Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΦΑΚΕΛΟΙ

Πως να επενδύσετε στη ”διεύρυνση”

Πως να επενδύσετε στη ”διεύρυνση”

Υψηλό κίνδυνο αλλά και θελκτικές προοπτικές εμπεριέχουν οι επενδύσεις στα 10 νέα κράτη μέλη της Ε.Ε. Στον φάκελο παρουσιάζονται τα Αμοιβαία Κεφάλαια που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και μπορούν να προσφέρουν εύκολη πρόσβαση του Έλληνα επενδυτή στις συγκεκριμένες αγορές. Οι δυνατότητες και το οικονομικό προφίλ των νέων εταίρων της ΕΕ.

Οι αθέατες όψεις του πολέμου στο Ιράκ

Οι αθέατες όψεις του πολέμου στο Ιράκ

Ενόσω οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ είναι σε εξέλιξη, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτούν μια σειρά ερωτήματα για την αθέατη πλευρά του πολέμου. Ποιες γκάφες διέπραξαν οι σύμμαχοι; Πως διεξάγεται ο πόλεμος της προπαγάνδας; Ποια είναι τα όρια ανοχής κοινής γνώμης κάθε εμπλεκόμενου μέρους; Τι ζητούν τα αλβανικά στρατεύματα στη... Μοσούλη; Στο νέο ειδικό ΦΑΚΕΛΟ του euro2day.gr

Φάκελος Ιράκ: Ο πρώτος πόλεμος του 21ου αιώνα

Φάκελος Ιράκ: Ο πρώτος πόλεμος του 21ου αιώνα

Πώς θα μπορούσε να ”νικήσει” ο... Σαντάμ; Στοιχεία και αναλύσεις για τη διάταξη δυνάμεων, τα υπερ-όπλα, τους στόχους των δύο πλευρών, τα... κοστολόγια της σύρραξης, αλλά και τη θέση του άμαχου πληθυσμού, στον ”πόλεμο που δεν θα μοιάζει με κανέναν άλλο”, τον πρώτο πόλεμο του 21ου αιώνα. Ο ”φάκελος” περιλαμβάνει ΕΞΙ ΕΙΔΙΚΑ ΥΠΟΘΕΜΑΤΑ και πολλές συνδέσεις σε site του εξωτερικού.

Ποιος ελέγχει την ελληνική κεφαλαιαγορά

Ποιος ελέγχει την ελληνική κεφαλαιαγορά

Ακρως αποκαλυπτικά στοιχεία για τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό των ”παικτών” της ελληνικής κεφαλαιαγοράς (ΑΧΕ, Επενδυτικές και ΑΕΔΑΚ) προκύπτουν από την ετήσια έκθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το 2002. Τα μερίδια αγοράς σε Σοφοκλέους και Αμοιβαία, τα ποσοστά μετοχών στα χαρτοφυλάκια των ΕΕΧ.

e-Banking: Η επανάσταση στις συναλλαγές

e-Banking: Η επανάσταση στις συναλλαγές

Αν και οι τραπεζικές εργασίες μέσω Internet και κινητών τηλεφώνων είναι ακόμη σε αρχικά στάδια, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα μέσα αυτά χρησιμοποιούνται από ”καλούς πελάτες”. Τι δηλώνουν 3 τραπεζικοί παράγοντες για τα πλεονεκτήματα του e - banking. Τι προσφέρουν στους πελάτες τους 6 τράπεζες.

10 επιλογές για... αποδόσεις κόντρα σε πληθωρισμό

Το νέο κύμα μειώσεων των επιτοκίων μετά την απόφαση της ΕΚΤ επαναφέρει με οξύ τρόπο το δίλημμα του σημερινού επενδυτή για τη σωστότερη τοποθέτηση των χρημάτων του. Οι ειδικοί απαντούν ότι το ”μυστικό” βρίσκεται στο σωστό συνδυασμό διαφορετικών ειδών τοποθετήσεων αλλά και στην επιλογή κάποιων απλών ή σύνθετων τραπεζικών και ασφαλιστικών προϊότων.

Yπερ-αποδόσεις προσφέρουν οι ”νέες εισαγωγές”

Σημαντικά υψηλότερη απόδοση σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά, εξακολουθούν να προσφέρουν οι συστηματικές τοποθετήσεις στις Δημόσιες Εγγραφές, ιδίως άν εξαιρεθούν οι νέες εισαγωγές των ΑΕΕΧ, σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας ”Μέτοχος” αλλά και τον ειδικό δείκτη E-IPO. Η... πρέπουσα στρατηγική και οι πρωταθλητές για το 2001-2002.

Τα χρυσά μερίσματα του 2003

Παρά τη διεθνή χρηματιστηριακή κρίση, η Σοφοκλέους εξελίσσεται σε πρωταθλήτρια μερισματικής απόδοσης μεταξύ των ανεπτυγμένων αγορών. Δείτε τις ”συγκλίνουσες εκτιμήσεις” των αναλυτών, αλλά και τις εκτιμήσεις της Marfin και P&K ΑΧΕΠΕΥ για τη μερισματική απόδοση συγκεκριμένων εταιριών για τη χρήση του 2002.

Τηλεπικοινωνίες: ”Γεφύρι της Αρτας” η απελευθέρωση

Προβλήματα αντιμετωπίζει η αγορά των τηλεπικοινωνιών 1,5 χρόνο μετά την... απελευθέρωσή της, η οποία, όπως φαίνεται, έχει μείνει μόνο ”στα χαρτιά”, καθώς η αγορά διέπεται από σειρά ”απαγορεύσεων”, οι περισσότερες εκ των οποίων είχαν προγραμματισθεί να αρθούν εδώ και μήνες, χωρίς όμως να διαφαίνεται ακόμη ”φως στο βάθος του τούνελ”.

Η νέα ”βαθμολογία” της Σοφοκλέους

Τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου πυροδότησαν σειρά συζητήσεων για το μέλλον των blue chips, την πορεία επιμέρους κλάδων, αλλά και τα όρια της πτώσης της Σοφοκλέους. Eνδιαφέρον παρουσιάζουν οι συστάσεις και οι τιμές στόχοι 4 μεγάλων ΑΧΕ (EFG Eurobank Sec, Π&Κ, Marfin Eλληνική, ΦΑΣΜΑ), που αναδημοσιεύονται από την εφημερίδα ”Μέτοχος” της 06/09/2002.

Deutsche Bank: Η τράπεζα με τις 2.300 θυγατρικές!

Τα ομολογιακά ”σώζουν” τα unit linked συμβόλαια

Nasdaq: Ελκυστικός, απρόβλεπτος και... ζημιάρης

France Telecom: Η... ελίτ της αποτυχίας!

Στη σκιά του χρέους η Deutsche Telekom

Πως να επενδύσετε σε αβέβαιους καιρούς

Mουντιάλ: Θα... ”σκοράρουν” οι οικονομίες;

Τα ”χαρτιά” που ξεχωρίζουν έξι μεγάλες ΑΧΕ

Εργα και ημέρες της δυναστείας Aνιέλι

Ενέργεια: Είναι εφικτή η απελευθέρωση στην Ελλάδα;

v