FT.COM

ΗΠΑ-Κίνα: Ποιος έχει το «πάνω χέρι» στον εμπορικό πόλεμο

ΗΠΑ-Κίνα: Ποιος έχει το «πάνω χέρι» στον εμπορικό πόλεμο

Στα επίπεδα, της πολιτικής, της οικονομίας και των αγορών κρίνεται το παιχνίδι στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για τις εμπορικές σχέσεις των δυο χωρών. Ποια είναι τα δεδομένα που θα διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Η αναρχική φαντασίωση του bitcoin και το μέλλον του χρήματος

Η αναρχική φαντασίωση του bitcoin και το μέλλον του χρήματος

Γιατί τα κρυπτονομίσματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως αξιόπιστο χρήμα. Ο αναγκαίος ρόλος του κράτους και οι ατέλειες του νομισματικού συστήματος. Ποια είναι η πραγματικά επαναστατική αλλαγή που θα έβγαζε από το παιχνίδι τις τράπεζες.

Τα ρίσκα της επιβολής «τουριστικού φόρου»

Τα ρίσκα της επιβολής «τουριστικού φόρου»

Σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί αποφασίζουν να επιβάλουν «τέλος εισόδου» στους τουρίστες για να ελέγξουν την ροή επισκεπτών. Η οικονομική λογική πίσω από την κίνηση και το μεγάλο ρίσκο της επόμενης ημέρας.

TAGS ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η συνταγή ΟΟΣΑ για μείωση της ανισότητας

Η συνταγή ΟΟΣΑ για μείωση της ανισότητας

Ο συνδυασμός της κοινωνικής προστασίας με την ευέλικτη αγορά εργασίας αποδεικνύεται επιτυχημένος για τις ανεπτυγμένες οικονομίες. Τι δείχνουν τα παραδείγματα Πορτογαλίας και Ηνωμένου Βασιλείου. Η «προφητεία» για την άνοδο του λαϊκισμού.

H αριστερή στροφή του SPD και η πρόκληση για Μέρκελ

H αριστερή στροφή του SPD και η πρόκληση για Μέρκελ

Η ηγεσία τoυ SPD ανακοίνωσε μια σειρά από πολιτικές που σηματοδοτούν ρήξη με την κληρονομιά Σρέντερ. Η ελπίδα για ανάκαμψη και τα πρώτα θετικά σημάδια. Το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού με Μέρκελ.

Πώς θα αποφύγει τη χρεοκοπία η Τουρκία

Το αποτυχημένο πραξικόπημα οδήγησε σε εκτροχιασμό της τουρκικής οικονομίας. Το μεγάλο χρέος σε ξένο νόμισμα, η απώλεια εμπιστοσύνης και η κατάλυση του κράτους δικαίου. Η σοκαριστική μεταστροφή και η δύσκολη επόμενη μέρα.

Η «ιδιωτική αγορά» απειλεί τα χρηματιστήρια

Οι χαμηλές προσδοκίες για τις αποδόσεις μετοχών και ομολόγων στρέφουν τους επενδυτές σε μη διαπραγματεύσιμα στοιχεία ενεργητικού. Η άνθηση των private equity και η ψευδαίσθηση των σταθερών κερδών. Τα ρίσκα για το χρηματοοικονομικό σύστημα.

Τα ρομπότ ετοιμάζονται να εισβάλουν στα χωράφια

Διπλασιάστηκαν οι επενδύσεις σε start ups και εταιρείες αγροτεχνολογίας. Η αξιοποίηση ρομπότ, drones και ελικοπτέρων. Ποιες τεχνολογίες είναι εμπορικά ώριμες και σε ποιες χρειάζεται ακόμα πολύ… έρευνα.

Η επόμενη μάχη των ΗΠΑ θα είναι στα… ομόλογα

Πρωτοφανής στην ιστορία ποσότητες χρέους καλείται να πουλήσει η υπερδύναμη για να καλύψει τα ελλείμματα. Τα παραδείγματα από το παρελθόν, η Κίνα και το εφιαλτικό σενάριο που παρουσιάζει hedge fund. Το κάλεσμα σε ένα νέο… πατριωτισμό.

Πώς τα private equity θα «κερδίσουν» τους επενδυτές μετοχών

Η πορεία των μεγάλων private equity στο χρηματιστήριο παραμένει υποτονική. Η χρηματοοικονομική μηχανική, οι πολύπλοκοι ισολογισμοί και οι φόβοι των επενδυτών.

Η ρελάνς των αγορών και γιατί δεν έχει... μέλλον

Πώς ο «βασιλιάς των ομολόγων» έχασε το στέμμα του

Η εποχή Τραμπ μπορεί να κρατήσει 30 χρόνια!

Ο Τραμπ και η θρασύτητα της αμερικανικής ολιγαρχίας

Ο κρυφός κίνδυνος των μοχλευμένων δανείων

Η Κίνα γυρίζει την πλάτη στα σκουπίδια της Δύσης

Η λάθος συνταγή αντιμετώπισης της Κίνας από τη Δύση

Μην υποτιμάτε τον γαλλογερμανικό άξονα

H χαμένη αίγλη του Νταβός και οι ελλείψεις των... ελίτ

Μαύρα σύννεφα πάνω από την παγκόσμια οικονομία