Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΡΟΣΩΠΑ

Το ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο

Το ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο

Την ελαφρώς αυξημένη τοποθέτηση σε μετοχές έναντι ομολόγων σε ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο βλέπει ο Αλ. Πατέλης, Senior Economist της Citigroup Asset Management, προτείνοντας ευρωπαϊκά εταιρικά αντί κρατικά ομόλογα, ενώ θεωρεί ελκυστικούς τους κλάδους των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και των βιομηχανιών.

Πως θα επιτύχετε τη μέγιστη απόδοση στα α/κ

Πως θα επιτύχετε τη μέγιστη απόδοση στα α/κ

Ο γενικός διευθυντής της ΑΤΕ ΑΕΔΑΚ κ. Αντώνης Λεβέντης προτείνει σχηματισμούς χαρτοφυλακίων αμοιβαίων κεφαλαίων για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής απόδοσης, ανάλογα με τον κίνδυνο και το χρονικό ορίζοντα της επένδυσης.

Τι  πρέπει να ξέρετε για τα ομολογιακά δάνεια

Τι πρέπει να ξέρετε για τα ομολογιακά δάνεια

Η ανάπτυξη των ελληνικών εταιριών οδηγεί στην αναζήτηση ”εναλλακτικών” μορφών χρηματοδότησης. Η κ. Φωτεινή Κουτζούκου, στέλεχος της Societe Generale, εξηγεί πώς λειτουργούν τα εταιρικά ομόλογα για την εκδότρια εταιρία και τον επενδυτή, ενώ επισημαίνει την ανάγκη δημιουργίας πρωτογενούς αλλά και δευτερογενούς αγοράς αυτών των τίτλων, στη χώρα μας.

Επενδυτικές ”συνταγές” για δύσκολους καιρούς

Επενδυτικές ”συνταγές” για δύσκολους καιρούς

Η οικονομία πάντα διέγραφε και, βεβαίως, θα συνεχίσει να διαγράφει κύκλους, επισημαίνει ο κ. Αλέξανδρος Μακρής, διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς ΑΕΔΑΚ, συνιστώντας 6 κινήσεις στους επενδυτές που διαβλέπουν δυσκολίες και κινδύνους στις αγορές. Τα 10 ”κλειδιά” για σωστές επιλογές.

Γ. Παπουτσής: Περιθώρια ανόδου 8%-14% στο ΧΑΑ

Γ. Παπουτσής: Περιθώρια ανόδου 8%-14% στο ΧΑΑ

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο Γ. Παπουτσής της Διεθνικής ΑΕΔΑΚ, για την πορεία της Σοφοκλέους, εκτιμώντας ότι για το 2002 υπάρχουν περιθώρια ανόδου από 8% έως 14% για την αγορά και μεγαλύτερα για συγκεκριμένες μετοχές με κεφαλαιοποίηση μικρότερη του 1 δισ. ευρώ.

Νέες υποαξίες φέρνει η διολίσθηση της αγοράς

Με το δείκτη στις 3.000 μονάδες έχουν αποτιμήσει οι εισηγμένες τις συμμετοχές τους στο α΄ τρίμηνο του 2001, γεγονός που ”προδίδει” νέες υποαξίες σε αυτό του 2002, καθώς η αγορά βρίσκεται 25% χαμηλότερα, επισημαίνει ο Μ. Χατζηδάκης της Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ.

Εικόνα σου είμαι... οικονομία και σου μοιάζω

Για τη βίαιη προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας στο περιβάλλον της ευρωζώνης, την οριακή πραγματική ανάπτυξη και τα προβλήματα επιβίωσης που θα αντιμετωπίσουν αρκετές εισηγμένες, γράφει στο euro2day.gr ο Ν. Καλτσογιάννης της Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ.

Γιατί θα ανακάμψει η κεφαλαιαγορά

Η πορεία των μακροοικονομικών, η ανάγκη για επίλυση του ασφαλιστικού- συνταξιοδοτικού προβλήματος και μια σειρά από άλλους παράγοντες θα ενισχύσουν σταδιακά τις κεφαλαιαγορές, στο εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα, επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Στρατής Σαραντινός, γενικός διευθυντής της Κύπρου ΑΕΔΑΚ.

Οι αγορές σταθερού εισοδήματος το 2002

Αλλαγή ”φάσης” στον κύκλο των επιτοκίων προβλέπει ο treasurer της San Paolo ΙΜΙ Γ. Στυλιανόπουλος, εκτιμώντας ότι στις ΗΠΑ δεν αποκλείεται αύξηση από τον Ιούνιο. Στην Ευρώπη εκτιμά ότι θα υπάρξει σταθερότητα, ίσως και έως το τέλος του έτους.

Πώς θα βελτιωθεί το κλίμα στην αγορά

Τους κινδύνους που δημιουργεί η παρέμβαση δικαστικών αρχών σε τομείς ευθύνης των χρηματιστηριακών εποπτικών αρχών, αλλά και τις προϋποθέσεις για να βελτιωθεί το κλίμα στην αγορά, επισημαίνει μεταξύ άλλων σε άρθρο του για το euro2day.gr ο πρόεδρος της Ενωσης Θεσμικών Χρ. Σπανός.

Ανοίγει ο δρόμος για νέες μορφές τοποθετήσεων

Επενδυτικές ευκαιρίες: ΑΕΔΑΚ Ακινήτων

v