Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

«Δημιουργική ασάφεια» στο δρόμο προς τις κάλπες

«Δημιουργική ασάφεια» στο δρόμο προς τις κάλπες

Είναι ενδεχομένως της εποχής της Απόκρεω τα «γαϊτανάκια», όμως αυτό με τον χρόνο των εκλογών αποκτά πλέον στοιχεία ιλαρότητας. Η ώρα των εξαγγελιών έχει φθάσει.

Το πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας

Το πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας

Αποτελεί ο πακτωλός των κοινοτικών κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ πανάκεια για την ελληνική οικονομία; Μήπως «βαρίδια» του παρελθόντος κρατούν ακόμη δέσμια τη χώρα;

Λάθος κουβέντα με τις εκλογές

Λάθος κουβέντα με τις εκλογές

Βιώνουμε εκ νέου μία περίοδο «καχεκτικής δημοκρατίας» στον τόπο μας; Αυτό πιστεύει τουλάχιστον ένας εκ των επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Από ό,τι φαίνεται δε, τον «σιγοντάρουν» και... άλλοι.

Υπόθεση Σοφίας Νικολάου: Δεν είναι ώρα για ήξεις, αφήξεις

Υπόθεση Σοφίας Νικολάου: Δεν είναι ώρα για ήξεις, αφήξεις

Τι ακριβώς σημαίνει «... υποψηφίους ανακηρύσσουν τα πρωτοδικεία» που λέει η κυβέρνηση, στην περίπτωση της κας Σ. Νικολάου; Τα κόμματα δεν προτείνουν τους υποψηφίους; Αυτά δεν τους συμπεριλαμβάνουν στα ψηφοδέλτιά τους;

Εκλογές: Οι κραυγές και η ουσία

Εκλογές: Οι κραυγές και η ουσία

Μπορεί η συζήτηση να διεξαχθεί επί «συγκεκριμένου»; Εκλογές έρχονται αλλά ο πολιτικός κόσμος της χώρας εξακολουθεί να ανταλλάσσει κραυγές, αποφεύγοντας να δεσμευτεί με προγράμματα. Μάλλον έφτασε ο καιρός τους.

Κοινοβούλιο κάτω από τη βάση

Δεν τα βρίσκουν ούτε για τα αυτονόητα. Ούτε για αυτά που, υπό άλλες περιστάσεις, θα «έκοβαν τις φλέβες» τους, υπερασπιζόμενοι το «δίκαιον του πράγματος». Όταν έρχεται η ώρα της συναίνεσης… αλλάζουν τα πράγματα!

Ολα «λύνονται»… προ των εκλογών!

«Έβρεξε λεφτά» χθες για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Λεφτά, απαλλαγές οικονομικών υποχρεώσεων και μία σειρά από άλλα... δώρα. Θα συνέβαιναν όμως όλα αυτά εάν δεν διανύαμε προεκλογική περίοδο;

Εκλογές επιβίωσης για το ΠΑΣΟΚ

Θα αποτελέσουν συμπληγάδες πέτρες για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις; Αν και μόνον η κάλπη μπορεί να αποφανθεί επ' αυτού, έχουμε ήδη ενδείξεις.

Οι παροχές και το «παλιά μου τέχνη κόσκινο»

«Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι», λέει, μάλλον εύστοχα, ο λαός μας. Εκλογές έρχονται, οι τσέπες άνοιξαν και το χρήμα... ρέει. Όμως, «μετά» ας μην απορούμε γιατί δεν θα μας... πιστεύουν.

Νομοσχέδια της τελευταίας στιγμής

Αποφάσισε να «τρέξει κατοστάρι» ή επιδίδεται σε «διευθετήσεις» εκκρεμοτήτων; Όποια κι αν είναι η απάντηση αναφορικά με το βαρύ νομοθετικό έργο που προωθεί η κυβέρνηση, προσφέρει τροφή για σκέψη…

Γείτονες με παρελθόν και μέλλον

Η συναίνεση που ψάχναμε και τελικά δεν ήρθε

Η πραγματικά πατριωτική στάση

Συναίνεση στα βασικά, μη... χαθούν τα λεφτά

Εκπαιδεύοντας τον πολίτη στη... διαφθορά

Ο δύσκολος δρόμος της απαγόρευσης κομμάτων

Οι επιδοτήσεις και ο νόμος του ισχυρού

Πυροτεχνήματα και τακτικισμοί με φόντο την κάλπη

ΝΑΤΟ: Σύμμαχοι στα λόγια και στην πράξη

Κάλπες, κόντρες και προγράμματα

v