Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΦΑΚΕΛΟΙ

Ο πλουραλισμός ωφελεί τον καταναλωτή

Ο πλουραλισμός ωφελεί τον καταναλωτή

Περισσότερα από δέκα χρόνια από την είσοδο της κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας (με πρώτες εταιρίες τις Panafon Vodafone και Telestet -νυν ΤΙΜ) και τέσσερα χρόνια μετά την απελευθέρωση και της αγοράς σταθερής τηλεφωνίας, το τοπίο στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες είναι πια αντίστοιχο με αυτό των προηγμένων δυτικών αγορών. Αναλυτική παρουσίαση των εταιριών, του ανταγωνισμού και της τιμολογιακής πολιτικής.

Ομιλος Λαναρά: Το τέλος του μύθου

Ομιλος Λαναρά: Το τέλος του μύθου

Ούτε πέντε χρόνια δεν έχουν περάσει από τότε που ο κ. Θωμάς Λαναράς υποσχόταν στους επενδυτές ότι ακόμη και το... σύμπαν θα συνωμοτήσει υπέρ των σχεδίων του. Τώρα, ο κ. Λαναράς ζητάει μια ακόμη χρηματοδοτική ”ανάσα”. Πώς οδηγήθηκε στην κατάρρευση η αυτοκρατορία και ποιες οι σημερινές ”πληγές” του ομίλου;

Χρυσός: Πώς να κερδίσετε μέσω Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Χρυσός: Πώς να κερδίσετε μέσω Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο χρυσός απασχολεί εντόνως την επενδυτική κοινότητα. Πέραν του παραδοσιακού τρόπου επένδυσης σε χρυσό, νομίσματα, χρυσαφικά είδη, χρυσές λίρες, προσφέρονται και πιο εξελιγμένες μορφές επένδυσης, όπως τα Αμοιβαία Κεφάλαια χρυσού.

Η κλωστοϋφαντουργία στο μεταίχμιο

Η κλωστοϋφαντουργία στο μεταίχμιο

Η είσοδος της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και οι φόβοι για κυριαρχία στο διεθνές εμπόριο υφάσματος και ενδύματος, σε συνδυασμό με τη διέρυνση της ΕΕ με χώρες χαμηλού κόστους, προβληματίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις, που εκφράζουν ανησυχίες για δραματική αλλαγή της παγκόσμιας αγοράς κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων. Ερευνα της εφημερίδας ”Μέτοχος & Επενδύσεις”.

Το ενεργειακό ”στοίχημα” των Ανανεώσιμων Πηγών

Το ενεργειακό ”στοίχημα” των Ανανεώσιμων Πηγών

Αν και σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες, μέχρι το 2010 το 20% της ελληνικής παραγωγής ενέργειας θα πρέπει να καλύπτεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, μια σειρά αγκυλώσεων και προβλημάτων θεσμικού και πρακτικού επιπέδου καθυστερούν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αποτελέσματα 2003: Η μαγική εικόνα!

Η αύξηση των λειτουργικών κερδών του 2003 των εισηγμένων δεν ακολούθησε αυτή της καθαρής κερδοφορίας. Η δεύτερη ανάγνωση των αποτελεσμάτων του 2003 αποκαλύπτει μια άλλη διάσταση: Είτε οι εταιρίες έχουν ανακαλύψει κρυμμένες λίρες στα υπόγειά τους από... την Κατοχή, είτε έχουμε να κάνουμε με μία ”μαγική εικόνα”.

Βόρεια Ελλάδα: Οι ανοικτές πληγές

Κοινή είναι η διαπίστωση 10 επιχειρηματιών της Βορείου Ελλάδος που μίλησαν στον ”Μ” ότι εν έτει 2004 χρειάζεται να κατέλθουν στην Αθήνα προκειμένου να προωθήσουν τα ζητήματα που τους αφορούν, καθώς η αποκέντρωση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα από τα βασικότερα αιτήματα. Οι ανοικτές πληγές. Η διεκδίκηση της EXPO.

Τα 7 ”μαύρα πρόβατα” του... Λευκού Πύργου

Ατυχείς έως κάκιστες επιχειρηματικές επιλογές, κατασπατάληση των αντληθέντων κεφαλαίων, αλλά και κερδοσκοπικά παιχνίδια συνθέτουν το τρίπτυχο της καταβαράθρωσης 7 εισηγμένων από τη Βόρεια Ελλάδα. Ο ”Μ” ξεφυλλίζει σελίδες με ακραία και γλαφυρά περιστικά που συνθέτουν τη σημερινή τους εικόνα.

Φάκελος ”Κατασκευαστικές”

Τον φάκελο ”Κατασκευαστικές” άνοιξε η εφημερίδα ”Μέτοχος & Επενδύσεις”, με αφορμή την επίσημη παραδοχή των σημαντικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σειρά εταιριών του κλάδου. Ενδιαφέρουσες και άκρως διδακτικές ιστορίες. Οι υποχρεώσεις. Τα μεγέθη. Οι εκτιμήσεις για τις προοπτικές του ”κλαμπ των ισχυρών”. Συγκριτικές αποτιμήσεις με τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια.

OTE: Οι προοπτικές και τα ”ανοιχτά” θέματα

Τα ”ανοιχτά” θέματα του Οργανισμού και οι εκτιμήσεις των κορυφαίων διεθνών οίκων και εγχώριων χρηματιστηριακών. Η αποτίμηση του ΟΤΕ σε σχέση με τις ευρωπαϊκές εταιρίες του κλάδου, αλλά και σε σχέση με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE-20. Πώς διαγράφονται τώρα οι προοπτικές για την εταιρία και τη μετοχή.

Πλήρης ”Οδηγός On line Επενδύσεων”

Εναλλακτικοί: Τα διλήμματα και οι προοπτικές

Κατασκευές: Προοπτικές και εμπόδια μετά το 2004

Το ”στοίχημα” των γερμανικών τραπεζών

Εταιρική Διακυβέρνηση: Ασπίδα Διαφάνειας!

Πως να επενδύσετε στη ”διεύρυνση”

Οι αθέατες όψεις του πολέμου στο Ιράκ

Φάκελος Ιράκ: Ο πρώτος πόλεμος του 21ου αιώνα

Ποιος ελέγχει την ελληνική κεφαλαιαγορά

e-Banking: Η επανάσταση στις συναλλαγές

v