ΦΑΚΕΛΟΙ

Τα ομολογιακά ”σώζουν” τα unit linked συμβόλαια

Τα ομολογιακά ”σώζουν” τα unit linked συμβόλαια

Αν δεν θέλετε να χάσετε χρήματα από τα ”συνταξιοδοτικά σας κεφάλαια”, θα πρέπει να ελέγξετε πού είναι επενδεδυμένα τα ασφάλιστρα του unit linked συμβολαίου σας και να αναδιαμορφώσετε το χαρτοφυλάκιό σας. Στην παρούσα φάση τα Α/Κ που δίνουν κάποιες αποδόσεις δεν είναι άλλα από τα ομολογιακά, τόσο τα ελληνικά όσο και τα διεθνή.

Nasdaq: Ελκυστικός, απρόβλεπτος και... ζημιάρης

Nasdaq: Ελκυστικός, απρόβλεπτος και... ζημιάρης

Η αγορά Nasdaq βρίσκεται κατά κοινή παραδοχή, σε κρίσιμο σημείο. Οι αποδόσεις του δείκτη Nasdaq, αν και ενίοτε... σαγηνευτικές, προκάλεσαν το τελευταίο έτος στους επενδυτές απώλειες 6 τρισ. δολ. Πως κατανέμονται ανά κλάδο τα κέρδη και οι απώλειες και τι επιφυλάσσει το μέλλον στην πολύπαθη αγορά;

France Telecom: Η... ελίτ της αποτυχίας!

France Telecom: Η... ελίτ της αποτυχίας!

Φρούδες αποδεικνύονται οι ελπίδες της France Telecom ότι θα πείσει τους επενδυτές πως το χρέος θα μειωθεί στο χρονικό όριο που έχει θέσει η ίδια. Τα χτυπήματα της ”μοίρας” φαίνεται ότι είναι βαριά για την γαλλική εταιρία, και το χειρότερο: Απανωτά.

Στη σκιά του χρέους η Deutsche Telekom

Στη σκιά του χρέους η Deutsche Telekom

Σε ιστορικά χαμηλά βρίσκεται η μετοχή της Deutsche Telekom. Τα δυσθεώρητα χρέη της (τρίτη θέση στην Ευρώπη), ως αποτέλεσμα της επεκτατικής πολιτικής, δικαιολογούν την οργή των μετόχων και προσθέτουν ένα ακόμη ”καρφί στο σταυρό” των τηλεπικοινωνιακών εταιριών της Ευρώπης.

Πως να επενδύσετε σε αβέβαιους καιρούς

Πως να επενδύσετε σε αβέβαιους καιρούς

Πέντε υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς (Ι. Καραχάλιος, Χ. Μάκκας, Ευθ. Μπουλούτας, Γ. Παπουτσής και Στρ. Σαραντινός) προτείνουν ”πώς” και ”πού” να επενδύσετε, στους αβεβαίους αυτούς καιρούς, ώστε να έχετε τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση με το μικρότερο ρίσκο.

Mουντιάλ: Θα... ”σκοράρουν” οι οικονομίες;

Πόσο εύκολα μετατρέπεται η παγκόσμια προβολή σε κέρδη; Από πού περιμένουν την τόνωση της οικονομίας τους οι συν-διοργανώτριες του Μουντιάλ και με ποιους τρόπους θα ωφεληθούν κλάδοι, όπως αυτός της τηλεπικοινωνίας, του τουρισμού και της… κινηματογραφικής βιομηχανίας;

Τα ”χαρτιά” που ξεχωρίζουν έξι μεγάλες ΑΧΕ

Τη ”νέα γενιά” των blue chips φαίνεται να ”ξεχωρίζουν” οι χρηματιστηριακές εταιρίες Αlpha Finance, Eθνική, EFG Eurobank, Marfin Ελληνική, Π&Κ και Σίγμα. Πρόκεται για μετοχές, οι οποίες έχουν κατακτήσει τον τίτλο του leader στον κλάδο τους, ενώ πολλές από αυτές έχουν διεθνοποιημένο προσανατολισμό. Απών ο τραπεζικός κλάδος.

Εργα και ημέρες της δυναστείας Aνιέλι

FIAT, Juventus, Ferrari, San Paolo είναι μερικά μόνο απο τα ονόματα που ”αυγαταίνουν” την περιουσία ενός και μόνο ονόματος: Των Agnelli. Πως είναι διαρθρωμένες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας; Σε τι ποσό ανέρχεται η περιουσία του Κροίσου, Gianni, και τι σημαίνει η επερχόμενη ”αλλαγή σκυτάλης” στην ηγεσία της αυτοκρατορίας;

Ενέργεια: Είναι εφικτή η απελευθέρωση στην Ελλάδα;

Οι διαδικασίες για τη διάθεση του 23% των ΕΛΠΕ στην κοινοπραξία LukOil - Λάτση σηματοδοτούν και το ”άνοιγμα” του ”παιχνιδιού” στην ευρύτερη αγορά της ενέργειας στην Ελλάδα. Ωστόσο, η προώθηση των διαδικασιών για απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας που έχει εξαγγελθεί από τις 19/2 παραμένει ακόμη ”στα χαρτιά”. Τι εμπόδια συναντούν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και ποιoς ο ρόλος της ΡAE.

Τρία χρόνια που συγκλονίζουν τις τηλεπικοινωνίες

Πολύς καιρός πέρασε από τότε που διατυπώθηκε το απόφθεγμα ”digital is gold”. Τώρα, οι τηλεπικοινωνιακοί γίγαντες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ η ραγδαία μείωση της κεφαλαιοποίησης τους, αποτελεί ”πληγή” για τις αγορές.

Τα συν και πλην των εταιρικών ομολόγων

Multirama: Τραγωδία σε πέντε πράξεις

H ”μαύρη τρύπα” της Plias

There’s no business like showbusiness!

Video games: Ο ένας στους τρεις κερδίζει

Ερχεται ο πόλεμος του χάλυβα

Η ”λάμψη” του χρυσού επιστρέφει

Οι πλουσιότεροι Ευρωπαίοι για το 2002

v