Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΦΑΚΕΛΟΙ

Τρία χρόνια που συγκλονίζουν τις τηλεπικοινωνίες

Τρία χρόνια που συγκλονίζουν τις τηλεπικοινωνίες

Πολύς καιρός πέρασε από τότε που διατυπώθηκε το απόφθεγμα ”digital is gold”. Τώρα, οι τηλεπικοινωνιακοί γίγαντες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ η ραγδαία μείωση της κεφαλαιοποίησης τους, αποτελεί ”πληγή” για τις αγορές.

Τα συν και πλην των εταιρικών ομολόγων

Τα συν και πλην των εταιρικών ομολόγων

Τα εταιρικά ομόλογα αποτελούν μια από τις πρόσφατες επενδυτικές καινοτομίες, προσφέροντας υψηλότερο επιτόκιο από αυτό των καταθέσεων, αλλά και μηδενικό κίνδυνο από την πορεία της μετοχικής αγοράς. Τι ακριβώς είναι όμως τα εταιρικά ομόλογα και πως είναι διαρθρωμένη η αγορά τους;

Multirama: Τραγωδία σε πέντε πράξεις

Multirama: Τραγωδία σε πέντε πράξεις

Τραγωδία θυμίζει η εξέλιξη των μεγαλεπήβολων σχεδίων της εισηγμένης Multirama. Η ”πύλη των ελλήνων στο Internet” παρουσιάζει μεγάλες ζημιές, υψηλές υποχρεώσεις και συρρίκνωση των κεφαλαίων. Από τα 193 ευρώ, η μετοχή της Multirama κινείται σήμερα στα... 4 ευρώ!

H ”μαύρη τρύπα” της Plias

”Βίους παράλληλους” φαίνεται να ακολουθούν η εταιρία Plias (πρώην Παπουτσάνης) και το ΧΑΑ. ”Οι ’μεγάλες προσδοκίες’, που έδωσαν τη θέση τους στην αρνητική εικόνα, περιγράφουν την πορεία της εταιρίας, η οποία δεν διαθέτει τώρα καθόλου ίδια κεφάλαια”, γράφει ο Γ. Παπανικολάου στο φύλλο του ”Μετόχου” που κυκλοφορεί.

There’s no business like showbusiness!

Μπορεί να φανεί απίστευτο, αλλά το Hollywood φαίνεται να αποτελεί τη μοναδική σχεδόν βιομηχανία που συνεχίζει να επεκτείνει την κερδοφορία της υπό οποιεσδήποτε (διεθνείς) περιστάσεις. Και όταν δεν είναι η διαφοροποίηση της θεματολογίας, είναι η μείωση κόστους, που συνεχίζει να οδηγεί την κινηματογραφική βιομηχανία σε ρεκόρ κερδών.

Video games: Ο ένας στους τρεις κερδίζει

”Φωτιά” παίρνει η αγορά στις ”παιχνιδομηχανές”. Τρεις αντίπαλοι παίρνουν θέση μάχης για την απόκτηση όσο το δυνατό μεγαλύτερου μεριδίου σε ένα κλάδο αξίας 15 δισ. δολαρίων, μετά την φιλόδοξη επίθεση της Microsoft στην ιαπωνική ”κυριαρχία”.

Ερχεται ο πόλεμος του χάλυβα

Η απόφαση του αμερικανού προέδρου κ. Μπους να επιβάλει δασμούς μέχρι και 30% στα εισαγόμενα στις ΗΠΑ προϊόντα χάλυβα, δημιουργεί τριγμούς στο παγκόσμιο εμπορικό δίκτυο και επηρεάζει τις ισορροπίες στην παγκόσμια οικονομία. Προετοιμασμένες για αντίποινα εμφανίζονται Ε. Ε., Ιαπωνία, Κίνα.

Η ”λάμψη” του χρυσού επιστρέφει

Παραδοσιακά ο χρυσός αποτελεί το καταφύγιο των επενδυτών σε περιόδους κρίσης των αγορών. Ήδη, μεγάλος αριθμός επενδυτών έχει στρέψει την προσοχή του στο πολύτιμο μέταλλο, ενώ από την έναρξη του έτους οι τιμές του χρυσού έχουν σημειώσει άνοδο κατα περίπου 8%.

Οι πλουσιότεροι Ευρωπαίοι για το 2002

Ποιoς θα μας φυλάξει από τους φύλακες;

v