Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα στοιχεία για PPI προβληματίζουν τη Wall

Τα στοιχεία για το δείκτη τιμών παραγωγού είναι αυτά που προκαλούν ανησυχίες στους επενδυτές στην αμερικανική αγορά καθώς κάνουν λόγο για ενίσχυση του πληθωρισμού, με αποτέλεσμα η τελευταία να κινείται με αρνητικό πρόσημο. Μικτές είναι οι τάσεις στην Ευρώπη.

Τα στοιχεία για το δείκτη τιμών παραγωγού είναι αυτά που προκαλούν ανησυχίες στους επενδυτές στην αμερικανική αγορά καθώς κάνουν λόγο για ενίσχυση του πληθωρισμού, με αποτέλεσμα η τελευταία να κινείται με αρνητικό πρόσημο.

Μικτές τάσεις καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) το Μάιο, κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,8%, έναντι του 0,6% που αναμενόταν. Ο δομικός PPI σημείωσε άνοδο 0,3% έναντι των εκτιμήσεων για 0,2%.

Εξάλλου, τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν στις 336.000 στην προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υποχώρηση στις 340.000.

Λίγο μετά από την έναρξη της συνεδρίασης αναμένονται τα στοιχεία για το δείκτη των δεικτών αλλά και το βιομηχανικό δείκτη Φιλαδέλφεια της Fed.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10361,13 μονάδες με απώλειες 0,18%, πτώση 0,31% σημειώνει ο Nasdaq στις 1992,05 μονάδες, ενώ και ο S&P υποχωρεί 0,21% στις 1121,14 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v