ΦΑΚΕΛΟΙ

Αλυσίδες ηλεκτρικών: Όλοι στην πολυεθνική πρίζα

Αλυσίδες ηλεκτρικών: Όλοι στην πολυεθνική πρίζα

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στις εταιρίες ηλεκτρικών ειδών καθώς όλοι σπεύδουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Δύο διεθνείς κολοσσοί, οι Dixons και Media Markt, πρωταγωνιστούν στην ελληνική αγορά, ένας τρίτος, η Expert, ετοιμάζει αντεπίθεση, ενώ τα ελληνικά χρώματα ”υπερασπίζεται” η Ηλεκτρονική Αθηνών.

Big Business στο ελληνικό Real Estate

Big Business στο ελληνικό Real Estate

Μεγάλη αύξηση εμφανίζει η παρουσία των ξένων στην αγορά ακινήτων, με τις τοποθετήσεις funds να ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο. Εάν αυτό συνδυαστεί με την ”αφύπνιση” των εγχώριων θεσμικών γίνεται σαφές ότι το real estate είναι στην παρούσα φάση ένα από τα πιο ”hot stories”. Ο ”χάρτης” της ελληνικής αγοράς, οι παίκτες και οι προοπτικές.

Ο ”αθέατος κόσμος” των τριμήνων

Ο ”αθέατος κόσμος” των τριμήνων

Τα ”ψιλά γράμματα” των λογιστικών καταστάσεων και οι ”ουσιώδεις ασάφειες” γύρω από την πραγματική πορεία των εταιριών στο α’ τρίμηνο 2007. Ποιοι εισηγμένοι όμιλοι εξέπληξαν θετικά, ποιοι δεν θα έχουν την ίδια θετική συνέχεια στα επόμενα τρίμηνα. Περιπτώσεις όπου οι οικονομικές επιδόσεις δεν συνάδουν με την πορεία των μετοχών στο ταμπλό της οδού Σοφοκλέους.

Τραπεζικά προϊόντα: Ισχυρή ζήτηση, νέες προσφορές

Τραπεζικά προϊόντα: Ισχυρή ζήτηση, νέες προσφορές

Οι συνεχείς αυξήσεις των επιτοκίων από την ΕΚΤ δεν ανέκοψαν την ανοδική τάση υπερδανεισμού στην Ελλάδα, ενώ οι τράπεζες διαγκωνίζονται με νέες προσφορές και προϊόντα προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερα... βαλάντια. Δείτε πώς διαμορφώνονται οι προτάσεις των κυριότερων τραπεζών στα στεγαστικά, επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια αλλά και στο πλαστικό χρήμα.

Κατασκευαστικές: Πάρτι μεγάλων, αγωνία για άλλους

Κατασκευαστικές: Πάρτι μεγάλων, αγωνία για άλλους

Έπειτα από μία διετή περίοδο έντονου προβληματισμού, το πάρτι στον χώρο των κατασκευών μόλις τώρα φαίνεται να αρχίζει καθώς αναμένονται οφέλη από το real estate, νέος κύκλος εξαγορών και συγχωνεύσεων, επτά μεγάλα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα, ενώ πεδίον δόξης λαμπρό μπορεί να αποδειχθεί ο τομέας της ενέργειας. Δείτε πού ποντάρουν οι ”μικροί” και οι ”μεγάλοι” του κλάδου.

Οι ασθενείς, τα ψιλά γράμματα και οι διακριθέντες

Οι μέσοι όροι δεν λένε πάντα την αλήθεια, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα αποτελέσματα των εισηγμένων για το 2006. Την ίδια ώρα που αναλυτές μιλούν με ενθουσιασμό για τα κέρδη, δεν είναι λίγες οι εταιρίες που ”πέρασαν δύσκολα”. Ωστόσο δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις όπου η ουσία για την αξιολόγηση δεν συνάγεται από το τελικό αποτέλεσμα, αλλά από τα ”ψιλά γράμματα” των λογιστικών καταστάσεων. Δείτε την άλλη όψη των μεγεθών.

Τα top picks των 10 ισχυρών!

Με την αγορά να ”κινείται” πλέον στα υψηλά πολλών χρόνων και να ακολουθεί ανοδική πορεία επί τέσσερα συναπτά έτη, η επιλογή μετοχών από τους επενδυτές γίνεται πιο ”επίπονη” διαδικασία. Δέκα χρηματιστηριακές εταιρίες, ήτοι οι Alpha Finance, ATE, EFG Eurobank, Eurocorp, HSBC Παντελάκης, Marfin Analysis / Egnatia Finance, Πήγασος, P&K και Proton Bank παρουσιάζουν και αναλύουν τα top picks του 2007.

Telecoms: Ποικιλία επιλογών, μπαράζ προσφορών!

Η απελευθέρωση της αγοράς των τηλεπικοινωνιών, η δραστηριοποίηση νέων εταιριών και η όξυνση του ανταγωνισμού έχουν οδηγήσει σε καταιγισμό από νέα προϊόντα. Αναλυτική παρουσίαση των προϊόντων - προσφορών ανά εταιρία ώστε να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή του προγράμματος που σας ταιριάζει και που (φυσικά) σας συμφέρει.

ETF: Το νέο όπλο της Σοφοκλέους!

Νέο σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού για το ελληνικό χρηματιστήριο αναμένεται το φθινόπωρο, καθώς στην τελική ευθεία βρίσκεται το θέμα της εισαγωγής των ETF και στην εγχώρια αγορά. Τι είναι τα ETF, ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους, πώς λειτουργούν, τα πλεονεκτήματά τους και η ιστορία τους σε μια αναλυτική παρουσίαση.

”Λαγός” το Internet για σταθερή- κινητή τηλεφωνία

Δύο χρόνια μακριά από το ”απόλυτο κινητό” βρίσκονται οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων. Με... ”λαγό” το διαδίκτυο και τις υπηρεσίες περιήγησης που καλείται ένα κινητό να προσφέρει, εταιρίες όπως η Nokia, η Motorola και η Sony Ericsson επιδίδονται σε αγώνα δρόμου.

Ο ρόλος της ”Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης”

Η πυξίδα των επενδύσεων το 2006

Ο οδηγός των στεγαστικών δανείων

Πού στοιχηματίζουν 12 ”γκουρού” το 2005

Ο πλουραλισμός ωφελεί τον καταναλωτή

Ομιλος Λαναρά: Το τέλος του μύθου

Χρυσός: Πώς να κερδίσετε μέσω Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Η κλωστοϋφαντουργία στο μεταίχμιο

Το ενεργειακό ”στοίχημα” των Ανανεώσιμων Πηγών

Αποτελέσματα 2003: Η μαγική εικόνα!

v