Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα προσπάθεια κατοχύρωσης των 4.400

Διορατικοί παράγοντες της αγοράς προεξοφλούν μια δεύτερη προσπάθεια ”κατοχύρωσης” των 4.400 μονάδων. Εφικτή η κίνηση εάν συνεχιστούν οι βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις κυρίως ξένων διαχειριστών που ποντάρουν στην αντίδραση του Δείκτη. Παραμένει σε ”μόχλευση” ένα ικανό μέρος του ταμπλό.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συντήρηση της βραχυπρόθεσμα ανοδικής τάσης βλέπουν διορατικοί παράγοντες της αγοράς. Η εκτίμησή τους αυτή ενισχύεται από την ανοδική αντίδραση της αμερικανικής αγοράς, το θετικό ξεκίνημα πριν από λίγο στη Φρανκφούρτη για τον DAX, τις εκτιμήσεις για τα οικονομικά μεγέθη ομίλων του μεγέθους ενός Τιτάνα, ενός Φουρλή ή ακόμη μιας Alpha Bank.

Σύμφωνα με τον κατά κανόνα αισιόδοξο Θ. Σταυρόπουλο, στην αγορά μας ”ξεπροβάλλουν… αγοραστές”.

Σύμφωνα με την προσέγγιση του φίλου Θανάση, η περιοχή των 2.287-2.290 μονάδων παραμένει ”αντίσταση” για τον FTSE 20, με τις αμέσως επόμενες να οριοθετούνται στις 2.305 και 2.322 μονάδες.

Το ενθαρρυντικό είναι πως κυρίως ξένοι διαχειριστές που ποντάρουν στην τάση βασικών μετοχών φέρονται να ενισχύουν τη θέση τους σε μετοχές των Εθνικής, Coca Cola 3Ε, Βιοχάλκο (συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών της), ΕΧΑΕ, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Μηχανική, Μυτιληναίος και σε ορισμένες ακόμη περιπτώσεις.

Η συνεδρίαση ξεκινά με τον Γενικό Δείκτη από τις 4.377 μονάδες, με ενδοσυνεδριακά υψηλό χθες τις 4.411,3 μονάδες και υποσχέσεις για… πλούσια ”μόχλευση” σε ένα μεγάλο μέρος του… ταμπλό.

Περίπου… αυτονόητη υπεραντίδραση χθες για τη μετοχή της Blue Star Ναυτιλιακής στα 3,20 ευρώ, του ΔΟΛ στα 2,98 ευρώ (με καταλυτική την παρουσία του κ. Β. Ρέστη, όπως και στην περίπτωση της ΙΜΑΚΟ πρόσφατα), στην τράπεζα της Ασπίδας, στην Alapis (καθώς περνά πάλι τα 2 ευρώ), στην Intralot (που δείχνει ικανή να περάσει τα 13,6 ευρώ), στην S&B Βιομηχανικά Ορυκτά (κατά την εκτίμησή μας από τα πλέον… αθόρυβα χαρτιά του μεσαίου χώρου), βεβαίως στον Τηλέτυπο (όπου εδώ και ημέρες επιμένουμε για το σερί της μετοχής που… βγάζει μάτια) αλλά και σε Μουζάκη (πολύ κοντά στα 2 ευρώ), Info-Quest (πιθανή η προσέγγιση των 2,8 ευρώ), Σελόντα (κοντά στα 2,6 ευρώ), Σαράντη (στα 11,7 ευρώ), Νίκα (και εδώ υπάρχει σταθερός αγοραστής τις τελευταίες συνεδριάσεις), Lavipharm (στα 2,80 ευρώ) αλλά και σε Αγροτική Τράπεζα, Eurobrokers, Νεοχημική, Νηρεύς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v