Ο Tim Cook επενδύει σε cryptos, η Apple δεν το σκέφτεται

«Πιστεύω ότι είναι λογικό να έχεις κρυπτονομίσματα ως μέρος ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου», υπογράμμισε ο CEO του τεχνολογικού κολοσσού, «αλλά οι επενδυτές δεν αγοράζουν μετοχές μας για να επενδύσουν σ’ αυτά».

Ο Tim Cook επενδύει σε cryptos, η Apple δεν το σκέφτεται
  • του Michael J. de la Merced*

Ενώ η Apple δεν φαίνεται να προσφέρει άμεσα τη δυνατότητα στους χρήστες της να πληρώνουν με κρυπτονομίσματα, ο ηγέτης της προσωπικά έχει επενδύσει σε αυτά. Ο Tim Cook, CEO της Apple, δήλωσε στο συνέδριο DealBook Online ότι έχει αγοράσει κρυπτονομίσματα. «Πιστεύω ότι είναι λογικό να έχεις κρυπτονομίσματα ως μέρος ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου», δήλωσε, προσθέτοντας ότι δεν το εννοεί ως επενδυτική συμβουλή.

Ήταν μια σπάνια ευκαιρία να δει κανείς πώς ο Cook διαχειρίζεται μέρος του αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων χαρτοφυλακίου του!

Η αποκάλυψη έγινε όταν ο Cook υπογράμμισε ότι η ίδια η Apple δεν σκοπεύει να μιμηθεί τις πολλές εταιρείες που χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα στις συναλλαγές τους. Η Tesla, για παράδειγμα, ξεκίνησε αυτό τον χρόνο να δέχεται Bitcoin για την αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της και επιπλέον αγόρασε και πρόσθεσε στα εταιρικά της αποθεματικά Bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων.

Ο Cook δήλωσε, ωστόσο, ότι η Apple δεν σκοπεύει να αγοράσει Bitcoin με τα κεφάλαιά της: «Δεν νομίζω ότι οι επενδυτές αγοράζουν μετοχές της Apple για να τοποθετηθούν στα cryptos» και συμπλήρωσε ότι δεν σκοπεύουν να κάνουν τα κρυπτονομίσματα έναν εναλλακτικό τρόπο πληρωμής για υπηρεσίες και προϊόντα της Apple στο άμεσο μέλλον.

«Δεν είναι κάτι που υπάρχει στα άμεσα σχέδιά μας», τόνισε. Αλλά ποτέ μη λες ποτέ: «Υπάρχουν άλλα σχέδια που σίγουρα εξετάζουμε σοβαρά», συμπλήρωσε αινιγματικά.

*O Michael J. de la Merced είναι ρεπόρτερ των «New York Times» από το 2006, για θέματα Wall Street και γενικότερου οικονομικού ενδιαφέροντος. Ειδικεύεται σε θέματα εξαγορών και συγχωνεύσεων, πτωχεύσεων και private equity funds.

 

v