Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Μάδησε την... μαργαρίτα για την Εμπορική

Με δεήσεις και εναλλασσόμενα πονταρίσματα στις τράπεζες, με φόντο την Εμπορική, αναλώθηκε η συνεδρίαση. Το 50% του τζίρου σε Εθνική, Alpha. Άνοδος για ΔΕΗ (+3%) και ΕΤΕ (+2,9%). Πτώση για Alpha (-3,5%).

Του Φανουρίου του μεγαλομάρτυρος σήμερα και η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, αναλώθηκε σε δεήσεις και εναλλασσόμενα πονταρίσματα στον Τραπεζικό κλάδο, με φόντο την Εμπορική Τράπεζα.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ζημιές αναμένεται να ανακοινώσει αύριο για το β’ τρίμηνο του 2012 η Credit Agricole. Συγκεκριμένα, οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για ζημιές 6,2 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 339 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο του 2011, ενώ παράλληλα αναμένεται πτώση 20% του τζίρου στα 4,42 δισ. ευρώ.

“Το ενδιαφέρον ωστόσο τον επενδυτών στρέφεται στην Emporiki, η οποία έχει βαρύνει με δισεκατομμύρια ευρώ τη Γαλλική Τράπεζα, από τότε που η τελευταία ανέλαβε τη διοίκηση της πρώτης, το 2006” αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα. Αυτό που θα αναμένουν, στις ανακοινώσεις της Credit Agricole, είναι νέες πληροφορίες για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τις Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank.

Ουκ ολίγοι traders, έσπευσαν από το πρωί να λάβουν θέσεις στις μετοχές των δύο από τους τρεις θεωρητικούς διεκδικητές της Εμπορικής Τράπεζας, ποντάροντας σε βραχυπρόθεσμο, αλλά ισχυρό ράλι, που θα τους έδινε την ευκαιρία να βάλλουν νέα σενάρια ανακατατάξεων, στον κλάδο, στο τραπέζι και να ξεφορτώσουν σε σχετικά υψηλότερα επίπεδα.

Πρώτη επιλογή των βραχυπρόθεσμων παικτών ο τίτλος της Alpha Bank που αναρριχήθηκε μέχρι τα 1,50 ευρώ (+4,17%), για να αρχίσει να υποχωρεί σημαντικά μετά τις 15.05 και μάλιστα μετά τις 15.54 άρχισε να φλερτάρει και με το αρνητικό πρόσημο, κλείνοντας κοντά στα χαμηλά ημέρας και εκθέτοντας τους πρωινούς αγοραστές.

Αντίθετα ο τίτλος της Εθνικής, που κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, άρχισε της συνεδρίαση με σαφώς πιο ήπιους ρυθμούς, για να ανεβάσει στροφές μετά τις 14.50 και να αναρριχηθεί και αυτός μέχρι τα 1,50 ευρώ (+7,91%), για να υποχωρήσει σχετικά στην συνέχεια.

Με αυτά τα δεδομένα, ήταν απόλυτα φυσιολογικό, οι δύο αυτές μετοχές να απασχολήσουν το 50% του ημερήσιου τζίρου, που ξεκίνησε με σημαντικά καλύτερες προϋποθέσεις (η πρώτη ώρα βρήκε την μικτή αξία συναλλαγών να ξεπερνά τα 8 εκατ. ευρώ), όμως στην συνέχεια η επιφυλακτικότητα επέστρεψε δριμύτερη.

Από εκεί και πέρα και η σημερινή συνεδρίαση επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά, ότι στην παρούσα φάση τα χαρτοφυλάκια που δραστηριοποιούνται στο Χ.Α. είναι κάκιστης ποιότητας και εξαιρετικά βραχυπρόθεσμου ορίζοντα και έχουν σαν βασικό γνώμονα την συναλλακτική δραστηριότητα, που επιτρέπει την άνετη επιβίβαση και αποβίβαση και τίποτα άλλο.

Πως αλλιώς να εξηγηθεί η παρατεταμένη συναλλακτική απαξίωση για μετοχές εταιρειών που έδωσαν τις ελάχιστες θετικές εκπλήξεις, όπως Μέτκα, ΟΛΘ κ.λ.π.

Απόλυτα διιστάμενες οι απόψεις στο στρατόπεδο των επαγγελματιών του χώρου.
Η συγκρατημένα αισιόδοξη πλευρά υποστηρίζει ότι συνεχίζεται το μίνι θερινό ανοδικό ράλι στην Ελληνική Αγορά που ξεκίνησε τον Ιούνιο λίγο πριν τις εκλογές. Αν και οι τζίροι παραμένουν χαμηλοί και δεν ενδείκνυνται για ασφαλή συμπεράσματα, οι τελευταίες συνεδριάσεις φαίνεται να αποτυπώνουν κάτι θετικό για την Ελληνική οικονομία.

Η επιβεβαίωση των στηρίξεων των 585 και των 620 μονάδων είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο και θα μπορούσε να είχε συνέχεια υπό προϋποθέσεις. Η πρώτη σημαντική αντίσταση τοποθετείται στις 650 μονάδες (δοκιμάστηκε σήμερα, καθώς ο Δείκτης έφθασε μέχρι τις 654,25 μονάδες με ενδοσυνεδριακά κέρδη 1,59%) και η επόμενη στην περιοχή των 665-670 μονάδων όπου βρίσκεται και ο ΚΜΟ των 200 ημερών τον οποίο έχει να προσεγγίσει ο Γενικός Δείκτης από το Μάρτιο του 2011.

Αν υπάρξει θετική εξέλιξη στο μέτωπο της Εμπορικής, το πιθανότερο είναι να δοκιμαστεί και η αντίσταση των 685-694 μονάδων, όμως από εκεί και ψηλότερα θα απαιτηθούν πολλαπλάσιοι τζίροι.

Οι συγκρατημένα αισιόδοξοι έχουν σαν “μπαλαντέρ” την εκτίμηση σύμφωνα με την οποία, εκτός Τραπεζών ο μέσος δείκτης P/E για το FTSE 20 εκτιμάται κάτω του 10 σε αντίθεση με τα περισσότερα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, όμως το ρίσκο της Χώρας είναι αυτό που κρατάει χαμηλά τις μη Τραπεζικές μετοχές.

Όμως και εδώ χρειάζεται σχετική προσοχή, καθώς αρκετοί μη Τραπεζικοί τίτλοι του 20αρη, προβληματίζουν από τεχνικής απόψεως.

Έτσι η μετοχή της Motor Oil, παρουσιάζει “υψοφοβικά σύνδρομα” μόλις “δει” τιμές υψηλότερες των 5,00 ευρώ, επίπεδο καθαρά ψυχολογικό, καθώς η σημαντική αντίσταση εντοπίζεται στα 5,08 – 5,10 ευρώ.

Πλαγιοκαθοδική η κίνηση που έχει ξεκινήσει από τα 2,32 ευρώ (κλείσιμο 7/8) για την Βιοχάλκο, η οποία συνοδεύεται με “τσιμπημένες” συναλλαγές.

Η ΔΕΗ μπήκε στην “υψηλών απαιτήσεων” ζώνη των 2,70 – 2,80 ευρώ και αν δώσει ανοδική διαφυγή θα κινηθεί προς τα 3,40 ευρώ.

Τέλος ο τίτλος του ΟΤΕ, μάλλον θέλει το “κάτι παραπάνω”, για να αφήσει πίσω του τα 2,80 ευρώ και να κινηθεί με απαιτήσεις προς τα 3,00 ευρώ.

Αφήστε λίγες μονάδες ανόδου στους βιαστικούς”, τονίζουν με έμφαση η “αθεράπευτα” απαισιόδοξοι και δείχνουν να έχουν επιχειρήματα (!)

Πρώτα από όλα νέες καθυστερήσεις αναμένονται στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων του εγχώριου Τραπεζικού κλάδου, αλλά και στο χρονοδιάγραμμα των ΑΜΚ των Τραπεζών που δε θα προλάβουν να γίνουν μέσα στο 2012.

Από την άλλη, πληθαίνουν οι εκτιμήσεις, για ένα εξαιρετικά δύσκολο α΄ 15μερο τον Σεπτέμβριο, όπου οι “εισαγόμενες” πιέσεις προς την Ελληνική Κυβέρνηση θα ενταθούν σημαντικά, προκειμένου να προχωρήσει προς την οριστικοποίηση των νέων μέτρων, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν εξαιρετικά πιθανές τις λαϊκές εκρήξεις, αλλά και τις διαρροές βουλευτών, όταν τα μέτρα θα έλθουν προς ψήφιση στην Ελληνική Βουλή.

Οι “ανέξοδες” πρόσφατες δηλώσεις από τους Angela Merkel και Francois Hollande (και οι δύο παραπέμπουν στην έκθεση της τρόικας), ασφαλώς και δεν πείθουν, πλέον, τις Αγορές, κάτι για το οποίο φαίνεται να συνηγορεί και η άποψη του Wolfgang Schaeuble.

Πιο συγκεκριμένα, την αντίθεσή του στο να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος ώστε η Χώρα να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί επανέλαβε –μια ημέρα μετά τη συνάντηση Σαμαρά-Merkel- ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, σημειώνοντας πως το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης το οποίο συμφωνήθηκε στα τέλη του 2011 και ανέρχεται σε 130 δισ. ευρώ, είναι προγραμματισμένο “τρέξει” για τρία χρόνια. “Αν μετά από μόλις μισό χρόνο αυτό δεν είναι πλέον αρκετό, αυτό δεν θα ήταν ένα μέτρο δημιουργίας εμπιστοσύνης”, τόνισε.

Το αν η έκθεση της τρόικας θα είναι έτοιμη μέχρι τη Σύνοδο των Υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης στις 8 Οκτωβρίου, ήδη αμφισβητείται. Εν τω μεταξύ, τα επιτελεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες εκτιμούν πως η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Οκτωβρίου θα αποτελέσει την αποφασιστική αναμέτρηση για την Ελλάδα.

Από την άλλη, εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του επόμενου μήνα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του οίκου FTSE για την ετήσια αξιολόγηση της εγχώριας Χρηματιστηριακής Αγοράς η οποία από το 2001 περιλαμβάνεται μεν στις ανεπτυγμένες Αγορές, παραμένει όμως από το 2004 σε “watch list”.

Σε ενδεχόμενη καθοδική διάσπαση των 625 μονάδων, το ενδιαφέρον θα μετατοπισθεί στη στήριξη των 605-600 μονάδων, η οποία αν διασπασθεί καθοδικά ακυρώνεται η πλαγιοανοδική τάση του τελευταίου διμήνου και αυξάνονται οι πιθανότητες σχηματισμού τριπλής κορυφής, εξέλιξη η οποία θα θεωρηθεί εξαιρετικά αρνητική αν συνοδευτεί από αυξημένες συναλλαγές.

Οριακά λιγότερες οι μετοχές με αρνητικό πρόσημο, στο ταμπλώ του 20αρη, όπου αμετάβλητος έκλεισε ο τίτλος της Coca-Cola.

Κέρδη μεγαλύτερα του 2% για ΔΕΗ και Εθνική, του 1% για Μέτκα, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, ενώ με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι Ελλάκτωρ, Τιτάν, Μυτιληναίος και Jumbo.

Αντίθετα οι μεγαλύτερες απώλειες για CPB (-9,76%) και Alpha Bank (-3,44%).
Απώλειες μεγαλύτερες των δύο ποσοστιαίων μονάδων για Βιοχάλκο και Κύπρου και μικρότερες απώλειες για τις υπόλοιπες μετοχές που απαρτίζουν τον FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, αναρριχήθηκε μέχρι τις 654,25 μονάδες (11.17) και τελικά έκλεισε στις 646,08 με κέρδη 0,32%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 30,6 εκατ.

Ισορροπημένη και σαφώς χειρότερη της αρχικής, η τελική εικόνα με 54 ανοδικές μετοχές έναντι 57 πτωτικών, 17 τίτλοι με ημερήσια κέρδη μεγαλύτερα του 4% και άλλοι 18 με απώλειες ίσες ή μεγαλύτερες των τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων.

Στα επιμέρους, η Frigoglass μετά από πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, σήμερα διόρθωσε και μέσω των δημοπρασιών έκλεισε και στο χαμηλό ημέρας, πέντε συνεχόμενες θετικές συνεδριάσεις για τον Σαράντη, με λίγες συναλλαγές, που άφησε πίσω του το ψυχολογικό όριο των 2,00 και έκλεισε στο υψηλό ημέρας και σε υψηλό πλέον των τρισήμιση μηνών (τελευταίο κλείσιμο υψηλότερα των 2,00 ευρώ στις 4/5), η Τέρνα Ενεργειακή δείχνει να βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια “ανάδυσης” από τα χαμηλά των 0,9020 ευρώ (κλείσιμο 6/6), με αξιοπρόσεκτη αντίσταση στην ζώνη 1,44 – 1,47 ευρώ, ενώ ο ΚΛΜ με ελάχιστες συναλλαγές βρέθηκε στην πρώτη θέση των ημερήσιων κερδισμένων με κέρδη 25,37% (!)

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Θετικά πρόσημα στις μεγάλες Ευρωπαϊκές Αγορές (αργία στο Λονδίνο) και μικτά πρόσημα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία για το Γερμανικό δείκτη Ifo εμφάνισαν επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος για τέταρτο διαδοχικό μήνα, καθώς διατηρούνται οι προσδοκίες για δραστηριοποίηση των Κεντρικών Τραπεζών σε ΗΠΑ και Ευρώπη για την τόνωση της οικονομίας.

Το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα εστιάζεται στο ετήσιο συμπόσιο τραπεζιτών στο Jackson Hole, όπου θα πραγματοποιήσουν ομιλία τόσο ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Fed, Ben Bernake, όσο και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi.

Μια πιθανή νέα στήριξη της Αμερικανικής οικονομίας, θα αποδυναμώσει το δολάριο και θα στείλει τις Αγορές σε νέα πολυετή υψηλά επίπεδα τιμών, εκτιμά η αισιόδοξη πλευρά των διεθνών αναλυτών.

Στο ίδιο γεγονός θα μιλήσει και ο Mario Draghi, με τους επενδυτές να προσδοκούν ότι θα ακούσουν λεπτομέρειες για το σχέδιο αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ.

Μικρό καλάθι για τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας - το διοικητικό συμβούλιο της οποίας συνεδριάζει στις 6 Σεπτεμβρίου - θα πρέπει να κρατούν οι επενδυτές, σύμφωνα με τα όσα συστήνουν οι αναλυτές της BofA Merrill Lynch, στην τελευταία έκθεσή τους, που δόθηκε στη δημοσιότητα, στην οποία επισημαίνεται ότι ο Draghi, στις 6/9 θα επαναλάβει τη δέσμευσή του για επικείμενη δράση, αλλά οι επίσημες ανακοινώσεις δεν θα έρθουν πριν τον Οκτώβριο, καθώς η ΕΚΤ θα αναμένει την ετυμηγορία του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου για την έγκριση ή μη του ΕSM, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Επίσης η ΕΚΤ αναμένει το επίσημο αίτημα της Ισπανίας για στήριξη από τους μηχανισμούς στήριξης της ΕΕ, EFSF και ESM. Το πρόσφατο ράλι στις Αγορές που συνοδεύτηκε από τη μείωση των διακυμάνσεων, δείχνει ότι τελειώνει η περίοδος της “ανέμελης ηρεμίας”, υποστηρίζει σε άλλη έκθεση η Bank of America.

Αυτό το χαλαρό μοτίβο οφείλεται σε δυο παράγοντες: πρώτον τα οικονομικά δεδομένα του Ιουλίου (ο παγκόσμιος δείκτης PMI βελτιώθηκε για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο) και δεύτερον από την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο ότι οι πολιτικοί και οι αρχές θα σπεύσουν για την σωτηρία των Αγορών, σημειώνει ο οίκος που περιμένει διόρθωση για τους παρακάτω λόγους.

1) Ο δείκτης μεταβλητότητας έχει υποχωρήσει τόσο κάθετα τον τελευταίο μήνα που oι δείκτες VIX, BofAML MOVE index, Euro VIX και Oil VIX είναι χαμηλότερα κατά 99%, 98%, 95%, και 85% αντίστοιχα από τις 1.200 συνεδριάσεις που έγιναν μετά το 2008.
2) Τα carry trades παίρνουν το σήμα από τη χαμηλή μεταβλητότητα και χρήμα ρέει σε επενδύσεις υψηλής απόδοσης αλλά και σε νομίσματα όπως το δολάριο Αυστραλίας.
3) Η μείωση των spreads έχει οδηγήσει τα ομόλογα υψηλότερα.
4) Ο S&P είναι κοντά σε υψηλά τεσσάρων ετών.
5) Ο MSCI World γνωρίζει τον καλύτερο Αύγουστο της τελευταίας τριετίας.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Παραμένουμε “long” για τρίτη εβδομάδα στον FTSE με τον δείκτη να κινείται πλαγιοανοδικά, τονίζει το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Το “stop loss” μας παραμένει στο 218, σε κλείσιμο, ενώ το 228 και 222 είναι κύριες στηρίξεις. Το 241-242 είναι κοντινή αντίσταση που κατοχύρωση μπορεί να δώσει επιθετική κίνηση στον εν λόγω δείκτη για τον στόχο μας στην περιοχή του 265-270.

Η Εθνική με την Alpha Bank καλά κρατούν στον Τραπεζικό, παλεύοντας να κατοχυρώσουν τα επίπεδα του 1,45 που μπορούν να τους δώσουν μεγαλύτερη ορμή. Μην ξεχνάμε ότι περιμένουμε τα αποτελέσματα της Εμπορικής αλλά και την έκθεση της Τρόικας που ουσιαστικά θα μας ανοίξει τον δρόμο των ανακεφαλαιοποιήσεων.

Οι 4 “σωματοφύλακες” εναλλάσσονται σε κίνηση έχοντας πιο επιθετικά διαγράμματα με τον ΟΤΕ να κινείται σε νέα ψηλά στοχεύοντας το επίπεδο 2,90-3,00 ευρώ σαν επόμενο στόχο.

Η ΔΕΗ έχει κάνει μια διπλή κορυφή στο 2,80 που κατοχύρωση μπορεί να δώσει με την σειρά της το 3,10 επίπεδο.

Το ΕΧΑΕ κινείται πιο επιθετικά από όλα, μιας και αν η Αγορά συνεχίσει, θα είναι και το πρώτο που θα πιάσει τα ψηλά του έτους με το 2,90-3,00 ευρώ να το έχει κάνει στήριξη.

Η Jumbo είναι αντιμέτωπη με τα 3,40 ευρώ που είναι κύρια αντίσταση και κατοχύρωση μπορεί να δώσει κίνηση με την σειρά της στο 3,70-3,80.

Ο Μυτιληναίος έχει κάνει στήριξη το 2,16 μετά από πρόσφατο αγοραστικό σήμα, ενώ επόμενο στόχο έχει τα 2,5-2,6 ευρώ.

Ο ΟΠΑΠ έχει κάνει στήριξη το 5,10 με το 5,40 αντίσταση, που κατοχύρωση μπορεί να δώσει μεγαλύτερο momentum.

Από το Ευρωπαϊκό μέτωπο η συνάντηση Σαμαρά με Μέρκελ και Ολάντ βοήθησε περισσότερο ψυχολογικά και προσπάθησε να φτιάξει την Ελληνική εικόνα προς τα έξω, που ναι μεν είναι άσχημη αλλά από την άλλη έχει δοθεί υπέρ του δέοντος αρνητική αρθογραφία, πολλές φορές και άδικη, που ουσιαστικά επηρεάζει περισσότερο τους ξένους επενδυτές που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα.

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις έχουν πάει περίπατο, μιας και οι υπογραφές έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από τα λόγια με τα νούμερα να μην βγαίνουν εύκολα.

Οι Ευρωπαίοι ξέρουν πως η Κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει εύκολα για μεγάλο διάστημα με αυτούς τους ρυθμούς και από την άλλη μπορεί να δημιουργήσει και κοινωνικές αναταραχές που είναι δεδομένο ότι μπορούν να επηρεάσουν και άλλες Χώρες οπότε το πιο πιθανό είναι να υπάρχει κάποιο σχέδιο ελπίζουμε όχι μόνο επιμήκυνσης αλλά και ανάπτυξης που θα μπορέσει να δώσει αισιοδοξία, ισορροπία στο σύστημα αλλά και πνοή στην οικονομία.

Η κυβέρνηση παρόλους τους φόβους δείχνει να τα πηγαίνει σχετικά καλά σε σχέση με τα αναμενόμενα παρόλα αυτά τα μέτρα από μόνα τους είναι πολύ μεγάλα για να μπορέσουν να συνεχίσουν με αυτούς τους ρυθμούς.

Από την άλλη, όπως σημειώνουμε όλες αυτές τις εβδομάδες, ο Ομπάμα δεν θέλει σε καμία περίπτωση κάποια αρνητική εξέλιξη στην Ευρώπη, προεκλογικά τουλάχιστον, με τις ειδήσεις πλέον να το έχουν και σαν δεδομένο, τονίζει το τμήμα ανάλυσης της ΑΕΠΕΥ.

---ΧΠΑ

Συνεδρίαση μικρής ανόδου, με σχετικά αυξημένες συναλλαγές και λίγο καλύτερο τζίρο στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών.

Τα συμβόλαια του 20αρη ακολούθησαν τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, μειώνοντας την υπερτίμηση στο 0,12%.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 3701, τιμή εκκαθάρισης 234), κινήθηκαν μεταξύ 232,75 και 239,5 μονάδων.

Επιδεικτικά απόντα τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Μικρός ο δανεισμός τίτλων (10.900 Εθνική, 10.000 ΔΕΗ), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (12.720), Alpha Bank (14.902), Κύπρου (760), ΔΕΗ (1.170), ΟΤΕ (2.485), ΟΠΑΠ (771), CPB (4.361), Πειραιώς (243), Μυτιληναίο (235), Βιοχάλκο (133), Ταχ. Ταμιευτήριο (112), Eurobank (186), Motor Oil (139).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE-20 παρέμεινε σταθερή στο 48%, ενώ η δραστηριότητα μπορεί να χαρακτηριστεί χλιαρή καθώς καταγράφηκαν μόνο 660 δικαιώματα (542 δικαιώματα αγοράς και 118 δικαιώματα πώλησης).

Σύμφωνα με το Χ.Α. δεν σημειώθηκαν ανοιχτές πωλήσεις.
Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Εθνική (4.502.506 τεμ.), Eurobank (5.657.349 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v