Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Δοκιμάζει τις 650 μονάδες ο ΓΔ

Στην περιοχή των 645-650 μ. διατηρείται το Χ.Α., καθώς ο «λογαριασμός» μιας ενδεχόμενης θετικής έκθεσης της τρόικας φτάνει τα 22 δισ. Ενισχύεται η ΕΤΕ, κερδίζουν πόντους ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, υψηλότερα Μυτιληναίος, Motor Oil, Βιοχάλκο.

Διατηρούνται έως 0,59% υψηλότερα οι βασικοί δείκτες. Σε μια συνεδρίαση με αρκετά χαρακτηριστικά τακτικής, με εμφανή την προσπάθεια να διατηρηθεί η βραχυπρόθεσμη φορά αλλά και να... ελεγχθεί η ροή προς συγκεκριμένες δεικτοβαρείς μετοχές.

Στις 648 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης (0,55%), που νωρίτερα, γύρω στις 11.15, αντέδρασε έως τις 654,25 μονάδες. Αντίστοιχα, ο 20άρης ενισχύεται κατά 0,59% στις 235 μονάδες, έχοντας ως υψηλό ημέρας τις 237,55 μονάδες.

Στον Εκηβόλο έχουμε ανεβάσει (με τη συνδρομή της Άννας Φαλτάιτς) νωρίτερα τα δύο βασικά σενάρια για τον FTSE-20 και τις τεχνικές ζώνες του δείκτη.

Ωστόσο, όπως σημείωνε έμπειρος παράγοντας της αγοράς μας, κλειδί των εξελίξεων ήταν και παραμένει η έκθεση για το χρέος, κάτι που έγκαιρα και έγκυρα παρουσίασε η Αγγελική Παπαμιλτιάδου.

Σύμφωνα με το σχετικό θέμα του euro2day.gr, από την Πέμπτη είχε αναφερθεί έγκαιρα πως «τα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η χώρα μας, ώστε να ξεπαγώσουν οι δόσεις, ανέρχονται όχι σε 13,5 δισ. ευρώ, αλλά σε περισσότερα των 18 δισ. ευρώ».

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται πως «ο Γ. Στουρνάρας σκοπεύει να κάνει μια κίνηση ματ».

Όλα αυτά απαιτούν πολύ λεπτούς χειρισμούς, με τον Αντ. Σαμαρά να κοιτάζει στο εσωτερικό μέτωπο και με δεδομένα τα στενότατα, ελάχιστα όρια αντοχής που έχει πλέον η κοινωνία και η πραγματική οικονομία.

Στην πλαγιοανοδική κίνηση του Χ.Α. όλα αυτά επιχειρείται να προεξοφληθούν κι αποτυπώνονται στην εδώ και τρεις εβδομάδες αργή, αλλά σταθερή μικρή ενίσχυση δεικτών και μετοχών. Θυμίζουμε πως ο τελευταίος κύκλος ξεκίνησε ουσιαστικά το διήμερο 6-7 Αυγούστου, δίνοντας με το μέτρο… πόντους τόσο στο Γ.Δ. και στον 20άρη, όσο και σε μετοχές-σηματωρούς.

Επίπονη όσο και επίμονη η παρακολούθηση μιας αγοράς που κινείται αργόσυρτα με τις πολιτικές και κοινωνικές ισορροπίες επί… ξυρού ακμής.

Στα 5,30 ευρώ ενισχύεται ο ΟΠΑΠ, στα 2,68 ευρώ ο ΟΤΕ, στα 2,75 ευρώ η ΔΕΗ, που νωρίτερα έπιασε μετά από καιρό τα 2,80 ευρώ, επίπεδα που παραπέμπουν στα τοπικά υψηλά της 10ης και 20ής/7. Η ΔΕΗ από τεχνική πλευρά δείχνει έτοιμη να κάνει την… ανοδική υπέρβαση.

Ενισχύονται η Εθνική κι η Eurobank, υποχωρεί κατά 0,69% στο 1,43 ευρώ η Alpha Bank. Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις σε Μυτιληναίο (υψηλό ημέρας στα 2,37 ευρώ), Motor Oil (5,10 ευρώ), Βιοχάλκο (2,05 ευρώ) αλλά και σε Τιτάν (13,12 ευρώ), Jumbo (έως τα 3,41 ευρώ).

Η αξία των συναλλαγών στα 13,3 εκατ. ευρώ, από τα οποία 3 εκατ. στην Εθνική, 2,3 εκατ. στην Alpha Bank, περίπου 2 εκατ. στον ΟΤΕ και 1,5 εκατ. ευρώ στον ΟΠΑΠ.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, το ενδιαφέρον παραμένει σε ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ, Intralot και σε ακόμη 2-4 από την ίδια ομάδα μετοχές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v