Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κατεβάζει την τάση η ΔΕΗ

Με αφορμή (ή όχι) τις εξελίξεις από την ΔΕΗ, οι πωλητές περνούν ξανά στην αντεπίθεση. Μέχρι τις 2.300 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, απώλειες 2% για την Εθνική και συνολικότερο γύρισμα του ταμπλώ.

Οι εξελίξεις από το μέτωπο της ΔΕΗ προκαλούν κύμα πωλήσεων στη μετοχή της Επιχείρησης, που πιέζεται μέχρι και 4% χαμηλότερα με τοπικό πυθμένα των 14,78 ευρώ. Κάτι, που αποδεικνύεται καλή αφορμή στους καραδοκούντες «πωλητές» και όσους είχαν ικανό αριθμό δανεισμένων τραπεζικών μετοχών.

Ευκαιρία να…στραβώσει το κλίμα, αφού την ώρα που η μετοχή της ΔΕΗ έχανε μέχρι 4% και η Εθνική διόρθωνε κατά 2,2% τα Συμβόλαια των βασικών αμερικανικών δεικτών παρέπεμπαν σε μικρή υποχώρηση στο άνοιγμα μέχρι 0,3-0,4% χαμηλότερα για DJIA και S&P 500.

Να αποδοθεί η τεχνικής μορφής υποχώρηση του ΧΑ σε προεξόφληση, μίας λογικής (μετά το τελευταίο σερί) διόρθωσης των ξένων αγορών, της Wall (κάτι που περίμεναν άλλωστε οι παίκτες) και οπισθοχώρησης προς τις 2.280 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη ή σε κάτι πιο σύνθετο;

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό στην αγορά, που να δικαιολογεί το «γύρισμα» βασικών δεικτών, μετοχών πέραν των πωλητικών θέσεων που διατηρούσαν και διατηρούν συγκεκριμένοι επενδυτικοί κύκλοι. Αφορμής δοθείσης όμως η Εθνική Τράπεζα υποχωρεί προς τα 19,8 ευρώ, Eurobank Alpha Bank επίσης οπισθοχωρούν ενώ και άλλες μετοχές του FTSE 20 και της μεγάλης κεφαλαιοποίησης είτε χάνουν κεκτημένα είτε διορθώνουν.

Ενδεχομένως να μην είναι και τόσο…συμπτωματικό-και από τεχνικής πλευράς- το ότι ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε ακριβώς μέχρι τις 2.300 μονάδες (περιθώριο υποχώρησης υπάρχει μέχρι τις 2.280 μονάδες).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v