DR. MONEY

Η φοροδιαφυγή ζει και βασιλεύει

Η φοροδιαφυγή ζει και βασιλεύει

Η φοροδιαφυγή δεν τέθηκε στο επίκεντρο της προεκλογικής περιόδου από τα πολιτικά κόμματα γιατί είναι πολλοί οι ψήφοι των φοροφυγάδων και των φοροκλεπτών. Το νέο οικονομικό επιτελείο.

Η ψηφιοποίηση του κράτους δεν θα επιλύσει τα προβλήματα

Η ψηφιοποίηση του κράτους δεν θα επιλύσει τα προβλήματα

Φαίνεται ότι υπάρχουν υπουργοί στη νέα κυβέρνηση που πιστεύουν ότι θα επιτύχουν στην αποστολή τους χωρίς πολιτικό κόστος μέσω της ψηφιοποίησης και οι ίδιοι θα ενισχύσουν τις μετοχές τους στο πολιτικό χρηματιστήριο όπως ο κ. Πιερρακάκης. Κάνουν λάθος. 

Νέα κυβέρνηση: H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

Νέα κυβέρνηση: H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

Αν εξαιρέσουμε κάποιο εξωτερικό σοκ, η υπεραπόδοση ή η υποαπόδοση της ελληνικής οικονομίας την επόμενη 4ετία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη νέα, πολυπληθή κυβέρνηση. Τα συν και τα πλην του νέου οικονομικού επιτελείου. 

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

Η ΝΔ πέτυχε αυτοδυναμία όπως προεξοφλούσε η αγορά. Όμως, η νέα κυβέρνηση δεν θα έχει περίοδο χάριτος. Η αγορά θα κρίνει αυστηρά τον νέο υπουργό Οικονομικών και τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα. Η εμπιστοσύνη κερδίζεται.

Να τελειώνουμε με τους κωδικούς «καβάτζα» του προϋπολογισμού

Να τελειώνουμε με τους κωδικούς «καβάτζα» του προϋπολογισμού

Ένα από τα χαρακτηριστικά της δημοσιονομικής διαχείρισης είναι η έλλειψη λογοδοσίας και μετρησιμότητας, με αποτέλεσμα τη σπατάλη δημόσιων πόρων και τη διαφθορά. Αυτό δεν θα αλλάξει, αν δεν σπάσουν αυγά. Ο προϋπολογισμός μηδενικής βάσης.

Η δημοπρασία του τίτλου λήξης 2042 και οι εκλογές δείχνουν επαναγορά χρέους

Η αγορά δείχνει εδώ και καιρό ότι βλέπει με καλό μάτι την αυτοδυναμία της ΝΔ. Η επανέκδοση μέσω δημοπρασίας του ομολόγου λήξης 2042 το επιβεβαίωσε. Είναι λοιπόν εύλογο να εκμεταλλευθεί η χώρα τις ευνοϊκές συνθήκες.

Μικροπιστώσεις: Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός

Για μια χώρα με εκατοντάδες χιλιάδες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δεν είναι χρηματοδοτήσιμες από το τραπεζικό σύστημα, η παροχή μικροπιστώσεων αποτελεί μια διέξοδο. Όμως, αυτή είναι η καλή όψη του νομίσματος. Υπάρχει και η άλλη.

Φοροδιαφυγή: Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, 10 μέρες κοσκινίζει

Η φοροδιαφυγή δείχνει να έχει πατήσει γκάζι εδώ και καιρό καθώς οι εμπλεκόμενοι δεν δείχνουν να ανησυχούν ιδιαίτερα. Η νέα παράταση στο μέτρο για την διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS τους δικαιώνει. 

Η ελληνική ιστορία επαναλαμβάνεται, συχνά ως φάρσα

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε δηλώσει κάποτε πως πείρα είναι το όνομα που δίνουμε στα λάθη μας. Το πρόβλημα είναι ότι εδώ οι κυβερνήτες κάνουν πολλά λάθη στην οικονομική πολιτική αλλά συγχωρούνται.

Η Ελλάδα χρειάζεται υγιείς επιχειρήσεις, όχι άπληστες

Ο επιδιωκόμενος παραγωγικός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας δεν πρόκειται να έχει αίσιο αποτέλεσμα, αν δεν ανταμειφθούν οι συνεπείς και υγιείς επιχειρήσεις εις βάρος εκείνων που ζουν ακόμη στις προηγούμενες δεκαετίες.

Ακρίβεια και κατανάλωση πάνε χέρι χέρι

Διαγράψτε τις ανεπίδεκτες είσπραξης οφειλές προς την εφορία

Το φετινό ράλι του Χρηματιστηρίου Αθηνών και το 2009

Το πάθημα της δεκαετίας του 2000 να γίνει μάθημα

Χωρίς ισχυρούς θεσμούς, βιώσιμη ανάπτυξη δεν υπάρχει

Για τη φοροδιαφυγή θα μιλήσει κανείς;

Δεν φτάνει η επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα

Η αποκαθήλωση του Κεμάλ Ατατούρκ και η Ελλάδα

Οι μισθωτοί θα πληρώσουν τη μείωση του ΦΠΑ

Οι επενδύσεις θέλουν καλύτερη φορολόγηση μερισμάτων

v