Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Ενας κόσμος που βράζει

Ενας κόσμος που βράζει

Το έναυσμα είναι ενδεχομένως διαφορετικό, κατά περίπτωση, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο: κοινωνική αναταραχή. Ένα φαινόμενο το οποίο οι «ώριμες» δημοκρατίες της Δύσης μπορούσαν να διαχειριστούν, δείχνει πλέον, ολοένα και περισσότερο, τα «δόντια» του.

Τουρκία: Από το «ένα βράδυ ξαφνικά», στις ευχές για το... 1821

Τουρκία: Από το «ένα βράδυ ξαφνικά», στις ευχές για το... 1821

Φθάσαμε στο «φοβού τους Τούρκους και δώρα φέροντας»; Τι ακριβώς σημαίνει η «επίθεση φιλίας» που εξαπέλυσε η Άγκυρα και ποια στάση πρέπει να τηρήσει η Αθήνα; Η απάντηση έχει ήδη δοθεί.

Ο Ν. Ανδρουλάκης, τα πρόσωπα και η ουσία

Ο Ν. Ανδρουλάκης, τα πρόσωπα και η ουσία

Τι ακριβώς επιδιώκει ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ως προς το μετεκλογικό τοπίο της χώρας; Κυριότερα, επιθυμεί να συμμετάσχει σε πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας ή όχι; Διότι δεν είναι απολύτως σαφές… 

Η Μύκονος, ο νόμος και τα πυροτεχνήματα

Η Μύκονος, ο νόμος και τα πυροτεχνήματα

Η κυβέρνηση τώρα πληροφορήθηκε ότι κάποιοι θεωρούν εαυτούς υπεράνω του νόμου στη Μύκονο; Όσα γίνονται επί σειρά ετών στο «νησί των ανέμων» πέρασαν απαρατήρητα; Βέβαια, εκλογές έρχονται…

Ελεγκτικό Συνέδριο: Τα χάλια μας με τη... βούλα!

Ελεγκτικό Συνέδριο: Τα χάλια μας με τη... βούλα!

Με το «νι» και με το «σίγμα» οι αδυναμίες, οι παραλείψεις και οι ελλείψεις της ελληνικής δημόσιας διοίκησης καταγράφονται και προτείνονται λύσεις για τη θεραπεία τους. Υπάρχει κανείς πρόθυμος να χορηγήσει το φάρμακο;

Μη ρίχνετε νερό στον μύλο του «κανένα»

Πολιτικές πιρουέτες και τρικ κάθε λογής μπορεί να αποδεικνύονται χρήσιμα, ενίοτε, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και οφέλους. Είναι όμως λάθος να υποτιμάται η νοημοσύνη των πολιτών εις το διηνεκές. Ιδίως όταν εμπλέκεται ανθρώπινος πόνος.

Πρόσωπα και αποφάσεις που θα μετρήσουν στην κάλπη

Δείξε μου τους… υποψηφίους σου, να σου πω ποιος είσαι, θα μπορούσε να είναι η σύγχρονη εκδοχή του λαϊκού ρητού. Ιδίως όταν πέραν του όποιου οφέλους, η συμπερίληψη συγκεκριμένων προσώπων στα ψηφοδέλτια συνεπάγεται και πολιτικό κόστος.

Οι βαθιές πληγές του Δημοσίου

Σε μια χώρα όπου το άκουσμα και μόνο της λέξης «αξιολόγηση» συνιστά αιτία πολέμου για τον δημόσιο τομέα, γιατί θα έπρεπε να ελπίζουμε σε βελτίωση της λειτουργίας του; Κοροϊδευόμαστε;

Τα μέτρα, ο σιδηρόδρομος και οι κλοπές

Απολύτως «θεάρεστα» τα μέτρα αναβάθμισης των σιδηροδρομικών υποδομών που εμφανίζεται να προωθεί η κυβέρνηση, θα είναι όμως τζάμπα κόπος, εάν αγνοηθεί μία παράμετρος. Μικρή αλλά απολύτως ουσιαστική.

Τα Greek statistics, ο Γεωργίου και τα αυτονόητα

Η χθεσινή δικαίωση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου επαναφέρει το ζήτημα των Greek Statistics. Ένα ζήτημα για το οποίο ουδέποτε υπήρξε καταλογισμός ευθυνών.

Ο Ανδρουλάκης και η… «σωστή κυβέρνηση»

Ο εφιάλτης της αντισυστημικής ψήφου

Πολύ λίγα, πολύ αργά, Κυριάκο!

Το μήνυμα των δρόμων

Δικαιοσύνη: Η έκκληση και οι ευθύνες για τα Τέμπη

Ο Καραμανλής, οι εκλογές και το λάθος μήνυμα  

Το τέλος της παλιάς Ελλάδας

Στις τραγωδίες δεν φταίει μόνο ένας

Η τραγωδία στα Τέμπη και οι ευθύνες

Η παράμετρος Πολάκη στον δρόμο προς τις κάλπες

v