Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες ρευστοποιήσεις στα ”βαριά χαρτιά”

Μικρής έκτασης οι πωλήσεις στα βαριά χαρτιά, πίεσαν χαμηλότερα κυρίως τη μεσαία κεφαλαιοποίηση. ”Αντέχει” η αγορά στις 2.460 μονάδες, ενώ πιθανή είναι η αντίδραση προς τις 2.488 μονάδες, αν συντελεστεί μετακύλιση των ανοικτών συμβολαίων Ιανουαρίου στο Φεβρουάριο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προς τις 2.460 μονάδες θα μπορούσε να υποχωρήσει ο Γενικός Δείκτης, χωρίς να αναστραφεί η βραχυπρόθεσμη τάση των τελευταίων ημερών.

Οι συναλλαγές των περίπου 30 εκατ. ευρώ (11.45) είναι σαφώς λιγότερες από τις αντίστοιχες αγορές που κατά μέσο όρο έχουν πραγματοποιηθεί ανά συνεδρίαση από την αρχή του χρόνου.

Μένει βέβαια, στη συνέχεια, να επιβεβαιωθούν οι αντοχές όσων τοποθετήθηκαν κυρίως σε μετοχές εταιριών μεσαίας-χαμηλής κεφαλαιοποίησης, την Τρίτη και την Τετάρτη.

Ήδη αυτή η φουρνιά αγοραστών γράφει, με τον δείκτη κατά 0,55% (11.40)χαμηλότερα, τις πρώτες απώλειες.

Στα 23,18 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, με ελεγχόμενη την προσφορά, να απορροφάται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ σε φάση διόρθωσης παραμένει και η μετοχή του ΟΤΕ.

Στην πλειονότητά τους οι τίτλοι κινούνται χαμηλότερα, αν και μέχρι στιγμής η προσφορά δε φαίνεται να δημιουργεί προβλήματα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Μετοχές εταιριών με διαμορφωμένη ανοδική τάση (Λύκος, Lavipharm, Μαθιός, ΚΑΕ, Γερμανός, Μυτιληναίος, Νότος κ.ά.) εξακολουθούν να κινούνται και σήμερα θετικά.

Από πλευράς ξένων, η μέχρι στιγμής θέση τους επικεντρώνεται σε περιορισμένες πωλήσεις σε Alpha, Εθνική, αλλά και ΟΤΕ, ενώ κυρίως Έλληνες διαχειριστές πωλούν από τα 13 έως τα 12,7 ευρώ ΟΠΑΠ τις τελευταίες δύο μέρες.

Το ζητούμενο για την επόμενη ώρα είναι η επιβεβαίωση της ανθεκτικότητας των 2.360 μονάδων, καθώς γύρω στις 11.50 ο Γ.Δ. κυμαινόταν στις 2.473 μονάδες, προκειμένου να ολοκληρωθεί σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα -απρόσκοπτα- η φάση της ήπιας, αλλά απαραίτητης διόρθωσης.

Ενδιαφέρον θα μπορούσε να παρουσιάσει η αγορά μετά τις 12.00 και με την προϋπόθεση ότι θα είχε μετακυλιστεί το μεγαλύτερο μέρος των συμβολαίων μηνός Ιανουαρίου στο Φεβρουάριο.

Εάν αυτό συμβεί ομαλά δεν αποκλείεται να δούμε το Γ.Δ. να κινείται πάλι προς τις 2.481-2.488 μονάδες, δηλαδή σε θετικό έδαφος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v