Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΦΑΚΕΛΟΙ

”Λαγός” το Internet για σταθερή- κινητή τηλεφωνία

”Λαγός” το Internet για σταθερή- κινητή τηλεφωνία

Δύο χρόνια μακριά από το ”απόλυτο κινητό” βρίσκονται οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων. Με... ”λαγό” το διαδίκτυο και τις υπηρεσίες περιήγησης που καλείται ένα κινητό να προσφέρει, εταιρίες όπως η Nokia, η Motorola και η Sony Ericsson επιδίδονται σε αγώνα δρόμου.

Ο ρόλος της  ”Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης”

Ο ρόλος της ”Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης”

Ο Κοινωνικός ρόλος των επιχειρήσεων κερδίζει έδαφος και φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το ανάλγητο πρόσωπο των σκληρών εταιρικών πρακτικών. Τι είναι όμως η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και ποιους αφορά; Η έννοια, οι ορισμοί, οι περιπτώσεις, οι μετέχοντες και η κατάσταση στο εξωτερικό.

Η πυξίδα των επενδύσεων το 2006

Η πυξίδα των επενδύσεων το 2006

Κέρδη μεταξύ 8% - 11% θα σημειώσουν το 2006 οι μετοχές παγκοσμίως, προβλέπουν οι αναλυτές των διεθνών οίκων, ενώ για τη Σοφοκλέους οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση 10% - 12%. Δείτε τις προτάσεις των μεγάλων χρηματιστηριακών οίκων για το ιδανικό χαρτοφυλάκιο, τις top μετοχές, τη Σοφοκλέους, αλλά και ποιοι του Χ.Α. αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο νέο έτος.

Ο οδηγός των στεγαστικών δανείων

Ο οδηγός των στεγαστικών δανείων

Η αγορά κατοικίας στην Ελλάδα μπορεί να χαρακτηριστεί κάλλιστα... παραδοσιακή πρακτική, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει τα στοιχεία της επένδυσης. Ποιες είναι οι τάσεις στην αγορά, οι τιμές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα ”μυστικά” των επιτοκίων, τα πακέτα των τραπεζικών προσφορών.

Πού στοιχηματίζουν 12 ”γκουρού” το 2005

Προτιμούν την εταιρία του Buffett, αλλά αποφεύγουν οτιδήποτε σχετίζεται με δολάριο και τράπεζες στις ΗΠΑ. Κερδίζουν 15% στη Ρωσία παρά την κρίση στη Yukos, προέβλεψαν το ”ράλι” των ενεργειακών μετοχών και τώρα προτείνουν εμπορεύματα, κοινή ωφέλεια και εταιρίες με υψηλές μερισματικές αποδόσεις και διαθέσιμα. Οι ”FT” συγκέντρωσαν τις απόψεις 12 ”γκουρού” για το 2005.

Ο πλουραλισμός ωφελεί τον καταναλωτή

Περισσότερα από δέκα χρόνια από την είσοδο της κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας (με πρώτες εταιρίες τις Panafon Vodafone και Telestet -νυν ΤΙΜ) και τέσσερα χρόνια μετά την απελευθέρωση και της αγοράς σταθερής τηλεφωνίας, το τοπίο στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες είναι πια αντίστοιχο με αυτό των προηγμένων δυτικών αγορών. Αναλυτική παρουσίαση των εταιριών, του ανταγωνισμού και της τιμολογιακής πολιτικής.

Ομιλος Λαναρά: Το τέλος του μύθου

Ούτε πέντε χρόνια δεν έχουν περάσει από τότε που ο κ. Θωμάς Λαναράς υποσχόταν στους επενδυτές ότι ακόμη και το... σύμπαν θα συνωμοτήσει υπέρ των σχεδίων του. Τώρα, ο κ. Λαναράς ζητάει μια ακόμη χρηματοδοτική ”ανάσα”. Πώς οδηγήθηκε στην κατάρρευση η αυτοκρατορία και ποιες οι σημερινές ”πληγές” του ομίλου;

Χρυσός: Πώς να κερδίσετε μέσω Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο χρυσός απασχολεί εντόνως την επενδυτική κοινότητα. Πέραν του παραδοσιακού τρόπου επένδυσης σε χρυσό, νομίσματα, χρυσαφικά είδη, χρυσές λίρες, προσφέρονται και πιο εξελιγμένες μορφές επένδυσης, όπως τα Αμοιβαία Κεφάλαια χρυσού.

Η κλωστοϋφαντουργία στο μεταίχμιο

Η είσοδος της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και οι φόβοι για κυριαρχία στο διεθνές εμπόριο υφάσματος και ενδύματος, σε συνδυασμό με τη διέρυνση της ΕΕ με χώρες χαμηλού κόστους, προβληματίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις, που εκφράζουν ανησυχίες για δραματική αλλαγή της παγκόσμιας αγοράς κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων. Ερευνα της εφημερίδας ”Μέτοχος & Επενδύσεις”.

Το ενεργειακό ”στοίχημα” των Ανανεώσιμων Πηγών

Αν και σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες, μέχρι το 2010 το 20% της ελληνικής παραγωγής ενέργειας θα πρέπει να καλύπτεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, μια σειρά αγκυλώσεων και προβλημάτων θεσμικού και πρακτικού επιπέδου καθυστερούν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αποτελέσματα 2003: Η μαγική εικόνα!

Βόρεια Ελλάδα: Οι ανοικτές πληγές

Τα 7 ”μαύρα πρόβατα” του... Λευκού Πύργου

Φάκελος ”Κατασκευαστικές”

OTE: Οι προοπτικές και τα ”ανοιχτά” θέματα

Πλήρης ”Οδηγός On line Επενδύσεων”

Εναλλακτικοί: Τα διλήμματα και οι προοπτικές

Κατασκευές: Προοπτικές και εμπόδια μετά το 2004

Το ”στοίχημα” των γερμανικών τραπεζών

Εταιρική Διακυβέρνηση: Ασπίδα Διαφάνειας!

v