι της συνεδρίασης, οι πτωτικές μετοχές να είναι οριακά περισσότερες από τις ανοδικές, εικόνα που άλλαξε προς το τέλος και στις τελικές δημοπρασίες, την ώρα που όλες οι επιχειρηματικές ειδήσεις, οι φήμες, αλλά και τα deals, των τελευταίων ημερών, αφορούν αποκλειστικά και μόνο εταιρείες έξω από τα στενά περιθώρια του FTSE25 (!)

Επίσης, στα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, η σχετική υποχώρηση του τζίρου (ο χαμηλότερος των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων), αλλά και η συγκρατημένη εικόνα στο ταμπλώ των μη Τραπεζικών blue chips.

Οι πρωινές εκτιμήσεις των Αναλυτών

“Η διατήρηση κλίματος υψηλών προσδοκιών και η βελτιωμένη τεχνική εικόνα, επιτρέπουν η κίνηση του Χ.Α. να έχει πιθανότητα συνέχισης της ανοδικής κίνησης προς τις 780 μονάδες, όπου προσδιορίζεται το επόμενο επίπεδο αντίστασης. Σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για το 50,1% των ΕΛΠΕ, το ύψος των οποίων θα επηρεάσει καταλυτικά το χρηματιστηριακό περιβάλλον”, ανέφερε η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

“Η Χρηματιστηριακή Αγορά της Αθήνας κατόρθωσε να παραμείνει σε ανοδική πορεία την Τρίτη, με ικανοποιητικό όγκο συναλλαγών, παρόλο που οι μετοχές είχαν μικτή εικόνα και ο δείκτης των Τραπεζών έκλεισε χαμηλότερα. Οι Επενδυτές έδειξαν πολύ επιλεκτικοί, επιλέγοντας να επωφεληθούν από τα πρόσφατα κέρδη των Τραπεζικών μετοχών, ενώ τοποθετήθηκαν σε άλλα blue chips. Η προσοχή στο Eurogroup της Παρασκευής, όπου αναμένεται η έγκριση της δόσης του 1 δισ. Παρακολουθώντας τις σημερινές μικτές τάσεις στις Διεθνείς Αγορές, αναμένεται μια παρόμοια μεταβλητή τάση και στο Χ.Α.”, επεσήμαινε η Beta Sec.

Πως κινήθηκαν οι τραπεζικές μετοχές

Επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης και ξεκινώντας, ως συνήθως, από το ταμπλώ των Δεικτοβαρών Τραπεζικών μετοχών, αξίζει να σημειωθεί ότι Alpha Bank (+4,77%), Εθνική (+5,89%) και Πειραιώς (+3,67%), δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο, καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ οι ΑΛΦΑ και ΕΤΕ κινήθηκαν μόνιμα με θετικό πρόσημο.

Μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, αναρριχόμενος μέχρι τις 618,65 μονάδες (+4,53%). Στις 17.00 είχε υποχωρήσει στις 615,03 (+3,92%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 612,45 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 3,48%.

Για τον εν λόγω δείκτη, αν κάνει την θετική έκπληξη και προσπεράσει την ζώνη αντίστασης 637 – 640, βάζει σαν επόμενο στόχο τις 730 μονάδες. Το ημερήσιο “stop long” στις 533 μονάδες, όμως δεν αποκλείεται να ανέβει αισθητά στις επόμενες συνεδριάσεις.

Μένοντας στον Τραπεζικό κλάδο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ. Κίτσιου, “ικανοποιητικά κέρδη από πωλήσεις ανακτηθέντων ακινήτων, αναμένεται να εγγράψει φέτος η Alpha Bank, συνέπεια της συντηρητικής πολιτικής την οποία ακολούθησε τα προηγούμενα χρόνια, εγγράφοντας ζημίες από την αποτίμησή τους στη λογιστική αξία”.

Εν τω μεταξύ, “η Ελλάδα σχεδιάζει να επανέλθει στις Αγορές ομολόγων τους επόμενους μήνες, με στόχο να αποπληρώσει ως και 4 δισ. ευρώ από τα υψηλότοκα δάνεια του ΔΝΤ”, όπως είπαν Εγχώριοι Αξιωματούχοι σήμερα στο Reuters.

“Ίσως είναι νέα έκδοση, ίσως μια ανανέωση υφιστάμενου, αναλόγως των συνθηκών στις Αγορές. Δεν υπάρχει τελική απόφαση για τη χρονική στιγμή της έκδοσης”, δήλωσε Κυβερνητικός Αξιωματούχος.

Δεύτερος Αξιωματούχος επιβεβαίωσε τον σχεδιασμό, τονίζοντας ότι το ύψος της έκδοσης θα είναι περί τα 2 δισ. ευρώ.

Μεταφερόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, ασφαλώς και η προσοχή των ενεργών παικτών ήταν επικεντρωμένη στον τίτλο των Ελληνικών Πετρελαίων (+0,35%).

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το απόγευμα θα γινόταν γνωστό αν υποβλήθηκαν, ή όχι δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά του 50,1% των μετοχών της εισηγμένης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος κινήθηκε μεταξύ 8,74 (+1,16%) και 8,56 ευρώ (-0,93%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στα 8,67 ευρώ, με ημερήσια κέρδη 0,35%.

Στα 8,88 ευρώ η πρώτη αντίσταση, στα 8,21 ευρώ, το ημερήσιο “stop long”, όμως όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν δραματικά από αύριο, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Μόνιμα με αρνητικό πρόσημο κινήθηκε η μετοχή του ΟΠΑΠ (-1,29%), μετά από τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.

Ο τίτλος έχει γυρίσει σε ημερήσιο “long” με “stop” στα 8,85 ευρώ, όμως θα χρειαστεί περαιτέρω ανοδικά “καύσιμα”, για να υπερκεράσει την επόμενη, θεωρητικά, ισχυρή αντίσταση στα 9,50 ευρώ.

Κατεβαίνοντας σε χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, υπενθυμίζεται ότι σήμερα, το ανώτατο όριο διακύμανσης της μετοχής της Σφακιανάκης (+13,24%), άλλαξε από +20%, σε +25,00%, λόγω της υποβολής δημόσιας πρότασης στα 0,34 ευρώ. Το κατώτατο όριο της μετοχής δεν έχει μεταβληθεί.

Επόμενος τίτλος που ξεχώρισε θετικά ήταν αυτός της Autohellas (+8,26%), λόγω ικανοποιητικών αποτελεσμάτων, υψηλής μερισματικής απόδοσης (μικτό μέρισμα 1,50 ευρώ), αλλά και επικείμενου split της μετοχές (4ν/1π).

Μένει να φανεί αν η μετοχή θα έχει τις “δυνάμεις” να κινηθεί προς τα 32 ευρώ, που δείχνει η τεχνική ανάλυση, αλλά και η τελευταία έκθεση της Euroxx Sec. (τιμή – στόχος στα 32,2 ευρώ).

Να σημειωθεί η αισθητή υποχώρηση της μετοχής από το υψηλό ημέρας των 25,30 ευρώ (+16,06%).

Υπενθυμίζεται ότι πριν 13 μήνες, είχε γίνει placement 1750000 μετοχών στην κοντινή τιμή των 22,60 ευρώ.

Δεύτερη μέρα υψηλών συναλλαγών για την Έλτον (+2,03%).

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Euro2day.gr”, βασικός Πωλητής των συγκεκριμένων μετοχών είναι η εισηγμένη Περσεύς (είχε τις μετοχές εδώ και πολλά χρόνια και τις ρευστοποιεί προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω τη ρευστότητά της) και Αγοραστής Εγχώριο Αμοιβαίο Κεφάλαιο.

Από εκεί και πέρα, επιστροφή αγοραστών σε Ιατρικό (+8,36%) και Τεχν. Ολυμπιακή (+2,90%), πέντε οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για την MIG (+1,85%), τέσσερις για Άβακα (+7,43%) και ΕΛΧΑ (+1,82%), τρεις για Creta Farm (+5,33%) και Επίλεκτο (+7,41%), ενώ εμφανίστηκε “bid” στην Entersoft (+8,85%).

Τεχνικά, για τον Γενικό Δείκτη βρίσκεται μπροστά η απόλυτα κρίσιμη ζώνη αντίστασης των 750 – 765 μονάδων και για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, η ζώνη 1946 – 1966.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

“Το ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα στις Διεθνείς Αγορές, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη εκταμίευση των κερδών των Ελληνικών ομολόγων ύψους ενός δισ. ευρώ, συντηρούν την ανοδικότητα της Ελληνικής Χρηματιστηριακής Αγοράς”, αναφέρει ο Νικόλας Πετράκης.

Η επαναφορά της Δευτέρας, αν και ξάφνιασε πολλούς, καθώς το ορμητικό αγοραστικό ενδιαφέρον σε Τραπεζικούς τίτλους ήρθε από το πουθενά, η κίνηση έφερε τον κλαδικό δείκτη στην ζώνη μηδέν και τις 600 μονάδες.

Όπως έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, η περιοχή των 600 μονάδων, αποτελεί σημαντικό τεχνικό σημείο, καθώς εκεί διαμορφώνεται η κύρια τάση του δείκτη, με την παρουσία του ΚΜΟ των 200 ημερών. Αν και το αντίστοιχο επίπεδο έχει ξεπεραστεί από τις ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ, θα πρέπει να δούμε τιμές άνω του 1,54 για την Πειραιώς και φυσικά θα χρειαστεί και η συμβολή της Δεικτοβαρούς ΑΛΦΑ ψηλότερα της ζώνης 1,40. Σε περίπτωση πειστικής κατοχύρωσης της ζώνης των 600 μονάδων, το επόμενο σημείο αντίστασης εντοπίζεται στις 695 μονάδες, ήτοι 15% ψηλότερα.

Η τεχνική εικόνα του Γενικού Δείκτη εμφανίζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς παρατηρείται έντονη κόπωση, με την παρουσία αρνητικών αποκλίσεων στους ταλαντωτές. Κάτι παρόμοιο, είχε να συμβεί από τον Ιανουάριο του 2018, όπου και καταγράφηκαν τα ψηλότερα επίπεδα της Αγοράς από το 2015, στις 895 μονάδες.

Το επόμενο σημείο αντίστασης της Αγοράς, εφόσον ξεπεραστούν οι 750 μονάδες, βρίσκεται στις 784 και το επίπεδο Fibonacci 23,6% της ανόδου 421 - 895, ενώ η “δουλεμένη” περιοχή των 714 μονάδων θα αποτελέσει την κυριότερη στήριξη για την συνέχεια.

Παρά τα εμφανή σημάδια κόπωσης, το σύνολο των μετοχών διατηρείται ψηλά, με παροδικές διορθωτικές κινήσεις.

Ο δείκτης Τραπεζών θα αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό της Αγοράς με την υπέρβαση της ζώνης των 600 μονάδων, με τους μη Τραπεζικούς τίτλους να δείχνουν προς το παρόν ότι ξεμένουν από “καύσιμα”.

“Αν και η τεχνική εικόνα παραμένει έντονα ανοδική, τα αρνητικά σημάδια στους ταλαντωτές δεν πρέπει να περνάνε απαρατήρητα καθώς αργά, ή γρήγορα δύναται να επιβεβαιωθούν”, σημειώνει ο κ. Πετράκης (Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με επικράτηση των αγοραστών, ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση για τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Θετικό το κλίμα στην Ευρώπη, αλλά και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Μικρά κέρδη για Πετρέλαιο και Ευρώ, οριακές απώλειες για τον Χρυσό.

Σε υψηλό 14 μηνών διαμορφώθηκε ο ΡΜΙ του τομέα Υπηρεσιών της Κίνας τον Μάρτιο. Ο δείκτης Caixin China, των εταιρειών Caixin και Markit αυξήθηκε στις 54,4 μονάδες τον περασμένο μήνα, από 51,1 τον Φεβρουάριο, που ήταν και το πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

“Οι Αμερικανοί και Κινέζοι Εμπορικοί Διαπραγματευτές έχουν επιλύσει τις περισσότερες διαφορές τους, αν και παραμένουν κάποια στοιχεία”, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times.

“Μπαίνουμε στο τελικό στάδιο. Το 90% της συμφωνίας έχει κλείσει, αλλά αυτό το τελευταίο 10% είναι το πιο δύσκολο κομμάτι και θα χρειαστούν συμβιβασμοί και από τις δύο Πλευρές”, σημείωσε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος για τις διεθνείς υποθέσεις στο Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ.

Οι συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο που ξεκίνησαν στο Πεκίνο την περασμένη εβδομάδα, συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον.

Όπως μεταδίδουν οι FT και το MarketWatch, “εάν δεν κλείσει το deal αυτή την εβδομάδα, οι διαπραγματεύσεις θα επεκταθούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου, όταν η ‘G20’ συναντάται στην Ιαπωνία”.

Πτωτικά κινήθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο. Ο σύνθετος τελικός ΡΜΙ της IHS Markit, υποχώρησε στις 51,6 μονάδες τον περασμένο μήνα, από 51,9 τον Φεβρουάριο.

Άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο. Ο τζίρος στο Λιανεμπόριο ενισχύθηκε κατά 0,4%, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, έναντι πρόβλεψης του Reuters για άνοδο ύψους 0,2%.

Σε ετήσια βάση, κινήθηκε ανοδικά κατά 2,8%, έναντι πρόβλεψης για 2,3%.

Στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων δυόμισι ετών υποχώρησε ο ΡΜΙ του τομέα Υπηρεσιών, στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με την IHS Markit, ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας στις Υπηρεσίες διολίσθησε κάτω από τις 50 μονάδες, που διαχωρίζουν την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση, στις 48,9, από 51,3 τον Φεβρουάριο.

“Η Ιταλία θα μειώσει την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη το 2019 στο 0,3%, ή 0,4% και θα αυξήσει τον στόχο για το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 2,3% του ΑΕΠ”, ανέφεραν στο Reuters καλά πληροφορημένες πηγές.

Τον Δεκέμβριο η Κυβέρνηση προέβλεπε ότι η Ιταλική Οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1% και ότι το έλλειμμα θα κλείσει στο 2,04% του ΑΕΠ.

Οι νέες προβλέψεις θα παρουσιαστούν στις 10 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία διολίσθησε σε ύφεση το δεύτερο μισό του 2018, ενώ ο ΟΟΣΑ προειδοποίησε ότι το έλλειμμα στον Ιταλικό προϋπολογισμό θα ανέλθει στο 2,5% του ΑΕΠ. τη φετινή χρονιά.

Ο Ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε 129.000 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ερευνητικού Οργανισμού ADP, το πιο χαμηλό σημείο από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Οι Αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters είχαν προβλέψει κέρδη 170.000 θέσεων.

Η ανάπτυξη του τομέα των Υπηρεσιών στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου ISM.

Ο δείκτης ISM διολίσθησε στις 56,1 μονάδες τον Μάρτιο, από 59,7 μονάδες τον Φεβρουάριο. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Αύγουστο του 2017.

Οι Αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει στις 58 μονάδες.

Επιστροφή στο ΧΑ

Το ποσό των 1,138 δισ. ευρώ άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο, από τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας.

Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 0,58%, από 0,72% που ήταν στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 742,88 (-0,08%) και 751,08 μονάδων (+1,02%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 750,10 (+0,89%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 749,4 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,80%.

Ο τζίρος στα 58,7 εκατ., από τα οποία τα 5,2 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΠΑΠ, ΜΠΕΛΑ), ενώ ΟΠΑΠ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ, ΟΤΕ και ΠΕΙΡ, απασχόλησαν το 62,5% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθε σε επαφή με το θετικό πρόσημο ο ΟΠΑΠ και με το αρνητικό οι ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΑΡΑΙΓ, ΕΧΑΕ και ΜΟΗ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν Motor Oil και Ελλάκτωρ.

Θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη η τελική εικόνα με 57 ανοδικές μετοχές, έναντι 54 πτωτικών, ενώ 11 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 5%.

---ΧΠΑ

Ανοδικών συνεδριάσεων συνέχεια και στην Αγορά Παραγώγων, ενώ μείωση παρουσίασαν οι συναλλαγές στο συμβόλαιο του δείκτη και αισθητή αύξηση στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (37.464 συμβόλαια).

Στα 6.814 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 6.816 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Απρίλιος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 783, 603 για τον Απρίλιο, 180 για τον Μάιο και 0 για τον Ιούνιο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 1.940) κινήθηκε μεταξύ 1.919,5 και 1.945 μονάδων.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (11.542 ΟΤΕ, 12.271 Πειραιώς), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (5.315), Alpha Bank (8.549), Πειραιώς (7.000), ΔΕΗ (1.404), Εθνική (10.052), Ελλάκτωρα (263), ΟΤΕ (355), Μυτιληναίο (722), MIG (1.318), Cenergy (111), Τρ. Αττικής (302), Ελ. Πετρέλαια (142), ΟΠΑΠ (735), Viohalco (329), ΓΕΚ (213), Ιντρακόμ (141), Τέρνα Ενεργειακή (252).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Ιούνιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 57.524, Alpha Bank 40.911, Εθνική 35.718, MIG 64.832, ΔΕΗ 17.438, Πειραιώς 26.742, Ελλάκτωρα 10.714.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

           Position Holder                            Name of Issuer                            NSP         Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,74%

2018-10-26

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

1,81%

2018-01-18

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,51%

 

2018-10-12

 

 

 

 

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,80%

 

2018-05-17

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

0,83%

2018-01-16

Oceanwood Capital Management LTD

EUROBANK ERGASIAS S.A.

1,70%

2019-03-22

Oceanwood Capital Management LTD

NATIONAL BANK OF GREECE SA

1,50%

2019-03-29

Oceanwood Capital Management LTD

ALPHA BANK SA

0,81%

2019-03-18

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ, δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 44.487.145 τεμ., (από 40.997.145 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 25.654.499 τεμ. (25.292.099), ΔΕΗ 6.461.016 τεμ. (6.461.016), Eurobank 83.807.573 τεμ. (87.107.573), Εθνική 13.830.381 τεμ. (13.420.381), ΟΠΑΠ 1.333.137 τεμ. (1.333.137), Folli Follie Group 1.330.961 τεμ. (1.330.961).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v