Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Βλέπει” τις 4.400 η Σοφοκλέους

Η υπέρβαση των 4.380 μονάδων, που αποτελούσε και τον πρώτο στόχο για την αρχή της συνεδρίασης, οδηγεί την αγορά σε τροχιά προς τις 4.400 μονάδες. Με αιχμή τράπεζες, μετοχές εταιριών του FTSE 20 και άμεση ανταπόκριση από ένα μεγάλο μέρος του… ταμπλό.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προς τον στόχο των 4.400 μονάδων κινήθηκε η αγορά στα πρώτα 35-40 λεπτά της συνεδρίασης. Με συναλλαγές κοντά στα 30 εκατ. ευρώ, η μετοχή της Εθνικής προσέγγιζε τα 39 ευρώ (1,9%), ενώ χρήσιμη ήταν η συνδρομή των Τράπεζας Κύπρου, Marfin Popular, Eurobank Ergasias, OTE και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Για τους βασικούς δείκτες σημειωνόταν κίνηση ανάλογη με αυτήν που αναμενόταν πριν από τη συνεδρίαση.

Για τον FTSE 20 διαμορφώνονταν τιμές πάνω από τις 2.290 μονάδες, καθώς υπεραπέδιδαν τράπεζες (1,1%) και τηλεπικοινωνίες (0,9%).

Έτσι όπως διαμορφώθηκε η εικόνα στα πρώτα 35-40 λεπτά της συνεδρίασης στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, θα ήταν… παράταιρη η μη αντίδραση του υπόλοιπου μέρους του… ταμπλό.

Από την αρχή κιόλας που ”άνοιξαν” μετοχές εταιριών όπως για παράδειγμα των Sprider, Μουζάκης, Lavipharm, Χαλκόρ, Σίδμα, Eurobrokers δόθηκαν τιμές αρκετά υψηλότερα.

Ενθαρρυντική όμως θεωρούμε τη μόχλευση που επιχειρείται σε μετοχές εταιριών όπως ΕΛΒΑΛ, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, Αστήρ Παλάς, J&P Άβαξ, Motor Oil, Alapis, Autohellas, Μηχανική, Altec και αρκετών ακόμη από αυτήν την κατηγορία.

Η μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς κρίνεται σε μεγάλο βαθμό εναρμονισμένη τόσο με την αντίδραση των ξένων όσο και με την τεχνικότητα βασικών δεικτών, μετοχών.

Είναι ενδεικτικό πως περίπου στις 11:15 ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχυόταν κατά 1,1%, ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α. κέρδιζε 0,99%, με περισσότερες από 170 μετοχές στο ”πράσινο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v