Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DR. MONEY

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Μυαλό δεν βάζουμε

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Μυαλό δεν βάζουμε

Βελτιώνουν οι προσλήψεις περισσότερων δημόσιων υπαλλήλων τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, αν και γίνονται με δανεικά, ή όχι; Αν ναι, δικαιολογούνται οι νέες χιλιάδες προσλήψεις που δρομολογεί η κυβέρνηση. Αν όχι, η απάντηση θα πρέπει να είναι αρνητική.  

Πυρκαγιές:  Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν 

Πυρκαγιές:  Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν 

Αν η Ελλάδα θέλει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις πυρκαγιές, που πάντοτε συνέβαιναν και θα συμβαίνουν, δεν έχει παρά να υιοθετήσει τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές. Όλες τους έχουν κάτι κοινό, που δεν συναντάται στην Ελλάδα. 

Οι καλοί μισθοί πάνε μαζί με την υψηλή διεθνή ανταγωνιστικότητα

Οι καλοί μισθοί πάνε μαζί με την υψηλή διεθνή ανταγωνιστικότητα

Είναι εφικτό η διεθνής ανταγωνιστικότητα μιας χώρας να διατηρείται την ίδια περίοδο που οι απασχολούμενοι απολαμβάνουν γενναιόδωρες αμοιβές; Η απάντηση μπορεί να είναι καταφατική και υπάρχει παράδειγμα.  

Το μεγάλο ρίσκο του «κρυμμένου» χρέους

Το μεγάλο ρίσκο του «κρυμμένου» χρέους

Ανάμεσα στα διαφορετικά είδη χρεών, π.χ. δημόσιο, ιδιωτικό, εξωτερικό, εσωτερικό, υπάρχει ένα που ξεχωρίζει γιατί διαφέρει από τα άλλα. Αυτό το χρέος δεν καταγράφεται και αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του συστήματος.

Τα ομόλογα δοκιμάζουν τις αντοχές μας

Τα ομόλογα δοκιμάζουν τις αντοχές μας

Όσοι έχουν ποντάρει σε ράλι των ομολόγων γράφουν ζημιές, με τις αποδόσεις να ανεβαίνουν χθες σε υψηλά επίπεδα δεκαετιών. Όμως, δεν είναι μόνο οι ταύροι στις αγορές που προβληματίζονται πλέον.

Η ρευστότητα μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω 

Όπως το αίμα παίζει καθοριστικό ρόλο στον ανθρώπινο οργανισμό, έτσι και το χρήμα παίζει στην οικονομία και στις αγορές. Με τη ρευστότητα να περιορίζεται, κάτι περίεργο παρατηρείται.

Το πρόβλημα είναι ο κακός μας εαυτός

Η Ελλάδα έχει δείξει στη σύγχρονη ιστορία της πως είναι ικανή για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο. Αυτό έχει διαχρονική εφαρμογή σε πολλούς τομείς από την εθνική άμυνα έως την οικονομία.

Στην Ελλάδα χρειάζεται η επανάσταση του αυτονόητου

Στη χώρα του Αριστοτέλη, ο οποίος θεωρείται ο πατέρας της λογικής στη Δύση, η διαχείριση των θεμάτων δεν διέπεται συνήθως από λογική. Είτε μιλάμε για τις ξαπλώστρες και τη βία στα γήπεδα είτε για τα δημόσια οικονομικά. 

Της φοροδιαφυγής το κάγκελο

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χατζηδάκης μπορεί να διαμηνύει ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, όμως οι εμπλεκόμενοι δείχνουν να έχουν αποθρασυνθεί και γι’ αυτό υπάρχει εξήγηση.

O Σ. Θεοδωρόπουλος είχε δίκιο για τον πληθωρισμό των τροφίμων

Στις ΗΠΑ ήδη συζητάνε σε ποιόν ή ποιους θα πρέπει να πιστώσουν την αναμενόμενη υποχώρηση του πληθωρισμού. Όμως, στην Ελλάδα, η επιμονή του πληθωρισμού στα τρόφιμα δείχνει ότι ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος μάλλον θα δικαιωθεί. 

Η ελληνική πραγματικότητα είναι χειρότερη απ’ ότι νομίζουμε

Οι χούλιγκαν έδειξαν ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός 

Από τις ξαπλώστρες στο τέλος της οικονομικής καταστολής των κεντρικών τραπεζών

Κύριε Χατζηδάκη, διαγράψτε τις οφειλές ανεπίδεκτης είσπραξης

Από την αναβάθμιση του ΧΑ το 2000 στην αναβάθμιση της χώρας το 2023

Μήπως δεν τελειώσαμε ακόμη με τον πληθωρισμό;

Το χρήμα δεν έχει πει την τελευταία λέξη

Οι φωτιές σβήνουν όταν είναι μικρές 

Να μην κάνει η Ελλάδα το λάθος της Μυκόνου

Νηνεμία πριν από την οικονομική καταιγίδα;

v