Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΦΑΚΕΛΟΙ

H ”μαύρη τρύπα” της Plias

H ”μαύρη τρύπα” της Plias

”Βίους παράλληλους” φαίνεται να ακολουθούν η εταιρία Plias (πρώην Παπουτσάνης) και το ΧΑΑ. ”Οι ’μεγάλες προσδοκίες’, που έδωσαν τη θέση τους στην αρνητική εικόνα, περιγράφουν την πορεία της εταιρίας, η οποία δεν διαθέτει τώρα καθόλου ίδια κεφάλαια”, γράφει ο Γ. Παπανικολάου στο φύλλο του ”Μετόχου” που κυκλοφορεί.

There’s no business like showbusiness!

There’s no business like showbusiness!

Μπορεί να φανεί απίστευτο, αλλά το Hollywood φαίνεται να αποτελεί τη μοναδική σχεδόν βιομηχανία που συνεχίζει να επεκτείνει την κερδοφορία της υπό οποιεσδήποτε (διεθνείς) περιστάσεις. Και όταν δεν είναι η διαφοροποίηση της θεματολογίας, είναι η μείωση κόστους, που συνεχίζει να οδηγεί την κινηματογραφική βιομηχανία σε ρεκόρ κερδών.

Video games: Ο ένας στους τρεις κερδίζει

Video games: Ο ένας στους τρεις κερδίζει

”Φωτιά” παίρνει η αγορά στις ”παιχνιδομηχανές”. Τρεις αντίπαλοι παίρνουν θέση μάχης για την απόκτηση όσο το δυνατό μεγαλύτερου μεριδίου σε ένα κλάδο αξίας 15 δισ. δολαρίων, μετά την φιλόδοξη επίθεση της Microsoft στην ιαπωνική ”κυριαρχία”.

Ερχεται ο πόλεμος του χάλυβα

Ερχεται ο πόλεμος του χάλυβα

Η απόφαση του αμερικανού προέδρου κ. Μπους να επιβάλει δασμούς μέχρι και 30% στα εισαγόμενα στις ΗΠΑ προϊόντα χάλυβα, δημιουργεί τριγμούς στο παγκόσμιο εμπορικό δίκτυο και επηρεάζει τις ισορροπίες στην παγκόσμια οικονομία. Προετοιμασμένες για αντίποινα εμφανίζονται Ε. Ε., Ιαπωνία, Κίνα.

Η ”λάμψη” του χρυσού επιστρέφει

Η ”λάμψη” του χρυσού επιστρέφει

Παραδοσιακά ο χρυσός αποτελεί το καταφύγιο των επενδυτών σε περιόδους κρίσης των αγορών. Ήδη, μεγάλος αριθμός επενδυτών έχει στρέψει την προσοχή του στο πολύτιμο μέταλλο, ενώ από την έναρξη του έτους οι τιμές του χρυσού έχουν σημειώσει άνοδο κατα περίπου 8%.

Οι πλουσιότεροι Ευρωπαίοι για το 2002

Η λίστα του περιοδικού Eurobusiness με τους 400 πλουσιότερους ευρωπαίους, (ανάμεσα τους και ηχηρά ελληνικά ονόματα), εκτός των ”πικάντικων” πληροφοριών, που περιέχει, δίνει την εικόνα του ευρωπαϊκού επιχειρηματικού χώρου.

Ποιoς θα μας φυλάξει από τους φύλακες;

Μια αλυσίδα από σκάνδαλα πλήττει εσχάτως τις κεφαλαιαγορές του κόσμου, την Ευρώπη, την Ελλάδα (γνωστή πλέον η περίπτωση της ΕΤΒΑ Finance), αλλά και τη... ”μητέρα” όλων των αγορών, τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κρίση αξιοπιστίας και η θέση των επενδυτών.

v