Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Μάχη” στις 4.300 με υπεροχή πωλητών

Οι πτωτικές διαθέσεις στις διεθνείς αγορές αναζωογονούν τα αντανακλαστικά των πωλητών και οδηγούν τον Γενικό Δείκτη και πάλι προς τις 4.300 μονάδες. Μέτρια μένει η προσφορά σε τραπεζικές μετοχές και σε χαρτιά του 20άρη, πλην όμως οι αγοραστές τίθενται και πάλι στο… περιθώριο. Στο περίπου 1 προς 5 η αναλογία ανοδικών προς καθοδικές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κατά 1,3% υποχωρεί ο DAX στη Φρανκφούρτη. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών έπειτα από ένα αναγνωριστικό πρώτο 15λεπτο υπερίσχυσαν πωλητές σε τραπεζικές μετοχές αλλά και σε επιμέρους τίτλους του 20άρη, κυρίως στον ΟΤΕ.

Σταδιακά, μετά τα πρώτα 30 - 35 λεπτά της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε χαμηλότερα των 4.320 μονάδων, καθώς η περισσότερες μετοχές εταιριών του FTSE 20 διαμορφώνονταν σε χαμηλότερες τιμές. Με συναλλαγές σαφώς λιγότερες απ’ ό,τι στην προχθεσινή συνεδρίαση, και αναφερόμαστε κυρίως σε Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank.

Ωστόσο, οι απώλειες για τη μετοχή του ΟΤΕ, κοντά στο 2,1%, πιέζουν την τιμή προς τα 20,08 ευρώ, με συναλλαγές αξίας 3,2 εκατ. ευρώ.

Ο FTSE 20 υποχωρεί προς τις 2.250 μονάδες και στο… κόκκινο περνούν 125 - 130 μετοχές.

Οι μεγαλύτερες απώλειες σημειώνονται για μετοχές εταιριών χαμηλότερης αποτίμησης, με συναλλαγές λιγότερες των 10.000 τεμαχίων, εξαιρουμένης της Altec.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης και με την τάση να επιβαρύνεται φέρνοντας τον Δείκτη προς τις 4.300 μονάδες μειώθηκαν οι μετοχές που αντιδρούσαν ανοδικά.

Με βάση τις συναλλαγές των πρώτων 50 - 55 λεπτών, διαπιστώνεται μεν μέτριας έκτασης προσφορά σε Εθνική, ΟΠΑΠ, Eurobank, Πειραιώς και ΔΕΗ, πλην όμως η απουσία αγοραστικού ενδιαφέροντος ωθούσε χαμηλότερα μετοχές εταιριών μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Λογικά, για τον Γενικό Δείκτη η περιοχή των 4.280 μονάδων παραμένει προς επιβεβαίωση (ή όχι), καθώς η Εθνική χάνει σταδιακά έδαφος προς τα 37,6 ευρώ.

Στο ”χείλος” των 4.300 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με τη συνέχεια να προμηνύεται δύσκολη. Τουλάχιστον σε αυτή τη χρονική στιγμή στην οποία δεν βοηθούν και οι ξένες αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v