Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Εκλογές: Προγράμματα αντί τακτικισμών

Εκλογές: Προγράμματα αντί τακτικισμών

Κατάλαβε ο πολιτικός κόσμος της χώρας το μήνυμα της κάλπης; Από τις μέχρι τώρα αντιδράσεις του είναι μάλλον ασαφές και πάντως διαφέρουν οι αντιδράσεις από κόμμα σε κόμμα. Έχουμε ωστόσο ακόμη ένα μήνα μπροστά μας…

Η ρελάνς Κασιδιάρη και οι νέες περιπέτειες

Η ρελάνς Κασιδιάρη και οι νέες περιπέτειες

Ο πολιτικός κόσμος της χώρας ή εντέλει ένα σημαντικό τμήμα του ασχολείται από χθες με την πρόθεση Κασιδιάρη να κατέλθει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ένα ενδεχόμενο που μπορεί να σημάνει ραγδαίες εξελίξεις για τη «δεξιά πολυκατοικία».

Η ταφόπλακα της απλής αναλογικής

Η ταφόπλακα της απλής αναλογικής

Δεν ήταν μόνο ότι έλειπαν τα νούμερα. Κυριότερα έλειπε η βούληση για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, ακόμη και σε προγραμματική βάση. Είτε στα δεξιά της ΝΔ είτε στα αριστερά της. Κάτι που ξέραμε και πριν τις εκλογές…

Το Σύνταγμα, οι 180 και η ουσία

Το Σύνταγμα, οι 180 και η ουσία

Όταν η πολιτική νομιμοποίηση του νικητή των εκλογών τού επιτρέπει να αλλάξει τον θεμελιώδη νόμο της χώρας, δίχως τη συνδρομή άλλου κοινοβουλευτικού κόμματος, τότε προς τι η συζήτηση περί «ευρύτερων συναινέσεων». Πρέπει μάλλον να συζητάμε για… λεπτές ισορροπίες.  

ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρόσωπα, τα λάθη και οι ευθύνες

ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρόσωπα, τα λάθη και οι ευθύνες

Γιατί έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία το 2019 και γιατί καταποντίστηκε στην κάλπη του 2023; Εάν δεν υπάρξουν σοβαρές απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, είναι άγνωστο ποια θα είναι η τύχη του κόμματος.

Οι μετασεισμοί του πολιτικού σκηνικού

Μετά το χθεσινό εκλογικό «τσουνάμι», ο πολιτικός κόσμος της χώρας και δη η αντιπολίτευση κλυδωνίζεται. Κυριότερα, δε, κλείνει ένας κύκλος που είχε ανοίξει το 2012, με την τότε επικράτηση δυνάμεων από τα άκρα του πολιτικού φάσματος.

Εκλογές με το μικρόφωνο στο χέρι

Από τα σημαιάκια κάθε χρώματος και τις μαζικές συγκεντρώσεις, έχουμε πάει στα κοινωνικά δίκτυα, στους πολιτικούς στις γειτονιές, με το μικρόφωνο στο χέρι και στο εκάστοτε «ντιμπέιτ». Πού βρισκόμαστε, όμως, πραγματικά;

Οι κουβέντες που δεν έγιναν πριν την κάλπη

Ακόμη κι αν δεν συζητήσουμε για όσα μας απειλούν, αυτά εκεί θα μείνουν και κάποια στιγμή, είναι βέβαιο, θα μας χτυπήσουν την πόρτα. Γιατί λοιπόν κωφεύουμε έναντι όσων ήδη έχουν τόσο καταλυτική επίδραση στη ζωή μας;

Το ελληνικό κεκτημένο

Φοβάται κανείς σε αυτές τις εκλογές ότι τίθεται ζήτημα απόκλισης της χώρας από βασικές επιλογές της όπως το ΝΑΤΟ, η Ευρώπη και το ευρώ; Το αντίθετο, μάλιστα. Τα κυριότερα κόμματα εξουσίας, δε, έχουν «φροντίσει» για αυτό.

Η Ελλάδα και οι δύο δρόμοι του Ερντογάν

Η διαφαινόμενη επικράτηση Ερντογάν στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών της Τουρκίας ανοίγει δύο δρόμους για τον ίδιο. Ποιον εκ των δύο θα ακολουθήσει, μας αφορά άμεσα.

Η κομμένη γέφυρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Κτηματαγορά εκτός σχεδίου και εκτός λογικής

Η μάχη για τα «ορφανά» του Κασιδιάρη

Η αντισυστημική ψήφος και η επομένη των εκλογών

Από τη Δύση η «λύση» στα ελληνοτουρκικά;

Το ΠΑΣΟΚ, ο άγνωστος Χ και τα ερωτήματα

Οι εκλογές και η ώρα της ουσίας

Οι τουρκικές κάλπες και η επιστροφή των προκλήσεων

Το debate, τα παιχνίδια και η ουσία

Μην οδηγείτε τον τόπο στην πολιτική ανωμαλία

v