AVRAMAR: το νέο ισχυρό σχήμα στην ιχθυοκαλλιέργεια

Όντας ο μεγαλύτερος παραγωγός μεσογειακών ψαριών παγκοσμίως, στόχος της AVRAMAR, εταιρίας που προέκυψε από τη συνένωση Νηρέα, Σελόντα, Ανδρομέδα και Περσεύς, είναι να φτάσει η Μεσόγειος στα τραπέζια όλου του κόσμου.

AVRAMAR: το νέο ισχυρό σχήμα στην ιχθυοκαλλιέργεια

«Μια φρέσκια αρχή για την ιχθυοκαλλιέργεια»: με αυτό το μήνυμα ξεκίνησε την πορεία της στις αρχές του 2021 η AVRAMAR, η εταιρεία που προέκυψε από την ένωση των εταιρειών Ανδρομέδα, Νηρέας, Σελόντα και της εταιρείας τροφών Περσεύς. Όντας ο μεγαλύτερος παραγωγός μεσογειακών ψαριών παγκοσμίως, στόχος της AVRAMAR είναι να φτάσει η Μεσόγειος στα τραπέζια όλου του κόσμου, προάγοντας ένα μοντέλο υγιεινής και ποιοτικής διατροφής.

Μετά από μια περίοδο ισχυρής οικονομικής κρίσης που έφερε προκλήσεις και δοκιμασίες για όλους τους εγχώριους πρωτογενείς παραγωγικούς τομείς, μια νέα εποχή έχει ξεκινήσει στην ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια. Η AVRAMAR, η εταιρεία που προέκυψε από την ένωση των τεσσάρων εταιρειών Ανδρομέδα, Νηρέας, Σελόντα και Περσεύς, έχει βάλει πλώρη με προορισμό να αναδειχθεί σε παγκόσμιο πρωταγωνιστή στον κλάδο των μεσογειακών ψαριών.

Η AVRAMAR έχει ξεκινήσει ένα νέο – φρέσκο – ταξίδι. Η επιχειρηματική στρατηγική που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται είναι μακροπρόθεσμη, με πενταετή σχεδιασμό. Ο καθένας στην AVRAMAR έχει κάτι πολύτιμο να συνεισφέρει: τα ψάρια αποτελούν το πάθος της εταιρείας και η ένωση της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας στοχεύει να φέρει την καλύτερη ποιότητα στους πελάτες και τους καταναλωτές. Εμπνευσμένη από ένα μέλλον με απεριόριστες δυνατότητες, η AVRAMAR φιλοδοξεί να χαράξει το δρόμο για την παράδοση νόστιμων, υγιεινών και φρέσκων μεσογειακών ψαριών σε ολόκληρο τον κόσμο..

Φυσικά, μέσα σε αυτό το διάστημα έχει γίνει σημαντική πρόοδος για την εταιρεία σε πολλά επίπεδα. Tα «εφόδια» της AVRAMAR σ’ αυτό το νέο ταξίδι είναι πολλά. Κατ’ αρχάς, οι εταιρείες που περιλαμβάνει το σχήμα είχαν ηγετική θέση στη μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια, καθώς για δεκαετίες παρήγαγαν ψάρια στην Ελλάδα, στο Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος, αλλά και στην Ισπανία, κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου και των Καναρίων Νήσων. Έτσι, η τεχνογνωσία, οι βέλτιστες πρακτικές, η πείρα, αλλά και το πάθος για ποιοτικό προϊόν βρίσκονται στο DNA της εταιρείας και, έχοντας πολλαπλάσιες δυνατότητες, το νέο σχήμα τα αναδεικνύει ακόμα περισσότερο.

Έχοντας ήδη συνολικό όγκο παραγωγής άνω των 70.000 τόνων και παρουσία σε περισσότερες από 35 αγορές, η αλυσίδα παραγωγής της AVRAMAR περιλαμβάνει ιχθυογεννητικούς σταθμούς, παραγωγή τροφής για τον γόνο, μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, συσκευαστήρια, μονάδες μεταποίησης και κέντρα διανομής.

Μάλιστα, στο επιχειρησιακό σκέλος η AVRAMAR έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιεί το επενδυτικό της πλάνο με ορίζοντα πενταετίας, που αφορά στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της και στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών και μεθόδων για την επίτευξη ακόμα πιο ποιοτικών ψαριών, αλλά και αποδοτικών και ανταγωνιστικών κοστολογίων. Επιβάλλεται να σημειωθεί ότι, στη λειτουργία αυτής της αλυσίδας, υψηλή προτεραιότητα για την AVRAMAR παραμένει η δέσμευσή της στη βιωσιμότητα, τις τοπικές κοινωνίες, τους πελάτες και τους συνεργάτες της, σε συνδυασμό με μακροπρόθεσμες επενδύσεις στην Έρευνα και την Ανάπτυξη.

Απόλυτος στόχος της AVRAMAR είναι να φτάσει στα τραπέζια των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο. Έτσι, η εταιρεία συνεχίζει να εκτρέφει τα γνωστά μεσογειακά είδη, το λαβράκι και την τσιπούρα, διατηρώντας την παγκόσμια πρωτιά στην παραγωγή τους. Παράλληλα, όμως, έχει επεκτείνει την εκτροφή σε ακόμα δύο, λιγότερο γνωστά αλλά εξίσου νόστιμα και υγιεινά είδη, τον κρανιό και το φαγκρί. Τα τελικά της προϊόντα, που ακολουθούν τη διαδρομή «από τον γόνο στο πιάτο», είναι ψάρια ολόκληρα ή φιλεταρισμένα, χωρίς κόκκαλα, έτοιμα για μαγείρεμα, σε ανακυκλώσιμες και εύχρηστες συσκευασίες, έτοιμα για ποιοτικά, νόστιμα και υγιεινά γεύματα και συνταγές με βάση το φρέσκο ψάρι.

 

v