Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Μην οδηγείτε τον τόπο στην πολιτική ανωμαλία

Μην οδηγείτε τον τόπο στην πολιτική ανωμαλία

Πρέπει να βιώσουμε ένα νέο διχασμό, ώστε να «βγουν» αυτές οι εκλογές; Δεν πρέπει να παραμείνει ένα ελάχιστο έδαφος συνεννόησης μεταξύ των κυριότερων κομμάτων του τόπου; Ίσως φανεί χρήσιμο… μετά τις εκλογές.

Σαν σήμερα πριν 56 χρόνια

Σαν σήμερα πριν 56 χρόνια

Πέρασε πάνω από μισός αιώνας από τότε που τα τανκς και οι στρατιωτικοί κυριαρχούσαν στους δρόμους της Αθήνας. Άρχιζε μία περίοδος επτά ετών για τη χώρα μας, πλήρης δεινών αλλά με ένα -αναπόφευκτο- όφελος.

Προγράμματα ή κραυγές;

Προγράμματα ή κραυγές;

Τα κόμματα «εξουσίας» έδωσαν δείγμα γραφής κατά το παρελθόν. Ως προς τι δεσμεύονται, όμως, για το μέλλον; Πώς ζητούν τη στήριξη του εκλογικού σώματος, εάν δεν διατυπώσουν τις δεσμεύσεις τους;

Σύμμαχοι ή υποτελείς των ΗΠΑ;

Σύμμαχοι ή υποτελείς των ΗΠΑ;

Όταν έχεις εναποθέσει την ασφάλειά σου σε τρίτους, τότε αναπόφευκτα είσαι δέσμιος των αποφάσεών τους. Ιδίως, δε, εάν αρνείσαι να αποδεχθείς ότι υπάρχει και... «άλλος δρόμος».

Εκλογές, κόμματα και εθνική επιβίωση

Εκλογές, κόμματα και εθνική επιβίωση

Αποτελεί, ενδεχομένως, το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, όμως περιβάλλεται από… σιωπή. Τα πολιτικά κόμματα κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους επ’ αυτού και η πολιτική συζήτηση σπάνια το συμπεριλαμβάνει. Είναι βέβαιον, όμως: θα το βρούμε μπροστά μας.

Καταγγελίες Τζανερίκου: Η αλήθεια δεν μπορεί να περιμένει

Ο καυγάς που ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και ενός πρώην ανώτατου δικαστικού αφορά στα θεμέλια της δημοκρατίας. Αφορά στην ισχύ των θεσμών και στην ύπαρξη ή μη ασφάλειας δικαίου στην πατρίδα μας. Πρέπει να χυθεί άπλετο φως.

Ευχαριστούμε, Μεβλούτ Τσαβούσογλου!

Σε έναν συμβιβασμό, αμφότεροι οι εμπλεκόμενοι κάνουν υποχωρήσεις, χάριν της εξεύρεσης κοινού τόπου και λύσης. Τι είδους συμβιβασμός είναι αυτός, όμως, όταν η μία πλευρά μπορεί μόνο να χάσει και η άλλη μόνο να κερδίσει;

Κόμμα Κασιδιάρη, μπαλώματα και ουσία

Τροπολογίες επί τροπολογιών για ένα ζήτημα που θα όφειλε να μην υφίσταται. Τραυματίζεται όμως έτσι ακριβώς αυτό που τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου θα όφειλαν να προστατεύσουν: η δημοκρατία.

Το κόμμα Κασιδιάρη, οι θεσμοί και ο μπακάλης της γειτονιάς

Την ίδια ώρα που η Ελλάδα εμφανίζεται «μία ανάσα από την επενδυτική βαθμίδα» όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, θεμελιώδη ζητήματα διάκρισης των εξουσιών τίθενται στο προσκήνιο. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Το χαμένο κυβερνητικό στοίχημα για «νόμο και τάξη»

Αστυνομικός πυροβολεί στον αέρα στη μέση της Πατησίων, ενώ στα πανεπιστήμια η εικόνα είναι θλιβερή. Το ναυάγιο της περίφημης «πανεπιστημιακής αστυνομίας» και η ανάγκη για λύσεις.

Οι «Eλληνες», ο Aρειος Πάγος και τα ερωτήματα

Τα ισόβια να είναι ισόβια

Η κάλπη και τα celebrities

Μιλήστε με προγράμματα και όχι με κραυγές

Τα «βαρίδια» που κρατάνε πίσω τα κόμματα

Ξεκινάει η μάχη του... «αναποφάσιστου»

Ενας κόσμος που βράζει

Τουρκία: Από το «ένα βράδυ ξαφνικά», στις ευχές για το... 1821

Ο Ν. Ανδρουλάκης, τα πρόσωπα και η ουσία

Η Μύκονος, ο νόμος και τα πυροτεχνήματα

v