ΦΑΚΕΛΟΙ

Βόρεια Ελλάδα: Οι ανοικτές πληγές

Βόρεια Ελλάδα: Οι ανοικτές πληγές

Κοινή είναι η διαπίστωση 10 επιχειρηματιών της Βορείου Ελλάδος που μίλησαν στον ”Μ” ότι εν έτει 2004 χρειάζεται να κατέλθουν στην Αθήνα προκειμένου να προωθήσουν τα ζητήματα που τους αφορούν, καθώς η αποκέντρωση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα από τα βασικότερα αιτήματα. Οι ανοικτές πληγές. Η διεκδίκηση της EXPO.

Τα 7 ”μαύρα πρόβατα” του... Λευκού Πύργου

Τα 7 ”μαύρα πρόβατα” του... Λευκού Πύργου

Ατυχείς έως κάκιστες επιχειρηματικές επιλογές, κατασπατάληση των αντληθέντων κεφαλαίων, αλλά και κερδοσκοπικά παιχνίδια συνθέτουν το τρίπτυχο της καταβαράθρωσης 7 εισηγμένων από τη Βόρεια Ελλάδα. Ο ”Μ” ξεφυλλίζει σελίδες με ακραία και γλαφυρά περιστικά που συνθέτουν τη σημερινή τους εικόνα.

Φάκελος ”Κατασκευαστικές”

Φάκελος ”Κατασκευαστικές”

Τον φάκελο ”Κατασκευαστικές” άνοιξε η εφημερίδα ”Μέτοχος & Επενδύσεις”, με αφορμή την επίσημη παραδοχή των σημαντικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σειρά εταιριών του κλάδου. Ενδιαφέρουσες και άκρως διδακτικές ιστορίες. Οι υποχρεώσεις. Τα μεγέθη. Οι εκτιμήσεις για τις προοπτικές του ”κλαμπ των ισχυρών”. Συγκριτικές αποτιμήσεις με τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια.

OTE: Οι προοπτικές και τα ”ανοιχτά” θέματα

OTE: Οι προοπτικές και τα ”ανοιχτά” θέματα

Τα ”ανοιχτά” θέματα του Οργανισμού και οι εκτιμήσεις των κορυφαίων διεθνών οίκων και εγχώριων χρηματιστηριακών. Η αποτίμηση του ΟΤΕ σε σχέση με τις ευρωπαϊκές εταιρίες του κλάδου, αλλά και σε σχέση με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE-20. Πώς διαγράφονται τώρα οι προοπτικές για την εταιρία και τη μετοχή.

Πλήρης ”Οδηγός On line Επενδύσεων”

Πλήρης ”Οδηγός On line Επενδύσεων”

Ολες οι πληροφορίες που χρειάζεστε, για να μετατρέψετε το Internet σε πραγματικό ”επενδυτικό εργαλείο”. Ενημερωτικά sites, οn line trading, οι διευθύνσεις της χρηματοοικονομικής ”αγοράς” στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μαζί με πληροφορίες για το κόστος συνδέσεων των ISP. Διαβάστε το φακελο των 7 υποθεμάτων και κατεβάστε σε μορφή .pdf, ολόκληρο το ειδικό αφιέρωμα, μεγέθους 32 σελίδων, ή μόνον εκείνα τα τμήματα που σας ενδιαφέρουν.

Εναλλακτικοί: Τα διλήμματα και οι προοπτικές

Μετά τη γέννηση και την παιδική της ηλικία, η απελευθερωμένη αγορά τηλεπικοινωνιών αντιμετωπίζει πλέον προβλήματα... εφηβείας. Οι επικεφαλής των τεσσάρων μεγαλύτερων εναλλακτικών παρόχων (Lannet, Forthnet, Telepassport και Teledome) βρίσκουν ”ασταθές” το ρυθμιστικό πλαίσιο και εξετάζουν λοιπά προβλήματα του κλάδου.

Κατασκευές: Προοπτικές και εμπόδια μετά το 2004

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κατασκευαστικός κλάδος είναι προφανείς και σχετίζονται με το τι μέλλει γενέσθαι μετά το τέλος των κοινοτικών πόρων και των Ολυμπιακών αγώνων. Κορυφαία στελέχη του κλάδου, αλλά και αναλυτές της αγοράς, εντοπίζουν τις προοπτικές και τις προκλήσεις των κατασκευών.

Το ”στοίχημα” των γερμανικών τραπεζών

Το 2002 ήταν για τις γερμανικές τράπεζες ίσως η χειρότερη χρονιά από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, ενώ το 2003 εκτιμάται ως πιο ευοίωνο, καθώς οι Γερμανοί τραπεζίτες υπόσχονται ότι η αναδιάρθρωση θα αρχίσει να αποδίδει. Τι περιλαμβάνει η αναδιάρθρωση, τι εμπόδια συναντά και πώς αναμένεται να ολοκληρωθεί;

Εταιρική Διακυβέρνηση: Ασπίδα Διαφάνειας!

Η ανά τον κόσμο υποχώρηση των εταιρικών επιδόσεων και οι πολλαπλασιαζόμενες ενδείξεις εταιρικής αδιαφάνειας,καθιστούν όλο και πιο επιβεβλημένη τη διαφάνεια στη διαδικασίες διοίκησης μιας εταιρίας. Πως μπορεί να οριστεί η Εταιρική Διακυβέρνηση, και ποιες είναι οι θέσεις των ανθρώπων της αγοράς;

Πως να επενδύσετε στη ”διεύρυνση”

Υψηλό κίνδυνο αλλά και θελκτικές προοπτικές εμπεριέχουν οι επενδύσεις στα 10 νέα κράτη μέλη της Ε.Ε. Στον φάκελο παρουσιάζονται τα Αμοιβαία Κεφάλαια που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και μπορούν να προσφέρουν εύκολη πρόσβαση του Έλληνα επενδυτή στις συγκεκριμένες αγορές. Οι δυνατότητες και το οικονομικό προφίλ των νέων εταίρων της ΕΕ.

Οι αθέατες όψεις του πολέμου στο Ιράκ

Φάκελος Ιράκ: Ο πρώτος πόλεμος του 21ου αιώνα

Ποιος ελέγχει την ελληνική κεφαλαιαγορά

e-Banking: Η επανάσταση στις συναλλαγές

10 επιλογές για... αποδόσεις κόντρα σε πληθωρισμό

Yπερ-αποδόσεις προσφέρουν οι ”νέες εισαγωγές”

Τα χρυσά μερίσματα του 2003

Τηλεπικοινωνίες: ”Γεφύρι της Αρτας” η απελευθέρωση

Η νέα ”βαθμολογία” της Σοφοκλέους

Deutsche Bank: Η τράπεζα με τις 2.300 θυγατρικές!

v